Menderes Özel

Menderes Özel

menderes.ozel@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

5,000 dolarlık Hermès çanta, haftada
Bu yazı kadınlara özeldir; Hermes’in Kelly çantasına (etiketinde 5,350 dolar yazıyor!) binlerce dolar ödemek istemiyor, ancak bir davette bakışların çantanız üzerinde odaklanmasını istiyorsanız ne yaparsınız? Türkiye’de hiçbir şey. ABD’de olsaydınız, hemen internete girer ve bir tane kiralardınız.
Şükür ki internet var; ABD’de internet üzerinde faaliyet gösteren çok sayıda şirket, binlerce dolarlık etiketleri olan çantaları online olarak müşterilerine kiralamaya başladı. Bir hafta veya bir aylık kiralanabilecek çanta seçenekleri arasında Balenciaga, Louis Vuitton, Mark Jacobs, Chanel gibi markaların son modelleri de bulunuyor.
Alışveriş sitesi gibi
Son dönemde moda olan bu online butikler alışveriş siteleri gibi faaliyet gösteriyor. Ürünün altında fotoğrafları, kira bedeli gibi ayrıntılar bulunuyor. Bu sitelerden “Bag Borrow or Steal”, bir Bottega Veneta deri çantanın haftalık kirası 90 dolar, aylık kirasıysa 229 dolar. Siteye üyeyseniz, bu rakamların üzerine yüzde 30 da indirim alıyorsunuz.
Hermès’in, adını Grace Kelly’den alan Kelly çantasının haftalık kirasıysa 500 dolar.
Her kesimden müşteri
ABD’nin St. Paul kentinde faaliyet gösteren “From Bags to Riches” şirketinin kurucusu Samuel Mangiere, işinin her yıl katlanarak büyüdüğünü vurgulayarak, “Çanta kiralayan kişi, sahip olmanın tüm imkanlarından yararlanamıyor olsa bile müşteri lüks bir markaya sahip olma durumunu tecrübe ediyor, duygusal açıdan tatmin oluyor” diyor.
Mangiere müşteri profilini de şöyle açıklıyor, “20-55 yaşları arasında, yılda 60 bin dolar kazancı olan bekar kadınlar, yılda 125 bin kazancı olan evli kadınlar ve üniversite öğrencileri.”
Ünlülerin de müşterileri olduğunu ancak isimlerini açıklamadıklarını söyleyen Mangiere, hayranlarının ünlülerin çanta kiraladığını öğrenirse hayal kırıklığına uğrayabileceklerini belirtiyor. Bu arada müşteri sürenin sonunda çantadan ayrılmak istemezse yüzde 15 indirimle satın alabiliyor.

Haberin Devamı

Kadınlar bu makineyi tercih ediyor

Sıra dışı tasarımları ileri teknolojiyle birleştirerek kullanıcılarına kişiye özel, farklı ve renkli ürünler sunan Vivitar, 7500i’yi modayı ve teknolojiyi yakından takip eden kullanıcılarının beğenisine sundu. 7500i serisi, özellikle Vivitar Limited Edition Gold ile kadınlar tarafından beğeniliyor.
Bu yıl tüm dünyada 70. yılını kutlayan ve Dion, Gwyneth Paltrow, Michael Douglas, Debra Messing gibi Hollywood ünlülerinin imaj tamamlayıcı aksesuarı haline gelen Vivitar, 7500i modelinde birçok özelliği bir arada sunuyor. 7.0 Megapiksel çözünürlüğe, 3x Optik Zoom ve 5x Digital Zoom özelliğine, 3.0 LCD monitöre, yüz tanıma sistemine, mp3çalara sahip Vivitar 7500i ile film de izlenebiliyor. 7500i modelinin gümüş ve siyah renk alternatifleri de yer alıyor.
Vivitar, iki yıl süresince arızalanan ürünlerde, bire bir değiştirme garantisi veriyor. Teknostar distribütörlüğünde Türkiye’ye getirilen Vivitar fotoğraf makineleri, Yalçınlar Mağazaları, e-store ve hepsiburada.com’da satılıyor.

Haberin Devamı

Gözünüz bebeğinizin hep üzerinde olsun

Panasonic’in ağ üzerinden çocukları uzaktan izleme olanağı sağlayan kamerasıyla, çalışan annelerin gözü artık arkada kalmayacak. Görüntüye biri girdiğinde e-posta ile uyaran, görüntüleri cep telefonundan da izleme imkanı sunan Panasonic Network Kamera, Anneler Günü için de en anlamlı bir hediye.
BL-C1 veya BL-C111 olarak iki farklı modeli bulunan sistem, görüntüye biri girdiği zaman, ebeveynleri hemen e-posta ile uyarıyor ve görüntüleri cep telefonundan da izleme olanağı sağlıyor. İzleme sırasında, görüntünün belli kısımlarının yakın ve ayrıntılı görüntülenebilmesi için bu üründe zoom fonksiyonu da bulunuyor.

Haberin Devamı

Amatörlere profesyonel makine

Canon, EOS serisine yaptığı 20 yıllık yatırımın meyvesini toplayacak olan yeni EOS 450 D-SLR ürününü pazara sundu. Profesyonel EOS1 serisinde kanıtlanmış özellikleri barındıran EOS 450D, 13 özel fonksiyonuyla fotoğrafa gönül verenlere stillerine göre özelleştirme fırsatı veriyor.
Canon’un piyasaya yeni sürdüğü EOS 450D SLR fotoğraf makinesi, 12.2 megapiksellik çözünürlüğü, EOS Entegre Temizleme Sistemi, Canlı Ön İzleme (Live View) modlu 3.0 inç LCD ekranı ve yeni 9 noktalı odaklanma sistemiyle kullanıcı-larına piyasadaki en iyi görüntü kalitelerinden birini sunuyor.
13 özel fonksiyon ise fotoğrafçıların makinelerini çekim stillerine göre özelleştire-bilmelerini sağlıyor.