Cadde ‘Nereye kadar bu protesto?’

‘Nereye kadar bu protesto?’

16.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fashion Week İstanbul’da dün ‘transparan’ rüzgârları esti... Selma State’in ‘Müstesna Hafiflik’ adlı defilesine katılan Ece Gürsel, Türk mankenlerin protestosunu eleştirerek, ‘Nereye kadar protesto, bu senin ekmeğin’ dedi.

‘Nereye kadar bu protesto’


Bu yıl Türk mankenlerin bir kısmının boykot ettiği Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul kapsamında 2015 İlkbahar - Yaz koleksiyonu görücüye çıkaran Selma State defilesi büyük beğeni topladı. Tasarımcının ‘Müstesna Hafiflik’ adını verdiği koleksiyonundaki kreasyonların çoğu hafif ve tül kumaşlardan oluşunca giymeyi cesaret isteyen parçaları taşımak yabancı modellere düştü.
State’in Şile Kadın Toplum Merkezi katkılarıyla hazırladığı ‘hafif’ koleksiyonu, el tezgahında dokunan Şile bezi ve geleneksel yazma yöntemiyle kumaşlara basılan Şile motifleriyle süslendi. 15 mankenin podyumda yürüdüğü defilede boy gösteren Türk mankenler arasında Ece Gürsel ve Melis Canku Karakuş yer aldı.
‘Eskisi gibi paralar yok’
Defile sonrası gazetecilerle ayaküstü sohbet eden Ece Gürsel, bir kısım Türk mankenlerin içinde yer aldığı protesto hareketinde yer almadığını belirtip “Ben 15 yıldır bu sektördeyim. Protesto eden eder, etmeyen etmez. Herkesin kendi bakış açısı. Benim kıramadığım insanlar var, onların defilelerine çıkıyorum. Eskisi gibi paralar yok. O yüzden yabancı modeller tercih ediliyor. Nereye kadar protesto, bu senin ekmeğin? Ben yeri geliyor şarkı söylüyorum, yeri geliyor podyuma çıkmıyorum. Beni yaralamıyor bu konular” dedi.
Köpekler de podyumda
Etkinliklerin gün boyu sürdüğü Antrepo 3’te Benan Bal, yeni tasarımlarını, köpek kıyafetleri tasarlayan kardeşi Palmet Bal’la tanıttı. Genç tasarımcı Amerikan basketbol kültürüyle sokak basketbolundan etkilenerek hazırladığı koleksiyonuyla klasik erkek giyimini yeniden yorumladığını ve erkeklerin spor detaylarla daha şık olabileceğini söyledi.
Defilede modellerle yürüyen köpekler ise Bal’ın tasarımlarıyla takım giydikleri yağmurluk ve mont modelleriyle ilgi çekti. Defileyi izleyenler arasında ‘Sil Baştan’ dizisi ekibinde yer alan Sergen Yalçın, Önder Açıkbaş, Murat Dalkılıç ve Cenk Kangöz de vardı.
Tasarımcı Önder Özkan’ın anneannesinin gelinlik duvağından esinlenerek hazırladığı ‘She İstanbul’ adını taşıyan kreasyonunu tanıttığı defilesi ilginç görüntülere sahne aldı. Özkan’ın annesi ve babasını da podyuma çıkardığı defileye, türbanlı modelle androjen gazeteci Ferhat Şirin damga vurdu. Özkan’ın türbana ve eşcinselliğe atıfta bulunduğu defilesi ilgiyle izlendi.