Cadde “Maçlarda bile böyle hasılat yapmadık”

“Maçlarda bile böyle hasılat yapmadık”

29.07.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

1993 yılında İstanbul İnönü Stadı’nda verdiği ilk konserle 48 bin, 1999 yılında Ali Sami Yen Stadyumu’nda verdiği ikinci konserle 46 bin 350 kişiyle buluşan dünyaca ünlü rock grubu Metallica, Türkiye’deki üçüncü konserini yine Ali Sami Yen Stadyumu’nda verdi.

“Maçlarda bile böyle hasılat yapmadık”

Axess exi26’nın sponsor olduğu konserde Metallica, müzikseverlere uzun süre hafızalarından silinmeyecek bir rock müzik festivali yaşattı.

Haberin Devamı

Metal bereketi yaşadık
Metallica hayranları içeri girmek için alt alta üst üste büyük eziyet çekerken bu durumdan en kârlı çıkan sucular ve köfteciler oldu. Ali Sami Yen Stadı’nın önüne dizilen futbol maçlarının değişmez esnafları köfte ekmekçi ve su satıcıları, “Galatasaray’ın maçlarında bile böyle hasılat yapmadık. Ligler kapandığından bu yana işler kesattı. Bugün metal bereketi yaşadık” dediler.

300 güvenlik görevlisi
Şimdiye kadar Türkiye üzerinde kurulmuş en büyük sahnede, yaklaşık 2 saat kalan efsane grup,  şarkılarını müzikseverlerle beraber seslendirdi. Sahne, ses ve ışık sistemi Almanya’dan getirilen konserde Metallica’dan önce Radyo Eksen DJ’leri, Sword, Pentegram ve Down sahneye çıktı. Yaklaşık 40 bin kişinin izlediği konserde 300 güvenlik görevlisi de çalıştı.

Haberin Devamı

Fanatikler simsiyah
15 Nisan’da satışa çıkan Metallica konseri biletleri 350 ile 500 YTL’den satıldı. Toplam 39 bin Metallica hayranı konser öncesi Mecidiyeköy trafiğini kapanacak hale getirdi. Kilitlenen trafik sonrası caddelerde yürümeye başlayan fanatikler simsiyah bir tablo oluşturdu. Neredeyse tüm Metallica hayranlarının siyah tişört, siyah pantolon ve ayakkabı giydiği gözlendi. Bu esnada tıkanan trafikte ilerlemeyen belediye otobüslerine sıkışıp kalanlar da çaresizlikten bu kalabalığı meraklı bakışlarla süzdü.

Kapılar saat 14.00’te açıldı
Sabahın ilk ışıklarından itibaren stadın önüne toplanmaya başlayan Metallica fanatikleri bir an önce stada girebilmek için kapıların açılmasını beklerken yerlerde de bol bol pet şişe, bira kutuları, naylon torbalar ve sigara izmaritleriyle doldurdu. Öğle üzeri saat 14.00’de açılan kapılardan bir an önce içeriye girmeye çalışan insanlar ciddi bir izdiham yarattı. Fanatiklerin genelinde Metallica yazılı ve grup elemanlarının resimlerinin bulunduğu tişörtler ve bandanalar ayrıca ellerinde bayraklar vardı. Kırmızı ışıklı şeytan boynuzları ve Metallica yazılı bandanalar ise stat önündeki yegane satış ürünleriydi.