Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bazı ünlü isimlerin magazin muhabirlerine yaptıkları saygısızlıkların ardı arkası kesilmiyor maşallah! Bir havalar, bir “Görüntülenmek istemiyorum” ayakları, muhabirleri adam yerine koymamalar, cevap vermemeler! İşi daha da ileri götürüp hakaret edenleri, hatta mekan görevlilerine falan tartaklatanları bile görüyoruz.

Siz ne yapıyorsunuz Allah aşkına ya, neyin hava cıvası bunlar? Magazin muhabirleri size çok meraklı sanki! Adamlar işlerini yapmaya, ekmek paralarını kazanmaya çalışıyor. Sizin şımarıklıklarınızı çekmeye bayılmıyorlar emin olun!

Haberin Devamı

Onların size ilgisi kesildiği anda, unutulur gidersiniz. Yani muhabirlerin size değil, sizin onlara ihtiyacınız var! Ünlü olabilmek için deli gibi uğraşıp, biraz tanınınca da “Ay beni çekmeyin” kafasına girenler çok komik ve itici oluyor.

Muhabirler şu saygısızlık yapanlara tavır koyup görmezden gelse, yoklarmış gibi davransalar; o ünlüler bir süre sonra süt dökmüş kediye dönmezse, hiçbir şey bilmiyorum! Böylelerine prim vermek de gazetecilerin hatası.

Ha bir de muhabirlere “Çocuklar” diye hitap edenlere ayrı deli oluyorum. Her biri koskoca adam, “Beyler” de, “Arkadaşlar” de ama “Çocuklar” deme bir zahmet!

Magazin muhabirleri olmasa siz de olmazsınız

BU PASTALAR BİR BAŞKA!

Kardeşim Kuki, geçtiğimiz eylüldeki nişanı için Mrs.Cupcake’den ısmarladığı pastanın lezzetini ve güzelliğini dilinden düşürmediği için, doğum gününde ona aynı yerden pasta sipariş ettim. Kuki kaç yaşına gelirse gelsin benim minik sincabım olduğu için pastanın üzerinde sincap figürü olsun istedim. Kendisi minik bir şef de aynı zamanda! Neticede Mrs.Cupcake’in sahibi Şirin Hanım’la birlikte pastada aşçı bir sincap olmasına karar verdik.

Gelen pasta birebir hayalimdeki gibiydi, şirinliğine uzun süre bakakaldık. Kuki o kadar beğendi ki, kesmeye kıyamadı, eve götürdü! Sonunda bizimkini ikna ettim kesmeye, pastanın dışı nasıl güzelse içi de bir o kadar lezzetli. Markanın kendine özel yarattığı tatları, başka yerde bulmak mümkün değil. Kardeşim o kadar mutlu oldu ve ben siparişimden o kadar memnun kaldım ki, sizinle paylaşmasam olmazdı.

Haberin Devamı

ANTAKYA MUTFAĞI CANDIR!

Çok sevdiğim bir arkadaşımın doğum günü kutlaması için Akaretler’de bulunan Antakya Meyhanesi’ndeydim geçtiğimiz akşam. Antakyalı anneannemin yemeklerinin tadı hâlâ damağımdadır, o yüzden Antakya mutfağına bayılırım. Mekanın mezeleri, yemekleri güzeldi; sahnede de Tufan Kayhan müzik ziyafeti çekince harika bir akşam oldu. Özel davetler için üst katı kapatabiliyorsunuz, biz çok eğlendik, aklınızda bulunsun...