Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Geçen yazımda yeni sezonun fark yaratan dizilerinden biri olarak ‘Siyah Beyaz

BİR KORKULU RÜYA: REYTİNGLER
Aşk’tan bahsetmiştim. Ne kadar beğendiğimi anlatırken az bile yazmışım. Başroldeki Birce Akalay ve İbrahim Çelikkol’un harika performanslarına değinmemişim. İnandırıcılıktan ışık yılı kadar uzak, yapaylığı ve zorlama oyunlarıyla şoke eden bazılarının, neredeyse elle tutulur başarısızlıklarına rağmen hâlâ ekranda kendine yer bulduğunu gördükçe; Akalay ve Çelikkol gibi bu işin hakkını veren ‘sanatçıları’ izlemenin değerini daha çok anlıyorum bir izleyici olarak.

Haberin Devamı

Reytingleri istenen seviyede olmadığı için ‘Siyah Beyaz Aşk’ın kaldırılacağı konuşuluyor birkaç gündür. Reyting savaşlarının; yarattığı heyecanla su gibi akan kaliteli bir yapımı bir anda yutuverme ihtimali üzücü, dün yeni bölüm fragmanı yayınlanınca derin bir “oh” çektim valla! Reytingler sadece dizi ve programların değil, izleyicinin de korkulu rüyası oldu artık. Keşke hangi yapımın kalıp, hangisinin gideceğine karar veren bir ‘kalite tespit kurulu’ olsa!

Bu arada Sina Koloğlu’nun köşesine taşıdığı; bir milletvekilinin ‘şiddet görüntüleri nedeniyle’ dizinin yayından kaldırılması için RTÜK’e başvurduğu haberi ayrı bomba! Dizilerdeki şiddetin toplum üzerindeki olumsuz etkisi malum ama bu konuyu ele alırsak; ‘Siyah Beyaz Aşk’a gelinceye kadar kalkması gereken tonla dizi var, hatta “Şiddetsiz dizi yok, o zaman hepsi kalksın” bile diyebiliriz!

YAPTIĞI HER ŞEY TEK

BİR KORKULU RÜYA: REYTİNGLER

Çok başarılı genç bir tasarımcı Mavi Kazado... Sadece adı değil, gözleri ve saçları da masmavi... Tasarımları aynen kendisi gibi dikkat çekici ve özgün; yaptığı her şey tek, ikincisi yok. Kendi markası adına üretilen kısa deri eldivenler, çanta, cüzdan ve boks eldiven-lerinin üzerine; sadece fırçayla çalıştığı tasarımları yapıyor. Her koleksiyonun ayrı bir teması ve kültürel dokusu var. Bir kez yaptığı deseni bir daha yapmıyor, eldivenlerin tekleri bile birbirinden farklı.

Büyük markalarla ise ‘custom designer’lık anlaşmaları yapıyor; ayakkabıları, çantaları kişiselleştiriyor. Online satıştaki çini desenli koleksiyonuna aklım gitti mesela, o kadar güzeller ki seçmek imkansız! Mavi Kazado tasarımlarını yakın takipteyim.

Haberin Devamı

BENDEKİ NOSTALJİ TAKINTISI!

İki gün boşluk bulunca her zamanki gibi kendimi Bodrum’a attım. Tatil sezonu bitip, el ayak çekildiğinde Bodrum bir başka güzel oluyor. Bir de huzuruma huzur katacak müzikler varsa tamamım.

Arabada giderken ‘Pal Nostalji’ frekansına denk geldim. Hiçbir zaman unutulmayacak en güzel yerli nostaljik şarkıları art arda dinlemenin verdiği keyfi anlatamam. Siz de benim gibi geçmişe özlem duyanlardansanız, ‘Pal Nostalji’ ilaç gibi geliyor.