Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bir Adanalı olarak bu haberi vermekten mutluluk duyuyorum ve bahsedeceğim festivale gitmek için sabırsızlanıyorum dostlar! Adana Kültür ve Dayanışma Derneği, önümüzdeki hafta sonu Adana’ya dair her şeyi İstanbul’a taşıyor. Belgrad Ormanı içinde yer alan şehrin en büyük festival alanı Lifepark’ta, 29-30 Eylül’de gerçekleşecek ‘AdanaFest İstanbul’un ziyaretçileri; kebaptan ciğere, içli köfteden yüksük çorbasına kadar meşhur Adana lezzetlerinin, sürpriz sanatçıların katılımıyla, keyifli müziğin ve panayır havasındaki Adana ruhunun tadını çıkaracak.

Haberin Devamı

ADANA RUHU İSTANBUL’A GELİYOR

Festivale ulaşım da çok kolay;
Yenikapı-Hacıosman metrosuna biniyorsunuz, Hacıosman metro durağında bekleyen araçlar sizi yedi dakika mesafedeki AdanaFest alanına götürüyor.
Eh Adanalılar sizin için daha ne yapsın?

Haydi çıkın çıkın gelin, harika bir hafta sonu olacak!

ADANA RUHU İSTANBUL’A GELİYOR
BUGÜNÜN ‘ZALIM’I...

DJ ve aranjör Emrah Göktaş; Aşık Mahzuni Şerif’in unutulmaz eseri ‘Zalım’ türküsünü günümüze uyarlayarak, başarılı bir projeye imza atmış. Yeni nesil müzisyenlerin geçmişimizin önemli değerlerini bugüne taşıyarak, gençlerle buluşturmasını çok değerli buluyorum. Göktaş’ın düzenlemesi usta oyuncu Turgay Tanülkü’nün Mahzuni Şerif’i canlandırdığı kliple birleşince, dinleyiciye yaşattığı duygu yoğunluğu daha da güçlenmiş.

İlk kez bir klipte oynamayı kabul eden Tanülkü, “Konu Mahzuni Şerif’i canlandırmak olunca, bu isteğe kayıtsız kalamadım” diyor. İbrahim Gül’ün çektiği klip, belgesel tadında hazırlanmış. Kültürümüzün büyük değerlerinden Mahzuni Şerif’in eserinin böylesine başarılı bir şekilde cover yapılmasından, klibe gösterilen büyük özenden çok etkilendim. Emeklerine sağlık...

BİRAZ ÖZGÜN OLUN

Beyaz TV’de ‘Her Açıdan’ adıyla yayınlanan bir program olduğunu görünce, inanamadım valla! Siyasetten dini konulara, bilimden kültür sanata kadar her şeyi her açıdan masaya yatırıyorlarmış. İstedikleri konuyu istedikleri yere yatırsınlar da, biraz özgün olsunlar Allah aşkına!

Gazeteci ve televizyoncu Ruhat Mengi’nin yıllarca Star TV ve sonrasında Halk TV’de hazırlayıp sunduğu, yayınlandığı süreler boyunca reyting rekorları kıran, milyonlarca kemik izleyici kitlesi edinen siyaset ve gündem tartışma programı ‘Ruhat Mengi’yle Her Açıdan’ı duymamış olma ihtimalleri yok değil mi? Üstelik aynı program, şu anda YouTube kanalında da çok izlenerek, devam ediyor. Ama uzun yıllardır Mengi’yle özdeşleşen ismi çakmakta bir sakınca görmemişler! Ee çok iyi, x biri çıksın, eğlence programı yapıp, adını da ‘Beyaz Show’ koysun mesela, aynı hesap!