Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Türkiye’nin en büyük efsanelerinden, unutulmaz sanatçı Sadri Alışık adına verilen ‘Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri Töreni’nin 21’inci yılında oradaydım. Geceye ilgi öylesine büyüktü ki, tören kalabalık nedeniyle gecikmeli başladı.

Usta sunucu Yekta Kopan’ın sunduğu törenin başında; barkovizyondan geçmiş senelerin ödül törenlerini, Çolpan İlhan’ın duygusal konuşmasını izledik. Son bir yılda kaybettiğimiz sanatçılarımızın fotoğraflarını ve Alışık’ın gözleri dolarak söylediği “44 yıl bu mesleğin acısını, sıkıntılarını yaşadım ama şerefini de taşıdım. İnanır mısınız tüm bunlardan sonra mutlu öleceğim” sözlerini ve filmlerinden görüntülerini izlerken; hepimiz geçmişe gittik, çok duygulandığımız anlar yaşadık.

Haberin Devamı

Komedi dalında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu seçilen Zafer Algöz’ün ödülünü almaya “Çaktırmayın Zafer Algöz’müşüm gibi yapın” diyerek Cem Yılmaz gelince salonda bu kez kahkaha dolu dakikalar başladı. Komedi dalında ‘İftarlık Gazoz’ filmiyle En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü alan Yılmaz hem sahnedeyken, hem de oturduğu yerden esprileriyle hepimizi gülme krizine soktu, her zaman olduğu gibi!

Gecede Çolpan İlhan, Ekrem Bora, Ayhan Işık ve Üstün Akmen adına verilen özel ödüllerle, onları da bir kez daha sevgiyle, özlemle andık.

Ödül vermek üzere sahneye çıkan Gupse Özay’ın güzelliği karşısında dilim tutuldu desem yeridir.

Çok hoş, zarif ve fit görünüyordu, bayıldım, söylemeden geçemem!
Ödül törenlerinde sahneye çıkanların söylemek istediği çok şey olabilir. Ancak törenin akışını ve enerjisini bozmamak adına konuşmalar kısa tutulmalı. Bazı isimler o kadar uzun konuştu ki, bir ara Cem Yılmaz’a bakıp “Bu sırada bir film senaryosu bitirebilirdi” diye geçirdim içimden!

Anlamı ve önemi çok büyük olan ödülleri alan sanatçıların gururlandığı, bazen gözlerimizin dolduğu, bazen keyifle güldüğümüz çok özel bir gece yaşandı. Daha nice Sadri Alışık Ödül Törenleri’ne...

YARIŞMA HARİKAYDI!

Geçtiğimiz cuma Türkiye’nin en saygın ve uzun soluklu organizasyonlarından ‘Vodafone Freezone 19. Liselerarası Müzik Yarışması’nda jüri üyesiydim. Sabahtan akşama kadar devam eden yarışma öyle su gibi akıp gitti ki, zamanın nasıl geçtiğini anlayamadım!
Tecrübeli sunucu Ataman Erkul’un performansı sayesinde, Volkswagen Arena’yı dolduran liseli gençlerin enerjisi ve coşkusu bir an bile düşmedi. Sahneye çıkan tüm grupların yeteneklerini görmeliydiniz, gençlerimizin hepsi harikaydı. Kazananların müziğe dair hayallerini gerçekleştirme yolunda önemli ödüller aldığı dev yarışmanın her dakikasından ayrı keyif aldım, organizasyonun kusursuzluğundan çok etkilendim.

Haberin Devamı

Bu yıl San Marino’luyuz!

Önümüzdeki günlerde San Marino adına Eurovision’a katılacak olan, liselerarası müzik yarışmasının başkanı Serhat Hacıpaşalıoğlu’na şimdiden bol şans diliyorum. Avrupa’da büyük başarılara imza atarak bizi gururlandıran sanatçımız için, bu seneki Eurovision’da tüm Türkiye San Marino’luyuz!