Bu dizide seks yok kariyer var

Haberin Devamı

Şehirli kadınların maceralarına meraklı olanlar 31 Temmuz’da başlayacak yeni bir TV dizisinin esiri olabilirler. “Sex and the City”nin yazarı Candace Bushnell‘in “Lipstick Jungle” adlı kitabından uyarlanan aynı adlı dizi Dizimax’te ekrana gelecek.
Dizide en çok geçen sözcükler “başarı”, “güç”, “para”, “zengin”, “kadın” ve “erkek”... Diğer yandan “aşk” veya “seks” dendiğini neredeyse hiç duymuyorsunuz.
Yani, bu diziden yeni bir “Sex and the City” beklemeyin. Bushnell’ın son Manhattanlı karakterleri, Carrie ve onun kokteyl tutkunu arkadaşları kadar gamsız değil. Şimdi işin içinde kocalar, yüksek mevkiler ve bakılması gereken çocuklar var. Karakterlerimiz seri ilişkiler ve alışverişe ayıracak zaman bulamamaktan daha ciddi meselelerle boğuşuyor.
“Lipstick Jungle”, adından da anlaşılacağı gibi, kariyer sahibi üç kadının hayatlarındaki iniş çıkışları konu ediyor. 
*   *   *
En çok satan moda dergilerinden birinin yayın yönetmeni olan Nico‘nun gözü daha da yükseklerde; kalbinde yatan aslan CEO’luk... İlgisiz kocası ve genç bir erkek arasında gidip geliyor.
Bir film stüdyosunda yöneticilik yapan Wendy işiyle ailesini dengede tutabilmek için elinden geleni yapan ve bu arada binbir parçaya bölünen bir kadın.
Özgür ruhlu moda tasarımcısı Victory‘ye gelirsek... O hayallerinin peşinden koşarken bir ara da Bay Doğru’yu bulmayı planlıyor.
40’lı yaşlarındaki bu üç kadın New York’un dikenli zemininde ayakta duracak gücü birbirlerinde buluyor. İlk bölümün ilk dakikalarında son koleksiyonu eleştirmenlerden düşük not alan Victory biraz uzaklaşıp kafasını toplamayı düşünürken Nico ona oyunun kurallarını hatırlatıyor: “Saklanamazsın. Bu şehirde korkunun kokusunu aldıklarında artık işin bitmiştir.”
Diğer yandan Nico’nun erkek patronu ona hayat dersi veriyor: “Umarım biyolojik saatinin tık tıklarını duymazlıktan gelirsin çünkü çocuk doğuran kadınlar odak noktalarını kaybediyor.”
Bu dizide seks yok kariyer var

*   *   *
Bu kadınlar bol sıfırlı maaşlara sahip, New York’ta önemli olan herkesle ilişki içindeler, harika evlerde oturuyorlar, bunun yanında da güzel ve seksi kategorisine dahiller.
Daha fazlasını isterken bir yandan da varoluşçu bunalım geçiriyorlar; cevaplayamadıkları sorular aynı kapıya çıkıyor: Bu mudur?
“Lipstick Jungle”daki kıyafetler ve diyaloglar (aynı zekâ pırıltısına sahip olmakla beraber) “Sex and the City”yle kıyaslandığında daha sıkıcı. Bundan doğal bir şey de olamaz herhalde; Bushnell “Sex and the City”yi yazdığında bekâr bir parti kızıydı ancak şimdi (2002’de evlenen) güçlü bir işkadını. Ne yapacaksınız, büyümenin bir bedeli olacak elbette. Hayata başlanan günler geride kaldı, şimdi hayatta kalma ve para kazanma zamanı.

Bekârlığa veda estetiği
Efendim, yeni trend bekârlığa veda estetiğiymiş. Düğüne bir yıl varken hazırlıklara başlama olayını zaten hiç anlamazdım, şimdi bir de bu çıktı. Gelin adayları gelinlik alışverişine çıkmadan önce vücutlarında beğenmedikleri bölgeleri yeniden şekillendiriyormuş.
Estetik ve plastik cerrahi uzmanı Prof. Erol Kışlalıoğlu, evlilik hazırlığı yapan kadınların en çok yüzlerindeki minik kırışıklıklar ve fazla yağlardan kurtulmak için bıçak altına yattıklarını söylüyor. Göğüs büyütme veya dikleştirme ameliyatları da üçüncü sırada yer alıyor. Ha bir de gözaltı torbalarından kurtulmak için estetik operasyona başvuruyorlarmış.
Bunun zamanlaması da önemli tabii...
Kimi yöntemlerde iyileşme süresi biraz uzun olduğu için burun, göğüs büyütme ve germe ameliyatlarının düğünden bir ay önce yapılması gerekiyormuş.
Anlayacağınız, “doğduğundan beri evleneceği günü bekleyen” kategorisine giren kadınların alışveriş listesinde gelinlik, ayakkabı, davetiye, düğün şekeri vs gibi maddelerin arasında bir de “ufacık bir operasyon” yer alıyor. Veya bekârlığa veda partilerinde gelin adayına ipek çamaşır ve gecelik yerine estetik çeki hediye ediliyor.
Alt tarafı gelinlik giyilecek.