Cadde MODA HAFTASI YENiLiKLERLE BAŞLIYOR

MODA HAFTASI YENiLiKLERLE BAŞLIYOR

12.03.2013 - 19:16 | Son Güncellenme:

Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul, bugün Mehtap Elaidi’nin defilesiyle açılış yapıyor. 16 Mart’a kadar sürecek etkinlikte tasarımcılar ve markalar Antrepo 3’te koleksiyonlarını sergileyecek

MODA HAFTASI YENiLiKLERLE BAŞLIYOR

Son günlerin moda çevrelerinde en çok konuşulan konusu İstanbul Moda Haftası’ndaki yeniliklere şahit olma zamanı geldi. İstanbul Fashion Week, New York, Berlin, Sydney, Moskova ve Tokyo Moda Haftası’nı düzenleyen IMG Fashion’ın organizasyonu üstlenmesiyle önemli bir dönemece girdi. Mercedes-Benz’in resmi sponsor olmasıyla moda haftasının ismi de değişti. Bu yıl organizasyonla ilgili en çok merak edilenlerin başında, defile alanında oturma düzenindeki karışıklığa karşı alınan önlemler geliyor. IMG Fashion yetkilileri, bu kez işi sıkı tutuyor. Oturma düzeni tamamen değişmiş. Hatta bunun için New York’tan Misafir İlişkileri Direktörü gelmiş. Her davetli LCV yaptıktan sonra kendisine bir koltuk numarası veriliyor. Bir aydır sadece bu sistem için çalışıyormuş. Birinci sıra organizasyonu için Türkiye’de anlaşmış oldukları PR ajansıyla birlikte hareket eden misafir direktörü, daha önce yaşanan sandalye hadisesinden haberdarmış.

Haberin Devamı

Defileye alternatif ‘Studio’Yeniliklerden bir de ‘Studio’ adındaki sunum alanı. IMG Uluslararası Prodüksiyon Direktörü Jarrad Clark, “Gayet modüler ve esnek bir alan. Tasarımcılar için kara kutu şeklinde hazırlanmış ve tasarımlarını yaratıcı şekillerde rahatlıkla gösterebilecekleri alana ‘Studio’ diyoruz. ‘Studio’, tasarımcılara geleneksel podyum haricinde, koleksiyonlarını tanıtmak için sunumlar, basın toplantıları, sektörel paneller ve diğer moda etkinlikleri düzenleyebilecekleri esnek çözümler sağlıyor” diyor.

Dijital platformda destek
Fotoğraflar Getty Images tarafından çekilip dağıtılacak. InDigital Media da video içeriğini dünya çapında basın ve moda sektörüne ulaştıracak. Fashion Week İstanbul internet sitesi dışında Instagram, Pinterest, Facebook ve Twitter gibi sosyal platformlarda da tasarımcılar, dünyanın dört bir köşesinden moda takipçilerine ulaşma şansı yakalayacak.
IMG Fashion tasarımcıların kusursuz ve düzenli bir etkinlik geçirebilmesi için tüm olanakları seferber etmiş. İyileştirme çalışmaları; değiştirilmiş podyum alanı ve modüler tasarımcı atölyesi gibi geliştirilmiş prodüksiyon olanaklarıyla hizmetler (aydınlatma, dekor ve ses gibi) veren alanları içeriyor.

Haberin Devamı

MODA HAFTASI YENiLiKLERLE BAŞLIYOR

ELiF CIĞIZOĞLU
“Defilemiz 14 Mart’ta Pera Palace Hotel’de bize özel dekore edilmiş tarihi salonda yapılacak. Bu sene, Londra Moda Haftası’nın 17 yıldır saç bakım ve şekillendirmeleriyle içinde olan Toni&Guy’la birliktelik yaptım ve defilemin saçlarını büyük bir huzurla emanet ettim. Koleksiyonumu taşıyan modellerin saçları stili bütünleyen, hikayeyi tamamlayan bir faktör... Ve tabii ki müzik... Çok özel bir ses ve müzik sistemi kuruluyor. Müzikler için çok güzel bir ekibimiz var, ekinin başında Işıl Kilkis bulunuyor ve müziklerimizle ilgili bize özel bir çalışma yapıyor.”

MODA HAFTASI YENiLiKLERLE BAŞLIYOR

Tuvanam
Tuvanam Undart Sonbahar-Kış 2013 defilesi, Art Deco temasıyla çerçevelendirilmiş sokak modasına atıfta bulunuyor. Styling’ini Merve Kırşan üstlenmiş.

MODA HAFTASI YENiLiKLERLE BAŞLIYOR

Gamze Saraçoğlu
‘Solitude’ adını taşıyan 2013-2014 sonbahar-kış hazır giyim koleksiyonunda ikili yalnızlığa atıfta bulunuyor.

Haberin Devamı

KiM KiMiN DEFiLESiNE ÇIKACAK?

Atıl Kutoğlu: Burcu Esmersoy ve Serenay Sarıkaya
Tuvana Büyükçınar: Çağla Şıkel
Gamze Saraçoğlu: Selma Ergeç
Özgür Masur: Güzide Duran
Nihan Buruk: Gamze Özçelik

PODYUMUN NOTASI

Defilelerde müziğin gücünü inkâr edemeyiz. Tasarımcılara koleksiyonlarını nasıl bir müzik eşliğinde sergileyeceklerini sorduk

SiMAY BÜLBÜL
“Defilemin teması aşk kadını. İsmiyse ‘Aşk Mektupları’. Defilede canlı müzik olacak. Aşk şarkılarının bana göre en güzel yorumcusu Jehan Barbur canlı seslendirecek şarkılarını. Styling’i Deniz Marşan yapıyor. Defile look book’um ve imajım model Ece Begüm Yücetan’la çekildi. Ünlü bir isimle çekmek istemedik. Çünkü birçok aşk kadınını ve aşk mektuplarını anlatan bir hikaye.”

NiHAN BURUK
“Defilemin müzikleri aynı zamanda sanat direktörlüğünü de üstlenen Doğan Duru’nun imzasını taşıyor. Defile için özel bestelenmiş müzik beş bölümden oluşuyor. Gamze Özçelik’in genel ifadesi ve mesafeli duruşu bu koleksiyon temasıyla örtüştüğü için ünlü yüz olarak onunla çalışmak istedim. Moda editörü Hakan Öztürk, çekim ve defilenin de stylingini yaptı.”

NiYAZi ERDOĞAN

“Defilede üç ayrı müzik olacak. Birisi Nogay Türklerinin ‘Dımbıra’ adlı türküsü. Diğer iki parçaysa Rammstein’den ‘We Are All In Amerika’ ve ‘Sonne’. Koleksiyon büyük Hun imparatoru Atilla’dan esinlenerek oluşturuldu. ‘Dımbıra’yı Atilla’nın geldiği coğrafyaya ait olduğu için kullandık. Rammstein’den seçtiğimiz parçalar da sistemle dalga geçen şarkılar.”

Haberin Devamı

DEFiLE TAKViMi

Bugün
12.00: Mehtap Elaidi- Defile
13.00: Ece Gözen-Studio
14.00: Nian by Nihan Buruk-Defile
16.00: ‘Red Beard’ by Tanju Babacan
17.00: Lady Faith-Studio
18.00: Tween-Defile
20.00: Songül Cabacı-Studio
21.00: Atıl Kutoğlu-Defile

YARIN12.00: Aslı Güler-Defile
13.00: Begüm Salihoğlu Couture-Studio
14.00: Janucha by Jale Hürdoğan-Defile
16.00: Tuvanam-Defile
17.00: Emre Erdemoğlu- Studio
18.00: Niyazi Erdoğan- Defile
20.00: Ayşe Deniz Yeğin-Studio
21.00: Simay Bülbül- Defile

Haberin Devamı

Perşembe
13.00: Tuba Ergin-Studio
14.00: Nihan Peker-Defile
16.00: Nej-Defile
17.00: Ayhan Yetgin- Studio
18.00: Özlem Kaya Presented by Mercedes-Benz-Defile
20.00: Nazlı Bozdağ- Studio
21.00: Gamze Saraçoğlu- Defile
22.00: Elif Cığızoğlu

Cuma
12.00: Studio Kaprol-Defile
13.00: Kith&Kin-Studio
14.00: Argande-Defile
16.00: Hakan Akkaya-Defile
17.00: Selma State-Studio
18.00: ADL + Cengiz Abazoğlu-Defile
19.00: Aslı Filinta- Istanbul 74
20.00: DB Berdan-Studio
21.00: Soul by Özgür Masur- Defile