Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Türk sinemasını dünya standartlarına, dünya film endüstrisini İstanbul’a taşıyacak olan Midwood İstanbul Film Stüdyo Kompleksi’ni, projenin yaratıcısı Ahmet San’dan dinledim. Geçtiğimiz cumartesi sizinle paylaştığım sohbetimizin ikinci bölümünde San, Midwood’un etkileyici detaylarını anlatmaya devam ediyor:

Hollywood filmleri çekilecek...

“Hollywood prodüksiyonlarına hizmet verecek kapasite ve kalitede bir yer olacak. Mesela Tom Hanks’in oynadığı ‘Cehennem’ filmindeki Yerebatan Sarnıcı sahnelerinin çoğu burada çekilmedi. ‘Cehennem’ filmi için Türkiye’de 6 milyon dolar, Budapeşte stüdyolarında ise 20 küsür milyon dolar harcadılar. Midwood açıldığında bu sahnelerin hepsi İstanbul’da çekilebilecek. Dünya çapında çok önemli bir proje. Türkiye’de bir ilk, Avrupa’nın en büyük ve en kapsamlısı, dünyanınsa sayılıları arasında...”

Haberin Devamı

SİNEMANIN KALBİ MIDWOOD’DA ATACAK

Dünya yıldızlarıyla tanışma fırsatı!

“Halkın hem gezip görebileceği, hem de ses geçirmeyen camekanlı ortamlarda çekimleri izleyebileceği yaşayan bir mekan olacak. Ayrıca ziyaretçilerin çocuklarını gönül rahatlığıyla bırakıp, tesisi gezebileceği bir çocuk eğlence parkı var. Film çeken oyuncular set aralarında fanlarıyla yemek yiyecekler, imza ve fotoğraf çekimi seansları, balo etkinlikleri düzenlenecek. Midwood turizmde de çeşitlilik yaratacak.”

Dört dörtlük devasa tesis...

“Anaokuldan üniversiteye güzel sanatlar destekli bir eğitim müfredatı uygulanacak. Lise sona kadar olacak eğitim için Bilfen grubuyla anlaştık. Üniversite için başka bir grupla anlaşacağız. Los Angeles Film Akademisi’nin müfredatını uygulayacak bir okulumuz da olacak. Tenis ağırlıklı, fitness salonları ve SPA’sı bulunan görkemli spor tesisi, beş yıldız ötesi lükslükte 50 odalı otel,

70 bin kişilik açık etkinlik alanı,

14 yeme içme ünitesi olacak.”

SİNEMANIN KALBİ MIDWOOD’DA ATACAK

Ünlü oyuncular Türk filmlerinde!

“Dünyanın en büyük müzik yıldızlarını Türkiye’ye getiren ilk kişi olarak Hollywood yıldızlarını Türk yönetmenlerin filmlerinde oynatma planınız var mı?” soruma “Tartışmasız. Zaten yabancılar geldikten sonra Türkler de onlarla birlikte iş yapmaya başlıyor. Midwood projesi, Türk sinema endüstrisinin engebeli altyapısını otoyol haline getirecek” yanıtını verdi Ahmet San.

Haberin Devamı

Türkiye markasına, sinemasına ve turizmine büyük değerler katacak olan Midwood’un açılışı Ekim 2017’de, heyecanla bekliyoruz!