Murat Bozok

Murat Bozok

bozokmurat@gmail.com

Tüm Yazıları

Benzer menü ve konseptlerle peşi sıra açılan mekanların yanında az da olsa sıra dışı ve karakterli yeni yerler görmek insanın içini ısıtıyor.
Türkiye’de farklı olmak zor. Kolaya kaçmadan, sürüye uymadan yeni bir şeyler yapmak, çizginin öbür yanına geçmek risklerin en büyüğü. Cezası çabuk kesilir. Vasatlığın ve sıradanlığın kol gezdiği yeme-içme sektöründe geçtiğimiz hafta şans eseri ziyaret ettiğim iki mekan bu anlamda beni acayip şaşırttı ve umutlandırdı.
Aşağıda bahsedeceğim her iki mekan, belli ki bir tutkunun eseri. Metrekare olarak küçükler ancak harcanan ‘el emeği ve göz nuru’ olarak birer cesaret abidesi ikisi de.
Amatör bir ruh ile işlerini yapan bu mekanlar; çölde açan çiçek misali, güzel şeyleri ve kocaman bir alkışı hak ediyorlar.

Haberin Devamı

PLUS KITCHEN

Trump Cadde içinde açılan Plus Kitchen, son zamanlarda gördüğüm en şık mekanlardan bir tanesi. Adeta bir tasarım atölyesini andıran mekan, insanın göz zevkini okşuyor. Genel anlamda çorba, salata, sandviç ve tatlılardan oluşan menüsü ile bu küçük dükkanın tüm detayları incelikle düşünülmüş.
Yemeklerde ise sağlıklı yaşam felsefesini ön plana çıkarmışlar. Sundukları ürünlerin içeriğinin birçoğunu kendi bahçelerinden taze olarak temin ediyorlar. Şeker kullanmıyorlar. Tüm içecekleri kendileri hazırlıyorlar.
Uzun lafın kısası, her ayrıntıyı düşünüp, üzerine kafa patlatıyorlar. Tavsiyem karnınız tok bile olsa, sadece dükkanın tasarımını görmek için uğramanız ve bir şeyler içmeniz.
Ufkunuzun açıldığını hissedeceksiniz!
www.pluskitchen.com.tr

CUP OF JOY

Cup of Joy, Bebek’te bir hanın içerisinde sadece kahveye adanmış asil bir dükkan.
Eğer kahve hayatınızda bir anlam teşkil ediyorsa, emin olun bu küçücük mekanı seveceksiniz. İçeri girer girmez, nefis bir kahve kokusu sizi karşıyor. Zira kendi kahvelerini kendilerinin kavurması fark yaratan en önemli özelliklerinden bir tanesi.
Kanımca kahvenin lezzetini belirleyen üç kritik unsur var:
Birincisi kahve çekirdeğinin kalitesi. İkincisi ‘roasting’ diye tabir edilen kavrulma aşaması. Sonuncusu ise tazeliği.
‘Cup of Joy’da az miktarlarda dikkatlice kavurulan kahveler, taze olarak tüketiliyor. Birçoklarımızı kahve ile tanıştıran uluslararası zincirlerin, vasatın altındaki kahvelerine bir tepkinin artık gelmesi gerekiyordu.
Tek uğraşı kahve olan Cup of Joy tarzı butik kahvecilerin, önümüzdeki dönemde yıldızlarının giderek parlayacağına inananlardanım.
www.cupofjoy.com.tr