Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Üşümesin Ayaklar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Esin’in yolladığı e-postayı

DESTEK OLALIM Kİ, ‘ÜŞÜMESİN AYAKLAR’
okurken gözlerim doldu. Aramızda böylesine duyarlı olan ve elini taşın altına koyan değerli insanlar bulunması umut veriyor bana... Her satırını sizinle paylaşmak isterdim ama köşeme sığmayacağı için özetlemem gerekiyor.

Türkiye’nin dört bir yanında maddi zorluk yaşayan ve okumaya çalışan çocuklara yardım etmek için 2016 yılında, üç kişi çıkmışlar bu yola... Şu anda ise derneğin 500 gönüllüsü var ve en güzeli de yüzde 90’ının üniversiteli gençlerden oluşması.

Haberin Devamı

Bir yılda 5 bin çift ayakkabı

Sistem şöyle işliyor; dernek ekipleri yardıma ihtiyacı olan çocukları belirliyor, listeler hazırlanıyor ve gelen yardımlar yerlerine ulaştırılıyor. Maddi yardım almayı tercih etmiyorlar, her gönüllünün gücü belirlenen listeden ne kadarına yeterse, bir çift ayakkabı veya atkı alıyor. Bir yıl içinde 5 bin çift ayakkabı ve malzeme ulaştırmışlar miniklere... Allah hepsinden razı olsun.

Ama tabii ki “Allah razı olsun” deyip kenara çekilmek olmaz, her birimiz ufacık bir destekte bulunsak, derneğin ulaşacağı çocuk sayısı, çığ gibi büyür ve üşüyen minik ayaklar yerini sıcaklığa bırakır. Bir çift küçük ayağı ısıtmanın yaşatacağı derin huzur ve mutlulukla da kalplerimiz ısınır.

Hepinizi www.usumesinayaklar.com adresine girerek ufacık da olsa yardım yapmaya davet ediyorum.

KONTROL SENDE ÇAĞRISI

DESTEK OLALIM Kİ, ‘ÜŞÜMESİN AYAKLAR’

Meme Sağlığı Farkındalık Ayı olan ekimin ilk günlerindeyken, Türkiye’de her sekiz kadından birinin yakalandığı meme kanserinden de bahsetmeliyim. Hayatımın en kıymetlilerinden, çok yakınım olan iki kadın meme kanseri oldu ve erken teşhis sayesinde hastalığı yenerek sağlığına kavuştu.

Meme Sağlığı Derneği Kurucusu ve Onursal Başkanı Prof. Dr. Vahit Özmen, hastalığın sıkılığının son 20 yılda iki kattan fazla arttığını; erken teşhis ve etkin tedaviyle başarı şansının yüzde 100’e ulaştığını söylüyor. Yani bu hastalıkta en önemli nokta, erken teşhis!

Kadınlar olarak kendimizi düzenli olarak kontrol etmemiz ve yılda bir kez doktor muayenesinden geçmemiz gerekiyor. Türkiye’de dört yıldır erken teşhisin önemine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için çalışmalar yapan Nesfit, bu yıl ‘Kontrol Sende’ sloganıyla bir kampanya yürütüyor. Satılan pembe kurdeleli her Nesfit paketinin gelirinden MEMEDER’e bağış yapılıyor.

Haberin Devamı

Bu bağışlar, 10 bin kadına erken tanı ve tedavi şansı verecek ki; bu çok büyük bir rakam. Erken teşhisin hayat kurtardığını ve bunun kontrolünün de biz kadınlarda olduğunu unutmayalım!

İSTANBUL’DA HATAY GÜNLERİ...

Hatay, rahmetli anneanneciğim Siret Ünaldı’nın memleketi... Haliyle Türkiye’nin en özel şehirlerinden olmasının dışında da benim için anlamı bir başka. Bugün Maltepe Sahil Etkinlik Alanı’nda başlayan ‘İstanbul’da Hatay Günleri’nin son günü, 8 Ekim... Kadıköy Meydanı’nda yapılacak künefe şölenini de çok merak ediyorum. Medeniyetler şehrinin İstanbullularla buluşması kaçmaz!