Murat Bozok

Murat Bozok

bozokmurat@gmail.com

Tüm Yazıları

Haklı olarak tatile çıkmadan önce herkes birbirine, gidilecek şehirle ilgili sorular soruyor. Bana da en çok soru, lokanta tavsiyelerimle ilgili geliyor. Aşağıda son birkaç yıl içinde gittiğim şehirlerde en iyi yemek yediğim yerleri sıraladım. Bazıları göreceli olarak pahalı olsa da, hepsinin fiyat-kalite dengesinin yerinde olduğunu düşünüyorum. Şimdiden iyi ve afiyetli bayramlar dilerim

l’OgenblIck, Brüksel
Şehir merkezindeki, muazzam Saint Hubert’s galerilerinin içerisindeki bu lokantanın dış görünümü aldatıcı olabilir. Salaş dekorasyonlu ama yemekleri 10 numara. İki gece üst üste gidecek kadar beni etkiledi. Kağıtta kalkan balığını ve deniz tarağı türlüsünü yolunuz düşerse mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Meyveli melba tatlısı ve nefis Belçika çikolatasından yapılan profiterolü de es geçmeyin.

MontIna, MIlano
Montina soyadlı ikiz kardeşlerin işlettiği 20 küsür senelik bu lokanta da İtalyan mutfağının en güzel örneklerini bulabilirsiniz. Tatlılar, makarnalar muhteşem. Ama ‘stracciatella’ isimli içi akışkan mozzarella peynirini denemeden Milano’yu terk etmeyin.

Falafel Sahyoun, Beyrut
Beyrut’un sanayi mahallesinde falafel dürüm yapan bu küçük dükkan çok tekin bir yerde değil. Taksiyle giderseniz, sizi beklemesini rica edin ve bir dürüm de ona ısmarlayın. Emin olun bu yolculuğunuza değecek.

DourabeIs, Atina
Atinalıların tercih ettiği bu salaş balık restoranı belki de hayatım boyunca yemek yediğim en iyi balık lokantası olmaya aday. Kalamar, ahtapot ve tatlı olarak lokma aklımda kalan nefis lezzetler. Sadece Dourabeis’te yemek yemek için bile Atina’ya gidilir.

DInner, Londra
Meşhur Fat Duck’ın şefi ve sahibi Heston Blumenthal’in Londra’da açtığı ‘Dinner’, Fat Duck kadar sınırları zorlamıyor. Daha rahat ortamda, çok lezzetli yemekleri Hyde Park’a doğru yemek istiyorsanız, rezervasyonunuzu önceden yaptırmayı unutmayın.

DOM, Sao Paulo
Dünyanın bu sene en iyi dördüncü restoranı seçilen DOM, kısa zamanda bir numara olacak. Sadece Amazon’dan elde edilen ürünlerin kullanıldığı DOM’da yemek yemek inanılmaz bir gastronomi deneyimi.

MInetta Tavern, New York
Minetta Tavern, meşhur Balthazar ve Pastis’in yaratıcılarının New York’taki diğer popüler lokantası. Yemekler nefis. İçerisi hınca hınç dolu. Kimi isterseniz var. Manhattan’ın en güzel sokaklarından Blecker’daki Minetta Tavern, New York’un en iyi bistrosu.

Cafe VIena, Barselona
Cafe Viena, salaş mı salaş bir sandviç dükkanı. İçerisi her daim tıklım tıklım. Değil yer bulmak, kapıdan içeri girmek bile çoğu zaman imkansız. Cafe Viena’da hayatım boyunca yediğim en lezzetli sandviçleri yedim. Barselona’daysanız ne yapıp edin, mutlaka uğrayın.

La Pergola, Roma
Roma’ya tepeden bakan bu lokantanın Alman asıllı şefi Heinz Beck adeta bir sihirbaz. 3 Michelin Yıldızlı La Pergola’da İtalyan yemeklerinin en rafine halini bulabilirsiniz. Şarap ve su listesi, kullandıkları tabaklar, çatal ve bıçaklarsa her restorancının imreneceği cinsten.