Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Milyonlarca kişi gibi beni de duygudan duyguya sürükleyen şarkılarını, kimselere benzemeyen kendine özgü müziğini ilk dinlediğim andan itibaren Manuş Baba’yı sahnede de dinlemek için can atıyordum. Pazartesi akşamı gerçekleşen Bodrum Antik Tiyatro konserinde nasip oldu sonunda, muhteşem orkestrasıyla birlikte, tadı damakta kalan bir müzik ziyafeti yaşattılar binlerce kişiye... Son derece sade bir sahnede, şovunu müziğinin gücüyle yaptı. Kendi şarkılarından türkülere, cover yaptığı eserlere kadar uzanan geniş repertuvarından, içimize işleyen sesinden çok etkilendik. Bir de mütevazı ve samimi karakterinden...
Sanki sözüne, müziğine imza attığı şarkılarıyla dinlenme rekorları kıran, her konseri hınca hınç dolan, başarıdan başarıya koşan, altyapısı sağlam o çok özel müzisyen kendisi değilmiş gibi; bir mahcup tavırları var ki, koşup sarılma isteği uyandırıyor insanda... Tabii bünye son dönemde; yetenek yoksunu, abuk subuk tiplerin şöhret sarhoşluğuyla şuur kaybedişlerine, ego patlamalarına alışkın olduğu için; Manuş Baba gibi gerçek bir sanatçının aşırı mütevazılığı ve doğal sempatisi onu daha da değerli kılıyor.

FARKINI FARK ETMEMEK  İMKANSIZ



Şarkı söylerken devleşen adam
Ve o utangaç adam şarkı söylerken bir anda öyle bir devleşiyor, sesiyle, müziğiyle kalabalığı öyle bir etkisi altına alıyor ki farkını fark etmemek imkansız! Her gün başka yerde konseri var, size uygun bir tanesine gidip şahit olmalısınız. Anneannesi çocukken ona “küçük, güzel çocuk” anlamında Manuş diye hitap edermiş ya... Nasıl da yakışıyor bu isim ona, büyüyünce de yeteneği ve hali tavrıyla çok güzel bir adam olmuş. Onu canlı canlı dinleyip, izleyince daha da çok sevdim; yakınlardasın, yüreğimizdesin, derindesin Manuş Baba! Konserin etkisiyle duygular şelale şu an dostlar!

SHAKIRA NEDEN ÇIPLAK AYAKLI?
Türkan Şoray’la ilgili yazdığı kitaplarla büyük ses getiren başarılı yazar Ercan Akarsu; 10’uncu kitabında bu kez bir dünya starının hikayesini anlatıyor. ‘Çıplak Ayaklı Kraliçe Shakira’da yazar; çocukluğundan bugüne özenle biriktirdiği arşivini okuyucusuyla paylaşıyor ve sanatçıyı Shakira’yı sadece tüm dünyanın hayran olduğu bir sanatçı olarak değil; başarılı bir kadın olma hayaliyle çıktığı yolda hayatı sorgulayışıyla, çocuk yaşlarından şu an bulunduğu noktaya geliş hikayesiyle anlatıyor. Bir kadının güzelliğiyle değil, zekâsıyla ve hayata karşı duruşuyla nasıl iyi işlere imza atabileceğini gösteriyor.
Büyük emekle ince ince işlenmiş bir çalışmanın ürünü olan kitapta; Shakira’nın yıllarca neden çıplak ayaklarla sahneye çıktığının sırrını da öğreniyor okuyucu... Bu kitabı okumak için sanatçının hayranı olmaya gerek yok; gerçek bir başarı hikayesinden ilham almak ve ismini dünyaya ezberletmiş güçlü bir kadının geçtiği yolları ve inandığı doğruları görmek yeterince ilgi çekici zaten. Akarsu’nun yeni kitabı yaz tatilinize keyif katar, benden söylemesi!

BİR KAP SUYU UNUTMAYIN!
Yaz sıcağının ortalığı adeta kavurduğu şu günlerde, her akşam çevremizde sokak hayvanlarının bulunduğu noktalara büyük kaplar içinde su bırakıyoruz. Lütfen sizler de en azından yakınınızdaki bir, iki yere su koymayı unutmayın. Kendinizi bir an için sokak canlarının yerine koyup, aç-susuz kalmış düşününce inanın, hiç zor gelmez bunu yapmak! Yazık onlara...