Cadde Nepal’in kaseleri EXPO 2016’da

Nepal’in kaseleri EXPO 2016’da

29.07.2016 - 13:21 | Son Güncellenme:

EXPO 2016 Antalya’daki Nepal Bahçesi’nde yer alan meditasyon çanakları büyük ilgi görüyor.

Nepal’in kaseleri EXPO 2016’da

Expo 2016 Antalya’nın resmi katılımcısı Nepal’in, 3600 metrekare alan üzerine kurulu bahçesi, ziyaretçilerin ilgi odağı olmayı sürdürüyor. Hayatın Yolu’nda Hinduizm ve Budizm’e verilen özel anlamı anlatan pek çok unsurun yanı sıra, bir Budist tapınağı (stupa) da barından Nepal Bahçesi, geleneksel mimarisinin yanı sıra kültürel unsurlarıyla da dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Bahçenin ortasında yer alan ve orijinal boyutlarda yapılan stupada Budist inancının özelliklerini görmenin yanı sıra, Nepal’de meditasyon ve terapide kullanılan singingbowl (sesli çanak) ile yapılan terapileri de izleme hatta deneme şansı bulunuyor.

Sesli çanaklar hakkında bilgi veren Nepal Bahçesi’ndeki meditasyon eğitmeni Rajesh Mangrati, bu çanakların 200 yıllık geçmişi olduğuna dikkat çekerek, "O zaman bildiğiniz gibi herhangi bir tıbbi malzeme ya da doktor yoktu. İnsanlar da bu çanakların içine su dolduruyor ve titreşimle kendilerine güç ve kuvvet verdiğini düşünüp, hissediyorlardı. Bildiğiniz gibi insanlarda 7 çakra var ve bu k?seler de 7 farklı metalin karışımından oluşuyor" dedi.

Sesli çanakların kullanımını da uygulamalı olarak gösteren Mangrati, tokmak ve çubuk olmak üzere iki farklı kullanım şekli olduğunu söyledi. Mangrati, terapi için tokmak, meditasyon için çubuk kullanılmasını tavsiye etti.