Cadde Nejat İşler’den ‘gerçek hesap’

Nejat İşler’den ‘gerçek hesap’

25.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Oyuncu Nejat İşler’in yazdığı ‘Gerçek Hesap Bu!’ isimli kitap raflardaki yerini aldı. İşler kitabında oyunculuğu, hastalığı ve İstanbul’dan ayrılıp Gümüşlük’e yerleşmesine kadar birçok konuyu kaleme aldı

Nejat İşler’den  ‘gerçek hesap’

Septik şok nedeniyle iki sene önce 95 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra oyunculuğa ara veren Nejat İşler’in ‘Gerçek Hesap Bu!’ kitabı Can Yayınları’ndan çıktı.
‘Meslekten nefret ettim’
İşler, “Fiziken sedef hastalığıyla tanıştım. Sedef, gittikçe ilerliyordu, kaygılandım, çalıştığım işten affımı istedim, Gümüşlük’e sığındım. Durumdan vazife çıkarıp bir manita vasıtasıyla ithal ettim virüsü. Alkol bir sürü rahatsızlığı gizler. Bir de kanlı öksürük başladı mı? Hastaneye gittim. Doktorlar ‘Seni Avrupa’ya gönderelim’ diyordu. Ama neyle gideceğiz ki Avrupa’ya? Çok para gerekiyor. Geldim ve burada iyileştim. Meşgalelerim arttıkça, kendimi daha iyi hissediyorum” diyerek anlattı. Dokuz yıl önce Beyoğlu’nda sahibi olduğu barın, kitapların ve cdlerin orada çıkan yangına seti olduğu için giremediğinden dert yanan İşler, “Tam atlayacağım ateş topuna, kahramanlardan biri tuttu beni, ‘Dur abi senin yarın çekimin var’ durdum. Mesleğimle ilgili bir sürü b.ktan şey yaşamıştım daha önce. Ama mesleğimden ilk defa o an nefret ettim” diyerek anısını paylaştı.
Sallanmadan yaşayamam
İşler çocukken kuşpalazı olduğu için, “Hastalıklar hayatıma erken girmiş. Şiirler falan yazmaya başlıyorum. Halen bir şey düşünürken sallanma alışkanlığım da oradan. Mesleği de, hayatı da sallanmadan yaşayamıyorum.”

Haberin Devamı

Kitaptan notlar

- Nejat İşler, Haydar Dümen’in kitabını sattığı için nezarethaneye düştüğü anısını paylaştı.
- Tuncel Kurtiz’in, ‘Sanatçı gibi değil, kamyon şoförü gibi takılıyorsun’ diye söylediğinden bahsediyor.
- Hiç kötü anısı olmadığı dizisi ‘Behzat Ç.’ olduğunu belirtti.
- Başkanı olduğu Gümüşlükspor için daha önce, Esnaf esnaf dolaşıp atkı satarak kulübe para topladığını söyledi.