Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

7’den 77’ye herkesin büyük sevgi ve saygı duyduğu dev sanatçı Erol Günaydın‘ı kaybettik. Hani bazı insanlar sanki ‘sonsuza kadar’ yaşayacakmış gibi gelir ya, işte onların ’gidişi’ni kabullenmek çok zor

Erol Günaydın’la ‘Yedi Kocalı Hürmüz’de birlikte çalışan bir başka büyük sanatçı Ayten Gökçer’le bu büyük kaybımız hakkında konuşurken sesi üzüntüden titriyordu. Türkiye’nin efsaneleşmiş ‘Hürmüz’ü Ayten Gökçer “Bir tek taş daha gitti” derken gülümseten bir anısını da paylaştı.
Hürmüz’de Laz kocasını oynayan Erol Günaydın’ı sahnede ufak ufak sevip yanaklarını öpermiş Ayten Hanım... “Yüzüne bakınca o kadar sevgi dolu muzip bir suratı vardı ki dayanamazdım” diyor. Müzikalin yönetmeni eşi Cüneyt Gökçer ise “Ben sana böyle bir oyun vermedim, neden öpüp duruyorsun?” diye kızarmış ona...

Haberin Devamı

“Ardından üzülmekle olmuyor!”
Ayten Gökçer her kaybettiğimiz büyük sanatçının ardından aynı cümlelerin söylenmesini samimi bulmadığını ve onlara yaşarken sahip çıkılması gerektiğini; birçok sanatçının güçlük içinde yaşayıp öldüğünü anlattı ve “Devlet gerçek sanatçılarını korumaya almalı, konforlu bakımevleri açılmalı, yaşlanınca paraya daha çok ihtiyacı oluyor insanın, çok zorluk çekiyorlar” dedi.
Büyük sanatçılarımızın arkasından iki gün gözyaşı dökmek yeterli değil anlayacağınız... Ayten Gökçer’in dediği gibi ‘o değeri yaşarlarken’ vermek, onları rahat ettirmek lazım.

GÜNDEME OTURAN ‘GAF’ OLAYININ ASLI...

Hayalet’iniz geçen cuma akşamı bir magazin bombasının ortasına düşeceğinden habersiz Lerzan Mutlu’yu dinlemeye gitti. Sapsarı saçları ve pırıltılar içindeki tuvaletiyle göz kamaştırıyordu.. ‘Şarkı söylemekten aciz şarkıcılara’ alışan kulaklarımızın pası, eğitimli ve güçlü sesiyle siliniverdi.
Tam “Ohh be ne keyifli bir akşam” derken sahneden arkadaşlarını selamlayan Mutlu; yakın arkadaşıyla kocasını görünce “Demetim ve Önderim” diyerek onlardan bahsetmeye başladı. “Okan” yerine Demet Akalın’ın eski kocası “Önder”in adını söylediğini hemen fark etti ve bir sonraki cümlesinde hızlı bir manevrayla durumu toparladı.
Bunun tamamen istem dışı yaptığı bir dil sürçmesi olduğuna oradaki herkes şahittir, ben de bizzat gördüm ve duydum. Sahne heyecanıyla yaptığı bu ‘anlık’ hatanın büyüyüp manşetlere taşınması, “Reklam için bilerek yaptı” denmesi olur şey değil!
Lerzan Mutlu hayatınızda görebileceğiniz en ‘delikanlı’ insanlardan biridir, kimseden korkusu çekincesi yok farkındaysanız, yeri gelince çatır çatır konuşuyor da; yani reklam için ‘arkadaşları’nı kullanacak bir karakter değil..

Haberin Devamı

Gecenin yanlışı...
O gecenin yanlışı Lerzan’ın gafından ziyade; farkında olmadan bu hatayı yaptığını gören ‘yakın arkadaşlarının’ apar topar kalkıp gitmesiydi. Türkiye pot rekorunu elinde bulunduran Demet Akalın’ın, hemen düzeltilen bir ‘dil sürçmesi’ yüzünden arkadaşını ‘İstanbul’daki heyecan dolu ilk sahnesinde’ moral çöküntüsü ve üzüntü içinde bırakması olmadı.
Not: Bu arada Lerzan Mutlu‘nun sahneye çıktığı Ortaköy’deki The Mix gerek garsonların müşteriye olan sevimsiz tavrı, gerek iki bardak sodaya getirdiği abartılı hesapla tam bir hayal kırıklığıydı!

Haberin Devamı

ATIK PiLLER DOĞADAN UZAK OLSUN
Atık pillerin geri dönüşümü hem insan ve çevre sağlığı hem de ekonomik açıdan önemli. Atık pillerin içerisindeki kimyasal maddelerin çöp depolama alanlarında yeraltı sularına ve toprağa karışarak kirlilik yaratması çevreye zarar veriyor. Nacar, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçılar Derneği’yle ortaklaşa düzenlediği projede Türkiye’de var olan tüm bayileri ve Konyalı Saat Mağazaları aracılığıyla atık pilleri, doğaya ulaşmadan geri dönüşüme kazandırmayı amaçlıyor.

SCORPIONS’TAN ÖNCE AYŞE SARAN SAHNEDE
Geçen yıl ilk albümünü Sony Music etiketiyle yayınlayan Ayşe Saran, en son GoldFest’deki performansı ve art arda yayınlanan klipleriyle adından sıkça söz ettirmişti. Saran, Unilife organizasyonuyla 19 Ekim’de KüçükÇiftlik Park’ta Scorpions’ın son İstanbul konseri öncesi sahne alacak.