Cadde ‘Müslüm Baba’dan iyi yolculuklar

‘Müslüm Baba’dan iyi yolculuklar

03.08.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

‘Müslüm Baba’dan iyi yolculuklar

‘Müslüm  Baba’dan iyi yolculuklar



‘Müslüm  Baba’dan iyi yolculuklar


MÜSLÜM Gürses’ten kamyon sürücülerine özel albüm. Şarkıcı BP’den 16 kilogramlık ‘Super V’ yağ alan kamyonculara hediye olarak verilen kasette, başka yorumcularca seslendirilen türkü aralarında kamyonculara nasihat ediyor.

Önce türkü, sonra muhabbet
"EVEET... Hayırlı yolculuklar şoför kardeşim. Ben Müslüm Gürses" diye başlayan sohbet şöyle sürüyor: "Farzet ki yanındaki koltukta ben oturuyorum. Haydi şimdi kemerini tak, çevir kontağı. Kulağın bende, gözün yoldadır. Ama önce bir türküye kulak verelim, muhabbetimize sonra devam edelim."

İşte Gürses’in kamyonculara nasihatlarından bazıları...
• "Bir kamyonun camında gördüm. Şöyle diyor: Evim derim sana, bekleyen olmasa. Çok kamyoncu tanıdım, kamyonuna eli değmemiş. Aman yola çıkmadan iyi bak ona!"
• "Dört mevsimin dördü de bir olur, en berbat hava gelir kamyoncuyu bulur. Ama iyi şoför en vahim durumda gözünü yoldan, tabeladan, işaretten ayırmaz. Bil ki kuralların hepsi senin için, benim için.. Ne yapılmışsa insan için"
• "Uyku mu çöktü kardeşim? Çek bir kuytuya, dinlen hele. Senin ki can değil mi, ondan kıymetli neyin var? Bekleyenin çok, varsın biraz da yol beklesinö