Cadde Nicolas Cage’e Başbakan sözü

Nicolas Cage’e Başbakan sözü

03.02.2011 - 00:26 | Son Güncellenme:

Başbakan Erdoğan, dünyaca ünlü sinema oyuncusu Nicolas Cage ile görüşmesinde yabancı sinemacılara teşvik konusunda elinden gelen desteği vereceği sözü verdi

Nicolas Cage’e Başbakan sözü

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, TBMM’de gazetecilerle sohbetinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Hayalet Sürücü-2 filminin başrol oyuncusu olan Nicolas Cage ile görüşmesinde yabancı sinemacılara teşvik konusunun gündeme geldiğini belirterek şöyle konuştu:

‘Yardımcı olacak’
“Bu tip gezileri önemsiyoruz. Daha önce sinemacılar için biz KDV ve vergi iadesi konusunda bir düzenleme yapmıştık ama teşvik konusunda öyle bir düzenleme henüz yapamadık. Teşvikler konusunda bir talep oldu bize. Başbakan da yardımcı olacağını söyledi.

‘İlgi çekici olur’
Böyle bir yeni düzenleme çıkarabilirsek, Türkiye’de yatırım yapan yabancı sinemacıya bir teşvik, bir geri ödeme verebilirsek, sanıyorum çok daha fazla ilgi çekici olabilir dünya sineması açısından Türkiye. Çünkü platform çok uygun; hem tarih olarak hem doğa olarak. Bu toplantıda bunlar da konuşuldu biraz. Umuyorum bizim için tetikleyici etki yapar bu sinema görüşmesi.”

Haberin Devamı

Nicolas Cage’e Başbakan sözü

MUHTEŞEM YÜZYIL
Günay, Türk dizilerinin Balkanlardan Orta Asya’ya kadar çok yaygın olduğunu ve Türkiye’nin tanıtımı açısında çok faydalı olduğunu ifade ederek, “Üstelik Türkiye’nin varlıklı yüzünü gösteriyorlar. O açıdan da olumlu bir etki yaptığını zannediyorum. Türk sinemasına, Türkiye’nin doğasına bir ilgi çekiyor diziler. (Avrupa Parlamentosu raporuna da konu olan ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisine ilişkin tartışmalar için) Olumlu-olumsuz yargıların çok abartıldığını düşünüyorum. Her iki tarafın yargısının da çok abartılı olduğunu düşünüyorum” dedi.

İNSANLIK?ANITI
Kars’taki “İnsanlık Anıtı” heykeliyle ilgili olarak kararı Anıtlar Koruma Kurulu’nun vereceğini belirten Günay, “Heykel kaldırılacaksa yöntemi de Kurul belirleyecek. Heykelle ilgili sıkıntı 2008’den bu yana sürüyor. 2006’da izin verilmiş, 2008’den itibaren de bir durdurma kararı var. Koruma Kurulu, Telif Hakları, Belediye, proje çerçevesinde bir çözüm bulacak demiştim. Bütün bu tartışmaya karşın sonuç değişmedi. Kaldırma kararı var ama yöntemine Koruma Kurulu’nun olur verdiği bir prosedürle sonuç alacağız” diye konuştu.