Menderes Özel

Menderes Özel

menderes.ozel@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

SAMSUNG GALAXY S2
Türkiye’de bugün lansmanı yapılan Samsung Galaxy S2, daha çıkmayan iPhone 5'in en büyük rakibi olacağı iddiasında. Telefon, bilgisayara gerek bırakmayacak bir medya üssü. CADDE'de incelediğimiz S2, 116 gram!

iPHONE 5TEN ÖNCE RAKiBi GELDi

Daha önce bir çok telefon, Apple'ın akıllı telefon pazarındaki etkisine son vereceği tahminiyle, çıkmadan önce "Bu iPhone katili olacak" diye yorumlandı. İki yıl önce yaptığım böyle bir yorumu bugün pişmanlıkla hatırlıyorum. Bu kez o iddialı tanımı yapmadan, daha ilan edilmeyen iPhone 5'e ciddi rakip olması beklenen bir telefonla, Samsung Galaxy S2'yle karşınızdayım.

Haberin Devamı

Yeni ‘Amiral Gemisi’
Lansmanı bugün yapılan Galaxy S2'yi Türkiye'de kanlı canlı şekilde inceleyen, özelliklerini bu ülkedeki en yetkili ağızdan dinleyen kişilerden biri olma şerefine eriştim. Geçen çarşamba CADDE'ye konuk olan Samsung Pazarlama ve İletişim Müdürü Cem Sezer, Samsung'un yeni Amiral Gemisi'ni tanıttı.

Notlarım:
* ABD'de 699 dolara, iPhone 4'ten daha pahalıya satılacak telefonun Türkiye etiketi 1.699 TL olacak.
* Android 2.3 işletim sistemini kullanıyor.
* S2'nin 125.3x66.1x8.5 mm'lik ebatları, onu piyasadaki en hafif akıllı telefonlardan biri yapıyor. S2'nin ağırlığı sıkı durun, yalnızca 116 gram. Elde güzel ve rahat duruyor.
* 1.2 Ghz A9 Cortex işlemcisi yanı sıra grafik işlemcisi S2'yi üstün kılan bir diğer özelliği.
* 4.3 inç Super AMOLED Plus, 16 milyon renk, dokunmatik ekranıysa, AMOLED ekranların alt piksellerdeki kumlanma sorununu aşmış görünüyor. 480x800 çözünürlük, 0.01 ms tepki süresi S2'yi tam bir medya canavarı haline getiriyor.
HDMI aracılığıyla TV'ye full HD görüntü aktarımı da var.
* iPhone’un en büyük eksiklerinden Flash desteği de var.
* S2'nin fonksiyonel bir kayıp telefon yönetimi var. S2'ye başka bir SIM takıldığında SMS'le sahibini uyarıyor. Telefonunuza, internet üzerinden ulaşıp onu kilitleyebiliyorsunuz.
* 16GB/32GB dahili hafıza, microSD ile 32 GB'a kadar artırılabiliyor. Yani toplam hafıza iPad'in üst sınırı 64 GB'a kadar artırılabiliyor.
* 8MP autofocus kamerasının LED flaşı var. Ön yüzünde de 2 MB'lık bir kamerası olan telefon 1080p/30 fps video çekebiliyor.


IRON MAIDEN DAVETiYESi iÇiN SON ŞANS
Iron Maiden pazar günü ikinci kez İstanbul'a geliyor. Solist Bruce Dickinson'ın solo takıldığı 1998'deki ilk İstanbul ziyaretleri işte bu yüzden sayılmaz. "Iron Maiden'a Maiden demem mikrofonda Bruce olmayınca!" Yine de Nicko McBrain'in Açıkhava'daki konser sonunda fırlattığı bageti tam önümdeki ‘Akmar'lı Zihni'nin mücadeleyle kapışını hasetle izlemiştim.
Küçükçiftlik’te pazar günü Alice Cooper, Slipknot, In Flames ve Mastodon da sahne alacak. Ana sponsor Doritos Spice UP, tam 125 davetiyeyi, Facebook fan sayfası üzerinden hediye ediyor. Bugünün sonuna kadar sayfada yer alan "Durma Bileti Kap!" sekmesi altındaki aplikasyonda yer alan "Bir metal grubu kursaydın adı ne olurdu?" sorusuna hayallerindeki metal grubunun ismini yazıp, istedikleri gotik yazı fontunu seçerek sisteme giren kullanıcılardan jürinin seçeceği 125 kişi davetiye kazanacak. Alarm, alarm, alarm!..

Haberin Devamı




iPHONE 5TEN ÖNCE RAKiBi GELDi


KENDiM ÇALDIM KENDiM OYNADIM

CADDE'de test ettiğim ancak çaldıklarımla kimseyi oynatamadığım ION Discover DJ, binlerce dolarlık ekipman gerektirecek DJ'liği herkesin erişebileceği bir fiyatla ev veya mesai saatleri dışında ofislere taşıyor. 'Bunlardanistiyorum.com'da 249 TL'ye satılan Deck, bir midi kontrolör ve bilgisayar gerektiriyor. Plastik gövde, bir oyuncak gibi algılansa da bilgisayarınızla bütünleştiğinde profesyonel bir deck'in neredeyse tüm işlevlerini yerine getiriyor. Hedeflediği kitle yeni DJ'liğe heveslenenler için mükemmel bir zımbırtı olan Discover DJ, bu işi bilenler içinse eğlence kaynağı.

ION DIscover DJ'nin temel özellikleri şunlar:
* İki dokunma sensörlü teker
* Crossfader
* Bass ve Treble kontrolü
* Performans kaydı
* Loop ile istenen kısımlardaki miksin uzatılması
* Plug&play USB bağlantısı
* MixVibes Cross LE DJ yazılımı
* iTunes uyumu
* M4A, AIFF,WAV,MP3, FLAC ve OGG dosya desteği