Cadde Mutfağı sanatla buluşturan sergi

Mutfağı sanatla buluşturan sergi

13.12.2017 - 15:58 | Son Güncellenme:

İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin, ünlü tablo ve müziklerden ilham alarak hazırladıkları yemeklerin fotoğraflarından oluşan 'Tablodan Tabağa: Gastronomi 3 Duyu Sergisi' özel bir lansmanla ziyarete açıldı.

Mutfağı sanatla buluşturan sergi

Selami Şahin'ın kızı Meryem İrem Şahin'in de eserlerinin bulunduğu 'Tablodan Tabağa: Gastronomi 3 Duyu Sergisi'nin lansmanına ; Selami Şahin, eşi Didem Şahin, Emirhan Şahin, fotoğrafçı Mehmet Turgut, Öztiryakiler şirketi sahibi Tahsin Öztiryaki, TÜRES Genel Başkanı Ramazan Bingöl, ünlü şef ve yazar Elif Edes Tapan, yazar Sevim Gökyıldız’ın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve gastronomi sektörünün önde gelen isimleri katıldı.

Haberin Devamı

AÇILIŞ MÜZİKLE ŞENLENDİ

Resim, müzik ve edebiyat sanat dallarını mutfakla buluşturan 25 eserin yer aldığı serginin küratörlüğünü Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Dilistan Shipman üstlendi. Sergi açılışı aynı zamanda Bilgi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin canlı müzik performansıyla renklendi. Öğrencilerden oluşan Gastro Cookies isimli grup, yan flüt ve gitarla beraber bir çok mutfak aletini enstrüman şeklinde kullanarak katılımcılara keyif dolu anlar yaşattı.

Resim, müzik ve edebiyat sanat dallarını mutfakla buluşturan sergi, 28 Aralık tarihine kadar Bilgi Üniversitesi Santral İstanbul Kampüsü, Enerji Müzesi’nde ziyaret edilebilecek. Sergide ziyaretçiler, öğrencilerin esinlendiği tabloyu inceleyip, tablonun hikâyesini okurken ilham katan müziği de dinleyebilecekler.

Haberin Devamı

"SİZİ BİR ÜÇGENDE YOLCULUĞA DAVET EDİYORUM"

Sergi küratörü İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Dilistan Shipman, "Bugün uzun zamandır hayalini kurduğum bir ilki gerçekleştiriyoruz. Sizi bir üçgende yolculuğa davet ediyorum. Bu üçgenin bir ucunda resim, bir ucunda edebiyat, bir diğer ucunda müzik var. Üçgenin tam ortasında ise yemek yer alıyor” dedi.

Türkiye’de akademisyen kimliğinden önce 'ekmek ustası' olarak anıldığını anlatan Yrd. Doç. Dr. Dilistan, yeni çıkardığı kitabın müjdesini verdi. 'Bir Lokma Ekmek Bir Yudum Çay' isimli son kitabının sergi açılışında elde edilecek gelirinin yüzde 10’unu ihtiyaç sahibi öğrencilerin yararlanacağı kumbaraya aktarılacağını vurguladı.

Sergi açılışında konuşan İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektör Vekili Ege Yazgan, Bilgi olarak ilklere imza atan, önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan gurur duyduğunu belirtti.