Cadde Münevver Karabulut cinayeti film oluyor

Münevver Karabulut cinayeti film oluyor

30.07.2009 - 15:56 | Son Güncellenme:

İstanbul'da başı kesilerek öldürülen 17 yaşındaki Münevver Karabulut'un hayatı film oluyor. Münevver'i filmde oyuncu Yasemin Balık canlandıracak. Katil zanlısı Cem Garipoğlu için ise 7 kişi arasından seçme yapılacak.

Münevver Karabulut cinayeti film oluyor

Münevver Karabulut cinayeti film oluyor
İSTANBUL'da, başı kesilerek öldürülen, cesedi Etiler'deki bir çöp konteynerinde bulunan 17 yaşındaki Münevver Karabulut'un hayatı ve acı sonu, bir filme konu olacak. ‘Karabulut’ adlı filmde Münevver'i, 29 yaşındaki oyuncu Yasemin Balık oynayacak.

Kamuoyunu aylardır meşgul eden Münevver Karabulut cinayeti, film oluyor. Filmin yapımcılığını üslenen İstanbul Ajans'ın patronu Melih Göğebakan, Antalya'da avukatı Ali Önal ve filmde Münevver'i canlandıracak oyuncu Yasemin Balık'la birlikte basın toplantısı düzenledi. Filmin çekimlerine 20 gün içinde başlayacaklarını kaydeden Göğebakan, Münevver'in katilini oynayacak erkek oyuncu için 7 kişi arasında seçme yapacaklarını söyledi.

Çekimlerin İstanbul, Rusya, Almanya ve Hollanda'da gerçekleştirileceğini kaydeden Göğebakan, 90 gün içinde çekimleri tamamlamayı düşündüklerini söyledi. Film senaryosunun yazın aşamasında olduğunu kaydeden Göğebakan, Karabulut cinayetinin faillerinin hala yakalanamamış olması dolayısıyla emekli polis memurları ve güvenlik görevlilerinden oluşan 120 kişilik bir ekibin cinayet üzerinde çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Filmin cinayetin birebir aynısı olmayacağını vurgulayan Melih Göğebakan, “Biz olaydan sadece esinlendik” dedi. Yapımcı Göğebakan, yönetmen için üç isimle görüştüklerini belirtirken, Demir Keskin isminin ağırlık kazandığını kaydetti.

Şirketin avukatı Ali Önal ise filmin bütçesinin 6 milyon dolar olarak belirlendiğini söyledi. Filme ortak olmak isteyen yabancı ajansların da bulunduğunu belirten Avukat Önal, ortaklık durumunun resmiyet kazanması halinde filmin bütçesinin 20 milyon dolara çıkacağını söyledi. Önal, filmden elde edilecek gelirle Münevver Karabulut adına bir okul ya da yurt yapılacağını söyledi. Önal, filmle ilgili olarak Münevver'in ailesiyle görüşüldüğünü hukuki bir sorun bulunmadığını kaydetti.

Kış aylarında gösterime girmesi düşünülen ‘Karabulut’ adlı filmde 17 yaşındayken başı kesilerek öldürülen Münevver'i oynayacak Yasemin Balık ise başrol teklifini aldığında oldukça heyecanlandığını söyledi. Münevver Karabulut cinayetinin sonuçları itibariyle topluma çok büyük görevler yüklediğini kaydeden Balık, “Türkiye'de maalesef herşey çabuk unutuluyor. Yaşananların unutulmaması için sinema tarihe bir not düşüyor. Bu teklifi bunun için kabul ettim” dedi. Genç oyuncu, arkasında sözü olan, topluma mesaj veren yapımlarda olmayı tercih ettiğini söyledi. Balık, Münevver'e benzerliğine dikkat çekilmesi üzerine özel bir çalışma yapmadığını söyledi.