Cadde New York’ta Ezidi esintisi

New York’ta Ezidi esintisi

16.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

John Paul Ataker markasıyla üçüncü kez New York Moda Haftası’na katılan Numan Ataker’in, Ezidi kadınlardan esinlenerek hazırladığı tasarımlar alkış aldı

New York’ta Ezidi esintisi

John Paul Ataker markalı tasarımlarını, birçok Amerikalı ünlünün giydiği Türk modacı Numan Ataker, Sonbahar/Kış 2017-2018 Koleksiyonu’nu New York Moda Haftası’nda tanıttı. Ataker’in defilesinde 2008 Kâinat Güzeli Venezuelalı manken ve oyuncu Dayana Mendoza da podyuma çıktı. Defileyi izleyenler arasında ABD Başkanı Donald Trump’ın eski eşi, Tiffany Trump’ın annesi Marla Maples ve ABD’li Kâinat Güzeli Olivia Culpo da yer aldı. Kıyafetlerinde, Türkiye’nin kültürel zenginliklerinden esinlenerek etnik çizgiler oluşturan modacının yeni koleksiyonunda jakar, organze, deri ve kadife kumaşlar öne çıktı.

Sıra Karadenizli kadında

Ataker, tasarımlarında kullandığı Ezidi kadınların giysilerini tercih etmesiyle ilgili, “Yok olmakta olan kültürlerden Ezidiler hakkında bir şeyler üretmek istedim” dedi. Modacı, eylül ayında gerçekleştirilecek New York Moda Haftası’nda ise horon ve kemençe eşliğinde defile yapmayı planladığını ve bu kez Karadenizli kadınların giysilerini işleyeceğini ifade etti.

Yazarlar