Menderes Özel

Menderes Özel

menderes.ozel@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Beats Audio dopingli HTC One X, tasarımı, ekranı, gücü ve fotoğraf makinesiyle farklı bir akıllı telefon deneyimi yaşatıyor.

Tayvan şirketi HTC’nin (High Tech Computer), “Bizim gözbebeğimiz, denemek ister misiniz?” teklifiyle önerdiği One X’i yaklaşık 20 gündür tecrübe ediyorum. Ve biliyorum ki, tasarım iyiyse onun büyüsü altında yapılan 3-5 günlük testler, yanlış yönlendirebilen sonuçlar doğurabiliyor. Üç haftaysa, bu satırları kendimden emin ifadelerle tuşlamak için yeterli.
4.7 inç’lik olağanüstü ekran, rahatsız etmeden cebe sığabilen incelik, Dr. Dre’nin Beats Audio’su ve fotoğraf kalitesi, One X’i yalnızca HTC’nin ‘Amiral Gemisi’ yapmakla kalmıyor; şirketin kızışan akıllı cep telefon pazarındaki sağlam pozisyonunu perçinliyor. One X’e başlıklar altında göz atalım:

Haberin Devamı

GÖZ BEBEĞi


TASARIM: ‘Gösterişli plastik’ polikarbonat gövde, telefona hafiflik kazandırmakla kalmıyor, alüminyum veya başka bir madde kullanmadan da ‘high end’ olunabileceğini gösteriyor. Kalınlığı 9 mm. olan One X, yumuşak hatları, bombe kenarlı ekranı nazikçe kavrayan gövdesiyle, sürekli elde kurcalama isteği yaratıyor. Kasada yalnızca güç, ses açma/kısma butonları, micro USB girişi ve gizli micro SIM yuvası bulunuyor. SIM kapağı, iPhone’da olduğu gibi ancak iğneyle çıkarılabiliyor. Tasarımda rahatsız olduğum tek nokta, yine iPhone’da olduğu gibi bataryanın değiştirilememesi. Yani “İki batarya da yedek alıp, dağ başında dertsiz tasasız keyfime bakarım” deme lüksünüz yok.

EKRAN: 4.7 inç büyüklüğündeki ekran bir cep telefonunda tanık olduğum en iyi görüntüyü sağlıyor. İnç başına neredeyse iPhone 4S’teki gibi 312 piksel düşüyor, ki bu büyük ekranla daha etkileyici bir görüntüye vesile oluyor.

KAMERA: 8MP, 1080p kamera One X’in öne çıkan bir diğer özelliği. Seri çekim yapabilen fotoğraf makinesi F 2.0 diyafram açıklığı ve 28 mm. lensiyle, birçok durumda yanınızda başka makine bulundurmayı gerektirmeyecek ölçüde kaliteli sonuç veriyor. Ayrıca kaydedilen videodan fotoğraflar elde etmek mümkün. Fotoğraf makinesinin tek eksiği, telefon gövdesinde fiziki bir deklanşör butonunun olmaması.

Haberin Devamı

HIZ: One X, NVIDIA Tegra dört çekirdekli işlemciye sahip ilk telefonlardan. Bu güç, etkileyici video ve oyun performansını işaret ediyor. Güç, dokunmatik ekranın parmak darbelerine verdiği tepkiyle de seziliyor. Ancak bendeki test telefonunun sanal klavyesinde nadiren de olsa bastığım harflerden tepki alamadım. İnternette araştırdığımda bu konuda yaygın bir sorun olduğunu da görmedim. Belki de sorun bende...

ANDROID 4.0: Bir Android hayranı olarak ‘Ice Cream Sandwich’in, ‘One X’e yakıştığını; işlemcinin ve ekranın gücüyle bu telefonda altın çağını yaşadığını söyleyebilirim..

BATARYA: Yoğun kullanımda en fazla 12 saat dayanan bataryaysa tatmin edici değil.

ÜÇ ARTI

* Etkileyici tasarım
* 4.7 inç’lik harika ekran
* Fotoğraf makinesi

ÜÇ EKSi

* Fiziki bir deklanşör yok
* MicroSD yok
* Batarya değişmiyor

GÖZ BEBEĞi


HER ŞEY MÜZiK iÇiN: XPERIA U

Müzikseverlerin ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanan Sony Xperia U, entegre Fizy sayesinde, müzikçalarda dinlediği herhangi bir şarkının farklı versiyonlarını ya da şarkıcının diğer şarkılarını Fizy üzerinden arayıp dinletebiliyor.

Haberin Devamı


Müzik çalardaki xLoud ve Sony 3D surround, kullanıcılara canlı ve güçlü bir ses deneyimi yaşatıyor; DLNA bağlantısıyla bir dokunuşla kablosuz hoparlörlere bağlanabiliyor.
Xperia U’nun alt bölümünü çevreleyen ‘saydam bant’ galeride izlenen fotoğrafların ya da çalınan müziğin albüm kapağına uyumlu olarak renk değiştiriyor. Değiştirilebilir kapaklar ve temalarla kişiselleştirilebilen Xperia U, gençlerin seveceği atmosferik ambiyansı sağlıyor.
Satış fiyatı 799 TL.

Temel özellikleri

* Gücünü Mobile BRAVIA Engine’den alan 3.5 inçlik Reality Display ekran
* HD kayıt yapabilen, 3D panoramik fotoğraf çekebilen 5MP kamera
* xLoud ve 3D surround sound ses teknolojisi
* Android 4.0’e yükseltilebilir, Android 2.3 (Gingerbread) işletim sistemi.

GÖZ BEBEĞi



SIK GEZiP SIK ÇEKENLERE

Panasonic’in sık gezip, bol fotoğraf çekmeyi refleks haline getirenler için tasarladığı Lumix TZ (Travel Zoom) dijital fotoğraf makinesi serisinin en yeni üyesi TZ30, Panasonic geleneğini bir adım ileriye taşıyor.


20x optik zum ve 24 mm. ultra geniş açılı Leica lensin birleşimi, TZ30’un ayrıntı seviyesi yüksek fotoğraflar yaratmasını sağlıyor. TZ30’un 14.1 MP gelişmiş MOS sensörü ve 0.1 saniye Light Speed AF (Otomatik Odaklama) özelliğiyle hiçbir ayrıntı kaçmıyor. Satış fiyatı: 1.169 TL.