Çiçekler kışın da açar

Sonbahar ve kış aylarında görmeye pek alışık olmadığımız çiçek desenleri dışarıdaki kötü havayı unutturup ilkbahar havasına girmemize yardımcı olabilir

Haberin Devamı

Çarpışan renkler, alâkasız desenler ve güçlü ekoseler bu sezon bütün kuralları çiğniyor. 2008 sonbahar-kış aylarında dikkat çekmenizi sağlayacak nadir rastlanan tasarımlar ön planda.
Silik görünmek isteyenler bu sezon markaların koleksiyonlarından pek bir şey bulamayabilir. Diğerleriyse ekoselerin altına desenli külotlu çoraplar giyebilir, çiçek desenli kıyafetlerinin üzerine motorcu ceketi veya militer havalı bir ceket çekebilir.
Evet, çiçek desenler... Bu sezonun olmazsa olmaz trendlerinden biri.
Havalar soğuduğunda çiçek desenli kıyafetler görmeye pek alışık değiliz doğru, kıyafetlerdeki çiçekler de doğadaki çiçekler gibi ilkbaharda açıyor ama bu yıl durum biraz farklı.  

Opak çoraplarla giyin

Tabii çiçek desenli deyince aklınıza hemen yaz koleksiyonlarındaki narin çiçek desenler gelmesin. Sonbaharın çiçek desenleri flörtöz, soyut ve dikkat çekici. Mor, pembe, yeşil, siyah ve beyaz renklerde... 
İpek ve saten kumaşlar üzerindeki yapraklar volümlü etekler ve koza şeklinde elbiselerde hayat buluyor. Çiçek desenli bir elbisenin içine kışlık boğazlı bluzunuzu giyebileceğiniz gibi, erkeksi hatlara sahip bir ceketi çiçek desenli bir etekle yumuşatabilirsiniz.  Veya çiçek desenli bir eteğin üzerine kalın kazağınızı geçirebilirsiniz.
Oscar De La Renta’nın koleksiyonunda mor, kahverengi ve gri tonlarında çiçek desenler dikkat çekiyor. Michael Kors, Dries van Noten, Christian Dior ve Roberto Cavalli koleksiyonlarında da eğlenceli ve flörtöz çiçekli kıyafetler yer alıyor. Bu elbiseleri opak çoraplarla giyebilirsiniz. 
Yani bu sezon siyah, koyu lacivert ve gri takımlarınızı unutun ve üzerinize çiçekli bir şeyler geçirin. Eteklerimizdeki çiçekler sayesinde dışarıdaki yağmur, kar ve rüzgârlı havayı unutmamızı sağlayıp, ilkbahar havasına erken girmemize neden olabilir.