Cadde MUHAFAZAKAR BiR HAYAT YAŞIYORUM

MUHAFAZAKAR BiR HAYAT YAŞIYORUM

15.11.2009 - 00:02 | Son Güncellenme:

Burca Kara kırmızı çizgilerini sıraladı: “Duruşumu bozmam. Ailemin rızasını almadan hiçbir şey yapmam”

MUHAFAZAKAR  BiR HAYAT  YAŞIYORUM

Haber spikerliği ile çıktığı yolda oyunculuğa geçiş yapan ve oynadığı ‘Haziran Gecesi’ adlı diziyle dikkatleri üzerine çeken Burcu Kara, yeni dizisi ‘Maskeli Balo’ ile seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Star TV’de yayınlanacak olan dizide oynayacağı Zeynep karakterinin ciddi handikapları olduğunu söyleyen Kara, aylardır bu karakter üzerine çalışıyor. Hayatta bir duruşu olduğunu ve empatiyle yaşadığını dile getiren Kara, özel hayatıyla ilgili çıkan haberlere “Ben de genç bir kadınım. Tabii ki özel hayatım olacak. Şimdiki gençliğe göre çok muhafazakar bir hayat yaşıyorum” diyor.

Haberin Devamı

‘İpsiz Recep’ dizisinin ardından ‘Maskeli Balo’ ile kamera karşısındasınız.
Aylardır içinde olduğum bir proje. Çok özenerek ve titizlikle hazırlandı. İlk dört bölüm senaryoyu görüp öyle başlamak istediğimiz bir projeydi. Çok içimize sinerek, merakla, hevesle beklediğim bir set oldu benim için.

İki ay öncesinden hazırlanan bir proje için ne gibi hazırlıklar yaptınız?
Koliba Film adeta evim gibi oldu. Her türlü cast aşamasından, kostümden, senaryodan her şeyden haberdardım. Projenin mutfağında yer almak beni çok mutlu etti. İyi ki bunda karar kılmış ve arkasında durmuşum.

Size ‘budur’ dedirten şey ne oldu peki?
Bu projede bana çok iş düşüyor. Zeynep karakterine çok yükleniliyor. Çok fazla duyguyu, karakteri, olayı içinde barındıran bir kız bu. Beni oyunculuk anlamında zorlayacak bir karakter. Önceki işlerime göre daha hareketli, daha dişli, güçlü bir karakter. İlk başta durağan, hanım hanımcık bir aile kızı olarak başlıyor. O hanım hanımcıklığı devam edecek ama hayatın gerçekleriyle karşılaşınca çok farklı bir kız olacağım. Çok idealist olduğu için vicdanı, doğruları, sevgilisi ve baba sevgisi arasında kalacak. O yüzden çok ciddi handikapları olacak bir karakter. Aylardır bu karakter üzerine düşünüyorum.

Haberin Devamı

Kıyafetleriniz çok şık ve seksi. Hep böyle mi olacaksınız ekranda?
Haftalardır kıyafetlerimle uğraşıyoruz. Kendim gittim kostüm baktım, aldım. Kostüm ekibimizle birlikte çok yoğun çalışıyoruz. Kostüm karakterin bir adım önüne geçsin ya da bir adım gerisinde kalsın istemiyoruz. Görsel bir iş yapıyoruz ve bu çok önemli. Son 20 gündür kostüm ve takılara odaklandım.

Çok evcimen bir haliniz var?
Onların mutluluğu ve mutsuzluğu benim için çok önemli. Attığım her adımda onları düşünürüm, haberdar ederim. Konuşmama, röportajıma, giydiklerime dikkat ediyorum. Gündemde olmak, manşet olmak çok kolay. İş sıkıntısı çeken biri değilim ve onları üzecek hiçbir şey yapmamaya gayret gösteriyorum. Ben eve geldiğim zaman anne-babamın beni takdir ettikleri ya da etmedikleri, gurur duyduklarını söylemeleri ayrı bir şey. Yaptıklarımdan dolayı konuşmamaları, küsmeleri benim için en büyük mutsuzluk. İşimi çok seviyorum ama ailemi de çok seviyorum. Ailem mutsuz olursa, işimde de başarılı olamam. Onların rızası olmadan hiçbir şey olmaz.

Haberin Devamı

Ünlü, göz önünde olan bir kızları var. Bu durum sıkıntı yaratıyor mu?
Ben kendimi onların yerine koyuyorum çoğu zaman. Empatiyle yaşıyorum hayatımı. ‘Yine de bir şey demediler, ben olsam canını okurdum’ dediğim zamanlar oluyor. Anne baba olmak çok zor. Ayrı bir şehirde yaşayan, sürekli gözönünde olan bir evlat ve yaşadıklarını kaldırabilmek çok zor. Kendimi onların yerine koyuyorum ve çıldırıyorum. Ya Allah’a emanet edeceksin ya da paranoyak olacaksın.

Özel hayatınızla ilgili çıkan haberlere nasıl tepki veriyorlar?
Çok üzülüyorlar. Onlar doğrusunu, eğrisini tabii ki biliyorlar. Ben gayet mutlu ve huzurlu bir insanım. İç huzuruyla yaşayan biriyim ve Allah’a inanıyorum. Benim bir duruşum var. Bunu bozacak ve ters gelecek bir şey asla yapmam. Sonuçta ben de gencim tabii ki özel hayatım olacak. Hatta şimdiki gençliğe göre çok muhafazakar bir hayat yaşıyorum. Kırk yılın başı bir şey olduğu zaman ses getiriyor.

Haberin Devamı

ZEYNEP İSMİ UĞUR GETİRDİ

‘Elveda Derken’ dizisinde de Zeynep karakterini oynuyordunuz. Bir Zeynep’tir gidiyor. Özel bir anlamı var mı bu ismin sizin için?
Evet öyle bir tesadüf oldu. Zeynep benim en sevdiğim kız ismi. Burada oynayacağım karakterin Zeynep olduğunu duyunca çok mutlu oldum. Zeynep isminin bana uğur getirdiğini düşünüyorum. Çok sevdiğim için bu isimle çok bağdaştığımızı düşünmeye başladım.

Ekranda hep hanım hanımcık, sakin bir karakter oynamak canınızı sıkmıyor mu?
Çok sıkmıyor. Dizide çok uçları oynamak zor. İzleyicinin bunu kabullenmesi hiç kolay değil. Sinemada, tiyatroda her türlü role açığım, her türlü karaktere bürünebilirim ama dizi izleyicisi çok farklı. Dizi izleyicisi orada ki karaktere tutkuyla bağlanıyor. Çok şirin, cici, şirin kızın kurduğu hırslı ya da nefret dolu bir cümle gündem olabiliyor. Farklı bir karaktere, farklı bir kostüme bile tahammülü yok dizi izleyicisinin.

Haberin Devamı

Buna istinaden gelen rollerde daha tutucu mu davranıyorsunuz?
Tabii bana yakışır ya da yakışmaz diye düşünüyorum. En küçük bir şey senin ismin ve kariyerine mal olabiliyor.