Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Baharın gelmesiyle biz kadınlarda da yaz telaşı başladı haliyle! Kışın çoğumuz kendimizi saldık, yan gelip yattık ama şimdi en acilinden yenilenme vaktidir dostlar! ‘Ünlülerin doktoru’ olarak tanınan medikal estetik hekimi Alp Mamak, doğal dolgu maddeleri kullanarak yüzde hayranlık uyandırıcı değişimler yaratıyor. İsmini o kadar çok kişiden duyuyorum ve sihirli elleriyle değiştirdiği o kadar çok yüze şahit oluyorum ki, şu yenilenme döneminde neler yapmamız gerektiğini, yüz güzelliğinde nelerin moda olduğunu ondan dinlemek kaçınılmazdı!

YENiLENME ZAMANI GELDi DOSTLAR

- Şu anda dünyada güzellik algısında en moda yüz örneği sizce kim?
Jennifer Lawrence’ın yüzü en trend yüzlerden kabul ediliyor. Sanki yeni uyanmış gibi hafif şiş bir suratı var, cildi nemli ve dinç görünüyor, kırışığı yok. O doğal görüntü beğeniliyor. Ancak ben aşırı şiş buluyorum.
- Peki sizin en beğendiğiniz yüzler hangileri?
Bana göre en güzel örnekler Kendall Jenner, Rihanna ve Emily Didonato. Rihanna en güzel çene hattına sahip bir örnek, Didonato ise kusursuz surata sahip. Kalın ve düz kaşlar, bombeli bir alın, yüksek elmacık kemikleri, keskin çene hattı, uzun ve kırışıksız boyun, yüksek bir burun, daha dolgun olan alt dudağıyla şu an estetik dünyasında moda olan her şeye sahip.

Angelina evrim geçirmiş
- Kendinden kusursuz olan kadınlardan bahsettiniz. Peki en iyi estetik uygulamalı kadın kim?
En başarılı değişim örneği Angelina Jolie. Yüzü çok iyi şekilde yeniden yapılandırılmış. (Bu arada Angelina Jolie’nin nefes kesen güzel yüzünü doğal sanan ben, önce ve sonraki fotoğraflarını görünce resmen şoka uğradım! Evrim geçirmiş!)
Bir de yanlış uygulamalar sebebiyle kötü değişim geçirenler var. Brooke Shields, Meg Ryan, Melanie Griffith mesela... Kimi yaşla birlikte yaptırması gereken işlemleri yaptırmadığı, kimi de abartılı ve kötü uygulamalar yaptırdığı için güzel yaşlanmıyorlar.

Genç kalmak adına
- Bahar geldi, yenilenme zamanı... Kadınlar genç ve güzel kalmak için ne yapmalı?
30’lu yaşlardan itibaren yüzü dolguyla desteklemek şart, bu sayede dinç ve uyumuş, dinlenmiş bir görüntü yakalanıyor. Medikal estetik belirli bir baza sahip kadını çok güzelleştiriyor. Dolgular yüzdeki çökmeleri dolduruyor, vücutta zaten doğal olarak bulunan ancak yaş aldıkça eksilen asitin kullanımıyla doğal bir görüntü elde ediliyor. Bu arada, hyaluronic asit olmayan dolgular, silikon gibi kalıcı maddeler yüzde kesinlikle tercih edilmemeli.
- Dudak dolgusu son yıllarda çok moda. Bu konuda yenilikler var mı?
Eskiden üst dudak daha dolgun tercih edilirdi şimdiyse alt dudak enjeksiyonu daha popüler çünkü altın orana göre üst dudak 1 birimse, alt dudak 1.6 birim olmalı. Artık büyük dudak moda değil, doğal dudaklar tercih ediliyor.
Medikal estetiğin en gözde doktorlarından Alp Mamak’ın tavsiyelerine uyarsak, biz de en güzel şekilde yaş alırız evellallah!