Cadde 'O görüntüler bir yere sızsa olay olur'

'O görüntüler bir yere sızsa olay olur'

19.03.2019 - 13:50 | Son Güncellenme:

Emre Saygı’nın hazırlayıp sunduğu interaktif talk show programı 'Hadi Be'ye, 'vee Perde' adlı tiyatro oyunuyla 12 yıl sonra seyirciyle buluşan Yasemin Yalçın ve İlyas İlbey konuk oldu.

O görüntüler bir yere sızsa olay olur

Yasemin Yalçın-İlyas İlbey çifti, 'vee Perde' tiyatro oyunu başta olmak üzere, bilinmeyen yönlerine dair açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

"Yaşlılık hallerinin hikayesi"
İlyas İlbey, 12 yıl sonra tiyatro seyircisiyle buluştukları 'vee Perde' hakkında bilgi verdi: Oyunu baştan sona uyarladım, oturup yazdım. Tabii ki ki biraz da bizim hikayemiz. Aslında sinema, televizyon taaa Dümbüllü'lerden bu yana gelen oyuncuların hikayesi. Yaşlılık hallerinin hikayesi. Oyunda birbiriyle aynı sahneyi paylaşmış iki komedyeniz.

Yasemin Yalçın ise "İkili olarak yıllarca sahneye çıkmışlar ve bir tanesinin aksiliği yüzünden ikililerden birisi yalnız kalmış ve sanat hayatına bir daha devam edememiş. Hiç iş alamamış, oyunculuk aşkıyla yanıp tutuşan yaşlı bir oyuncunun hikayesi. Sonra bir araya geliyorlar, televizyonda eskileri toplayan bir program üzerine tekrar bunları bir araya getirmeye çalışıyorlar, bir araya gelirken de komedi başlıyor. Oradan da komediyi yakalıyoruz. Aslında tamamen bir dram hikayesi ve sonlarını da belirliyor. Güzel bir hikaye, İlyas bize adapte etmeye çalıştı" dedi.

"Her zaman romantizmden yanayım"

Yasemin Yalçın, "Romantik bir kadınımdır. Normal hayatımda da hep duygularımla hareket etmişimdir. Mantıkmış, mantıksızmış... Hiç bir zaman duygularımın dışına çıkamadım, insanı diğer canlılardan ayıran en önemli özellik duygularımızdır, kalbimizdir. Bunların içi boş olursa zaten ne anlamı kalır insan olmanın. Ben her zaman romantizmden yanayımdır. Ve maneviyattan yanayım, maneviyata çok değer veririm" şeklinde konuştu.

"Anne misyonunu zaten üzerimde hiç taşıyamadım"
Yasemin Yalçın, nasıl bir anne olduğunu şu sözlerle anlattı:
"Çocuklarımı tamamen sevgiyle büyüttüm. Tamamen bir anne misyonunu zaten üzerimde hiç taşıyamadım. Çalışırken, yemeklerini yediler mi diye ararım, sorarım. Her anne gibiyim aslında ama eğlenceli bir anneyimdir. Sıkı kurallarım hiçbir zaman olmamıştır. Hatta ilkokul zamanları kıyamayıp 'Boş ver okulu, uyusun' dediğim zamanlar da oldu."

"Her iş bir sıfırdır, sıfır başlangıcıdır"
Yasemin Yalçın, “En son oyun 12 sene önceydi tekrar sahneye çıktığınız bir heyecan oldu mu?” sorusuna, "Her iş bir sıfırdır, sıfır başlangıcıdır. Şu ana kadar 9 oyun oynadım hala o sahneye girinceye kadar o öğürmelerim ilk başladığım günden bu yana devam ediyor" yanıtını verdi.

"İstediğiniz fikri istediğiniz zaman çürütür"
Yasemin Yalçın, İlyas İlbey’in oyuncu olmasaydı avukat olabileceğini söyledi: İyi avukat olurmuş. İstediğiniz fikri istediğiniz zaman çürütür bir anda haklıyken haksız duruma düşersiniz. İlyas gerçekten çok zeki bir insan, avukat olabilirmiş, ben öyle görüyorum.

"Bu şımarıklığı anlamıyorum"
Yasemin Yalçın, uzun evliliğin sırrını ve yeni evliliklerin neden kısa sürdüğünü açıkladı: Maalesef artık uzun evlilikler konuşuluyor, oysa kısa evlilikler konuşulmalı. Bizim dönemimizin anneleri babaları bakıyoruz komşularımız, büyüklerimiz hepsi bir yastıkta yaşıyor. Onlar ayrıldığı zaman infial olurdu. Şimdi 'olmuyorsa olmasın kardeşim' gibi bir algı var. Aslında biz konuşulmamalıyız, kısa evlilikler konuşulmalı. Neden böyle oluyor? Beklentiler, erkeğin kadından, kadının erkekten ne gibi beklentisi var... Çok şey mi, bekliyorlar sizden? Bunlar konuşulmalı. Bir türlü istekler bitmiyor ve çok yukarıda istekler. Oysa biz İlyas'la konservatuvarda okurken flört durumumuz vardı. Okulumuzu bekledik, hiçbir şeyimiz yokken evlendik. Evimizin eşyası yokken evlendik. 'Her şey beraber olur' dedik. Dişle, tırnakla inançla ve her şeyden önemlisi sevgiyle oluştu. Biz hiçbir zaman böyle 'kendimize ait tiyatromuz olacak' diye düşünmedik, ama şimdi hiçbir şekilde hayal bile etmediğimiz yerlerdeyiz. Bu çalışarak oldu. Nedir bu beklenti, ben bu şımarıklığı da anlamıyorum kusura bakmasın gençler. Bu ikili ilişkilerden gerçekten çok rahatsızım. Çünkü onunla beraber ol git öbürüyle ol, hiç farketmiyordur aslında, çünkü derine inmemişsinizdir, o insanda sevecek çok daha farklıklar vardır da belki siz derine inememişsinizdir. Çok yüzeysel ilişkiler kurmuşsunuzdur. Pırlantayla evlenme teklifleri, ay ne saçma. İlyas Bey teklif etti mi, hatırlamıyorum valla. Bizde 'okullarımızı bekleyelim, sonra evlenelim' gibi cümleler kuruldu.

"Gelinliğimi doğru düzgün giyemedim"
İlyas İlbey, Yasemin Yalçın'la nasıl evlendiklerini açıkladı: İki oyun arası evlendik. Matine oynadık, soyunduk, giyindik, sahne de rahmetli sayın Yıldırım Aktuna o zaman Bakırköy Belediye Başkanıydı. O zaman Zeliha Berksoy, Türker İnanoğlu şahitlerimiz oldu, nikahı kıydık. Nikahtan sonra tekrar soyunduk, giyindik kostümlerimizi suareye başladık.

Haberin Devamı

Yasemin Yalçın ise "Gelinliğimi doğru düzgün giyemedim bile yani, çıkardım hemen geri oyuna girdim. Bak bunu anlatıyoruz güzel bir hatıra olmuş. Düğün salonu da hayatımda hiç sevmediğim bir yerdir" dedi.

"Kız evinden erkek evine koca bir traktörle gittik"
İlyas İlbey, Yasemin Yalçın için yaptığı düğün sürprizini ilk kez açıkladı: Kimse bilmiyor. Zaten o görüntüler bir yere sızsa olay olur. Çiftlikte Yasemin Hanım'a sürpriz yaptım. Çiftliğe girerken girişte bekçi evi var, bekçi evini kız evi yaptım, kendi kaldığımız yeri erkek evi yaptım. Yasemin'e çaktırmadan eş dostu topladım. Yasemin Hanım'ı kız evine gönderdik sonra biz geldik kız isteme yaptık, kına geceleri yaptık, gelin almalardan tutun da bütün ritüelleri o gün orada yaptık. O gün kız evinden erkek evine koca bir traktörle gittik. Traktörün arkasına bir römork koyduk, onunla gelin almaya gittik.

Haberin Devamı

Yazarlar