Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Son zamanlarda maillerimi kontrol etmediğim için arkadaşım Can Atacık’ın anlamlı projesini bittikten sonra gördüm. Can ve eşi Damla, yeni yıl hediyesi olarak gelen onlarca ajandayı ne yapacaklarını düşünürken akıllarına gelen ufak bir fikir çok anlamlı bir yardım kampanyasına dönüşmüş. Ajanda ve defterleri ihtiyacı olan bir okula göndermeye karar vermişler önce.

ASIL MUTLULUK BU
Urfa Suruç’taki Tümsekli İlköğretim Okulu’nun Hasan öğretmeniyle temasa geçtiklerinde genç öğretmen ajanda ve defterler için çok sevinmiş. Can “Başka ihtiyaç var mı?” diye sorduğunda ise çocukların okula hâlâ terlikle gittiklerini, çorap, kazak, mont eksikleri olduğunu öğrenmiş. Bunun dışında silgi, kalem, sözlük, kitap gibi birçok eksikleri de varmış maalesef.

Haberin Devamı

Heyecanlarını görmeniz lazım

Bizimkiler bunun üzerine hedefi büyütüp çevrelerinden aldıkları büyük destekle okulun tüm çocuklarına kışlık kaban, ayakkabı, çorap ve gereken tüm ihtiyaçları alarak tam da yılbaşı günü ulaştırmış. Tüm süreci görüntüledikleri videoyu izlerken gözümden akan yaşlar sele dönüştü. O çocukların mutluluklarını, heyecanlarını izlemeniz lazım. Sahip olduğunuz çoraba bile şükretmek gerektiğini anlıyorsunuz izlerken, bir de ihtiyaç sahibi minikler için hepimizin bir şeyler yapabileceğini görüyorsunuz. Bakın Can ve Damla’nın yardım çağrısıyla, toplam dört okul öğrencilerinin tüm ihtiyaçları karşılanmış.

Gerçek mutluluk

“İşte asıl mutluluk böyle yardımlar yaparak huzur bulmakta saklı” diye düşündüm. Herkes elinden geldiğince, çevresinden de yardım toplayarak böyle projeler gerçekleştirebilir. Can, Damla, Hasan öğretmen ve çorbada tuzu bulunan herkese sonsuz tebrikler! Yeni yılı hem çok sayıda çocuk, hem de bu yardımsever ekip gerçek bir mutlulukla karşıladı bu sayede...

Gülen taraf kim olacak?

Pelin Karahan ve Yurdaer Okur’un başrolünde olduğu yeni dizi ‘Yeter’in, ilk bölümüyle yılbaşı gecesi ekrana gelmesi iddialı ve sıradışı bir karardı ama yılbaşı gecesi hazırlıkları, koşturmacası derken kimsenin oturup da yeni bir diziye konsantre olamadığını gördük.

Yeni bölüm öncesi ATV’de bol bol ilk bölümün tekrarı yayınlandı. Denk geldiklerimden birini izledim, hızlı akan bir dizi, devamını merak etmeye başladım. Rüya gibi başlayan bir evlilikte kocasının türlü eziyetlerine maruz kalan bir kadının, “Yeter!” dediği noktada yapacaklarını izlemek epey heyecanlı olacak gibi. Belki de ‘Yeter’in ilk bölümünün yeterli ilgi görmemesi yılbaşı nedeniyle oldu.

İkinci bölümde ise, Fox’un İbrahim Çelikkol, Belçim Bilgin ve Alican Yücesoy’lu yeni dizisi ‘Kördüğüm’le çakışacaklar. İki iddialı yapımın karşılaşmasında gülen taraf kim olacak, onu da merakla bekliyorum.