Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Küresel dedikodu gündeminde, Amerikalı Meghan Markle’ın İngiltere Prensi Harry’le evlenerek, oyunculuktan düşesliğe uzanan hikayesi var malum... Milyonlarca kişinin konuştuğu düğünden ben de bahsetmezsem olmaz tabii!

Markle’ın nasıl bir gelinlik seçeceği aylardır merakla beklenirken, kendisi sıradan bir beyaz elbise görünümündeki gelinliğiyle herkesi şaşkına çevirdi. İpek, uzun kollu gelinliğini ben de çoğu kişi gibi vasat ve hatta sıkıcı buldum. Doğallıktan yana olmayı anlarım da; Kraliyet Ailesi düğünü bu neticede, prensle evleniyorsun yahu!

Haberin Devamı

Yine sade ama daha özel ve etkileyici bir seçim yapsaydı da, biz dünya halkının da gözü gönlü açılsaydı fena mı olurdu? Beş metrelik ipek tülden duvağı ve Kraliçe Elizabeth’in verdiği 1932 yapımı elmaslı tacınaysa laf yok, onlara bayıldım! Hafif makyajını da çok beğendim, çilleri bile görünüyordu. Gelinin asıl makyajı, gözündeki aşk ve heyecan dolu pırıltılarla kocaman gülümseyişiydi. Prens Harry’e gelince; eşi olmadan saniyeler önce Markle’a dönüp “Harika görünüyorsun, çok şanslıyım” diye fısıldaması ve tören sırasında gözyaşlarını tutamayışıyla, masallardaki beyaz atlı prensi gerçeğe taşıdı valla!

İngiliz Kraliyet Ailesi’nin en kasıntılıktan uzak ve gerçekten aşık çifti oldular. Bizleri de masallara ve aşkın varlığına bir kez daha inandırdılar. Sizce de çok tatlı değiller mi?

EMPATİ ÖDÜLLERİ VE DÜNYA ARI GÜNÜ...

Geçtiğimiz cuma, bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Empati Ödülleri Farkındalık Gecesi’ne katıldım. Engelli çocuklar yararına yapılan etkinlikte, açık artırmayla yardım toplandı. Ödül alan sanatçılar sahneye çıkıp, çocuklarla şarkı söyledi. Ego Havan Şöhret Yalan müzikali ekibi olarak böyle anlamlı bir törende biz de ödül aldık, büyük mutluluk... Özel çocuklarımızı baş tacı eden ve farkındalık yaratan organizasyonda imzası olan herkese teşekkürler.

TEMA’ya bağış olsun!

Türkiye’de son yedi yıldır kutlanan Dünya Arı Günü’nde; Balparmak Çekmeköy Tesisleri’nde, ‘Arıyı Unutma’ sloganlı bir etkinlik düzenlendi. Arıların küçücük halleriyle doğaya ve insanlara yaptıkları büyük katkıları tüm ayrıntılarıyla dinlemek beni fazlasıyla etkiledi. Doğayı koruyan kurumlara destek olmayı amaç edinen Balparmak, TEMA Vakfı’yla iş birliği yaparak, arıların bizler için ne kadar önemli işler başardığını anlatan kısa videolar hazırlamış. Marka yüzü Ayşe Tolga’nın seslendirdiği videoları, sosyal medyada beğenmeniz ve paylaşmanız TEMA Vakfı’na bağış olarak gidecek. Bu arada gerçek bal yapımının ne kadar meşakkatli bir iş olduğunu da gördüm. Gıda güvenliğine büyük önem veren Balparmak’ın gelişmiş Ar-Ge laboratuvarlarını gördükten sonra başka da bal yemem şahsen!