Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Uzun süredir kansere karşı verdiği mücadeleyi Instagram’da hepimizin gözleri önünde yaşadı Neslican Tay... Gördüğü ağır tedavilere, çektiği sayısız sıkıntıya, bir bacağının kesilmesine, hastalığın sürekli nüksetmesine rağmen; güçlü duruşu, içi gülen gözleri ve yaşama tutunuşuyla, hepimize hayat dersi verdi farkında olmadan... Bir yandan tüm hastalara direnme gücü aşıladı, bir yandan paylaştıkça kendi acısını hafifletti belki; sağlıklı olanlara ise hayatın ne kadar
değerli olduğunu hatırlattı.
Yoğun bakıma kaldırılmadan önceki video’larından birinde peşini bir türlü bırakmayan hastalığa kızarken, konuşmakta zorlanmış, sesi titreyerek; “Sen kimsin de vücuduma hükmederek, hayatımı bu kadar kötü etkiliyorsun? İki adım attığımda, çok konuştuğumda nefesimi kesemezsin, bu kadar ileri gidemezsin!” demiş. “Ben gerçekten bu hayatta kalmak istiyorum, evet çok acılı olacak ama umrumda değil. Yaşamayı çok fazla istiyorum ve ne gerekiyorsa yapacağım”...
Neslican’ın bu sözlerini dinlerken, gözlerimden oluk oluk yaş döküldü. Daha hayatının başında, dünyalar güzeli bir genç kız; “Bu hayatta kalmayı, yaşamayı çok fazla istiyorum” diye haykırırken; hangi sağlıklı insan rahatça atabildiği her adım, konuşabildiği her kelime için şükrediyor? Sağlıkla alınan her nefesin kıymetini kaç kişi biliyor? Dert edip, kafaya taktığımız şeyler, ne kadar da saçma görünüyor bir anda!
Tüm dualar Neslican’ın savaşından galip çıkması için... Herkesin onun hikayesinden öğrenmesi gereken çok şey var...

Haberin Devamı

SÜREKLİ MUTLULUK YOK...

Son dönemde düğünden düğüne koştum, durdum. Sevdiğim insanların mutluluğunu paylaşmak güzel tabii; tek sıkıntı altın fiyatlarının günden güne coşuyor olması! Ancak ne kadar çok evlilik varsa, bir o kadar da boşanma haberi duyuyoruz. Özellikle daha kısa zaman önce evlenen veya çok iyi anlaşıyor görünen çiftlerin boşandıklarını duymak şaşırtıcı oluyor.
Geçenlerde duyduğum bir boşanma haberi de beni fazlasıyla şaşırttı. Hep mutlu bir çift olarak görülen; siyasetçi ve akademisyen Doç. Dr. Meltem Ünal Erzen’le eşi Bakırköy eski Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, bahar aylarında boşanmış... Meltem Hanım’ı çok başarılı ve çok zarif bir kadın olduğu için hep ilgiyle takip ederim. Demek ki dışarıdan gördüğümüzün aksine, onların da aşamadıkları problemler olmuş.
Evlilik hiç kolay bir kurum değil, öyle algılayanlar ve hatta yıllarca eşini çok iyi tanıdığını sananlar bile bir anda durumun hiç de öyle olmadığını görebiliyor. Buna rağmen tabii ki yine evlenilecek, gerekirse yine boşanılacak. Hayatta sürekli mutluluk diye bir kavram olmasa da, güzel anlar ve anılarla yetinmek gerekiyor.

Haberin Devamı

ÇOCUK OKUTMAK YÜREK İŞİ!

Kırtasiyeden uçlu kurşun kalem, selobant, kalemtıraş, silgi ve kalem ucu aldım; hepsinden birer tane... 80 küsür TL tuttuğunu duyunca, elektrik çarpmış gibi oldum yeminle! Birkaç ufak malzeme bu kadar tutuyorsa, bir öğrencinin yeni okul yılına başlarkenki kırtasiye masrafı, kim bilir ne kadar pahalıya geliyordur! İnsanlar bu devirde nasıl çocuk okutuyor? Allah anne babaların yardımcısı olsun, günümüzde çocuk okutmak cidden yürek işi!