Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Karolin Fişekçi’nin ‘Orhan Pamuk’la yaşadığı aşkın detaylarını’ konuşup durması gazete köşelerinden düş-müyor. İnsanın ‘şöhret için bir ünlüyü kullanması’, ülkemizde rastlanan ve işe de yarayan bir durum

Millet işle güçle kendini yormuyor artık, iyi malzeme olacak bir ünlüyü alıyorsun, elinden tutup çıkıyorsun, “Kavga ettiler, ayrıldılar, o onu dedi, bu bunu dedi” diye 3-5 kere haber oldun mu yırttın demektir! Hemen o dakika gelsin teklifler, sistem bu!

İhtar yerine teşekkür!
Yalnız... Konuyu yazanların hiç değinmediği, akıllarına gelmeyen bir nokta var, Hayalet’iniz olarak ben değinmeden geçemeyeceğim.
Kendisi de itiraf etmeli ki (eminim düşünmüştür) Karolin Fişekçi’nin bır bır konuşmasının Orhan Pamuk’a müthiş bir yararı olmadı değil. ‘Ermeni iddialarının inkarını suç sayan yasa tasarısı’ Fransa’da kabul edilip Türkiye-Fransa arasında büyük krize neden olurken, normal şartlarda Pamuk da bu konuda; ‘Türkiye aleyhindeki açıklamalarıyla’ hatırlanacak, daha önce topladığı tepkiler tekrarlanacaktı.
Ama bu pek kızılan Karolin Fişekçi tam zamanında Pamuk’la ilgili öyle bir gündem yarattı ki, sözde ‘soykırımı inkar yasası’nı Pamuk’a sormak ya da onun Ermeni olaylarıyla ilgili açıklamalarını tekrar gündeme getirmek kimsenin aklına gelmedi. Bence Pamuk, Fişekçi’ye ihtarname çekeceğine teşekkür edebilir!

Haberin Devamı

SENi ÖZLEMiŞiZ HABERiN OLSUN ONUR METE!

Şarkısında “Beni özledin mi haberim yok” diyerek tam 10 yıl sonra geri döndü Onur Mete, hem de ne dönmek... Bu aralar cıvıldamaya programlı ruh halim ‘Haberim Yok’un klibiyle karşılaşınca bir anda hüzüne boğuldu. (Sanırım manik depresifim!) Onur Mete muhteşem sesi, yorumu, şarkısının sözleri ve klipteki performansıyla ‘değerini bilmemiz gereken’ şarkıcılardan olduğunu kanıtlıyor. Bu arada klip yönetmeni Onur Ercoşkun’u da tebrik ediyorum, şarkının o depresif ve kırık dökük bir aşkı anlatan ruhunu öyle bir yansıtmış ki izlerken boğazım düğümlendi.
Radyolarda bu ara sıkça duyduğum ‘Bu Aşktan Gidiyorum’ şarkısı da duygularıma tercüman oldu kesinlikle, dinledikçe dinleyesim geliyor. ‘Ben Onur Mete’ albümünde daha ne şarkılar var.
Hani bu aralar “Türk popu bitik durumda” demek çok moda ya (gerçekten de popçu sıfatıyla ortalarda dolaşan bazı ‘sıfatını sevdiklerim’ müzik cinayeti işliyor o ayrı, bu tipçiklerin ismini bir bir yazıp dalga geçesim var), Onur Mete gibi sağlam isimleri aradan çekip çıkararak Türk popuna hakkını vermek lazım.

Haberin Devamı

BEN HUGO’CUYUM!
Martin Scorsese‘nin üç boyutlu filmi ‘Hugo’, Oscar’a 11 dalda aday oldu. Ben filmi gördüğümde çok etkilenmiş ve sizlere de görmenizi tavsiye etmiştim. Eğer izlemediyseniz nerede bulursanız bulun, bu filmi mutlaka görün. Eğer varsa çocuklarınızla birlikte...
Karşısına hangi filmi koyarsanız koyun bence bu film Oscar’ı hiç kimseye kaptırmayacaktır.