Cadde Ödül canım anneme

Ödül canım anneme

05.03.2008 - 03:48 | Son Güncellenme:

Onur Ödülü alan Müjde Ar’ın, “Ödülü, hayatım boyunca ve var olduğum sürece en büyük onuru onun kızı olmakla duyduğum canım annem Aysel Gürel’e ithaf ediyorum” demesi, salondakilere duygusal anlar yaşattı

Ödül canım anneme

Sinema Yazarları Derneği’nin (SİYAD) düzenlediği 40. Türk Sineması Ödülleri önceki akşam Türker İnanoğlu Maslak Show Center’da düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Türkmax’tan canlı olarak yayınlanan ödül töreninde Kadir İnanır, Müjde Ar ve Safa Önal’a Onur Ödülleri, Üstün Karabol’a ise Emek Ödülü verildi. Bu yılki “Umut Veren Sanatçı” ödülünün sahibi Melis Birkan oldu. Törende Işın Karaca da küçük bir konserle izleyicilere keyifli anlar yaşattı.
Gecenin sunuculuğunu Ceyda Düvenci ve Atilla Dorsay üstlendi. Bu yıl onur ödülü almaya değer görülen Kadir İnanır, Müjde Ar ve Safa Önal ödüllerini sinema yolculuklarında her daim yanlarında olan oyuncu ve yönetmenlerin elinden aldı. Kadir İnanır’a ödülünü beyazperdedeki en önemli partneri Türkan Şoray verdi. Müjde Ar ise ödülünü ilk defa kamera karşısına geçtiği “Aşk - ı Memnu” dizisinin yönetmeni Halit Refiğ’in elinden aldı. Ödül alırken duygulanan Müjde Ar,  yaptığı konuşmayla salondaki davetlilere de hüzünlü anlar yaşattı. Ar, yaptığı konuşmada ağlayarak, “Benim için zor bir gün. 2.5 ay önce Atilla Dorsay’la bugünü konuşurken annem sağdı ve benimle bu ödülü alacağım için gurur duymuştu. Bu ödülü bana layık gören herkese çok teşekkür ederim. Ben gözümü bir tiyatro kulisinde açtım. Canım annem bizi tiyatro dekorlarının kasalarında uyuttu. Böyle yetiştim. Ödülü, hayatım boyunca ve var olduğum sürece en büyük onuru onun kızı olmakla duyduğum canım annem Aysel Gürel’e ithaf ediyorum” dedi.  Bu sözler davetlileri duygulandırdı.
“En İyi Müzik” ödülünü ise Zülfü Livaneli, Şebnem Ferah’ın elinden aldı.  Gecede “Umut Veren Sanatçı” ödülünü “Barda” filmindeki performansı ile Melis Birkan aldı. Birkan’a ödülünü veren Hülya Avşar genç oyuncuya, “Benim Melis’e söyleyebileceğim tek bir şey var. İnşallah yıllar sonra sen de Hülya Koçyiğit, Türkan Şoray gibi en önde oturarak umut veren sanatçı ödülünü alanı alkışlarsın” dedi.
“Sis ve Gece”deki rolüyle “En İyi Yardımcı Erkek oyuncu” ödülünü almaya hak kazanan İlyas Salman, Bosna’da televizyon dizisi çekimlerinde olduğu için geceye katılamadı. Salman’ın ödülünü Harika Uygun, Şenay Gürler’in elinden aldı.
Yumurta” filminin yönetmeni Semih Kaplanoğlu ise “Yumurta”, “Süt” ve “Bal”dan oluşan “Yusuf Üçlemesi” adını verdiği projesi için Paris’te olduğu için geceye katılamadı.

Haberin Devamı

Ödül canım anneme
Dünyanın en güzel gülüşü
Kadir İnanır Onur Ödülü’nü Türkan Şoray’ın elinden aldı. Şoray, “Türk sinemasına ömrünü vermiş, sinema hep aşkı olmuş, inanılmaz yakışıklı, dünyanın en güzel gülüşüne sahip erkeği, benim en güzel filmlerimi birlikte çevirdiğim, bu onur ödülünü fazlasıyla hak etmiş Kadir İnanır’a bu ödülü gururla, mutlulukla veriyorum” dedi. İnanır da “Tam 39 yıl. Neredeyse bir ömre bedel çalışmalarımın karşılığı olarak bu ödülü almaktan gurur duyuyorum. Yıllarca beraber film setlerinde, Türk sinemasına güzel filmler kazandırdığımız Türkan Şoray’dan bu ödülü almak ayrıca bir mutluluk” diye konuştu. İnanır, yeni bir film çekimine başlayacağı için geceden erken ayrıldı.

Ödül töreni ünlüler geçidi gibiydi
Geceye Kadir İnanır, Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Müjde Ar, Hülya Avşar, Fadik Sevin Atasoy, Yıldız Kenter, Cansu Dere, Özgü Namal, Şebnem Ferah, Saadet Işıl Aksoy, Nejat İşler, Şenay Gürler, Özgü Namal, Çetin Tekindor, Murat Evgin ve eşi Elif Kuşçulu, Ceyda Düvenci, Düvenci’nin anne ve babası Zümrüt - İsmail Düvenci, Erkan Can, Güneri Cıvaoğlu, Sema Öztürk, Tuna Kiremitçi, Erkan Özerman, Ece Filiz, Elif Dağdeviren, Açelya Elmas, Ekrem Bora, Abdullah Oğuz, Rasim Öztekin ve Esra Kazancıbaşı gibi ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Haberin Devamı

Fadik zencilere özendi
Ödül gecesinde Fadik Sevin Atasoy hem kıyafeti hem de ilginç saç modeli ile dikkat çekti. Atasoy, “Amerika’da zencilerle çok vakit geçirdiğim için onlar gibi yaşamaya başladım. Saçlarımı onlara özendiğim için böyle yaptım” diye konuştu.  “Mutluluk” filmindeki rolüyle Altın Portakal’da ödül alamayan Özgü Namal, SİYAD ödül töreninden de eli boş döndü. “En İyi Kadın Oyuncu” dalında ödülü Saadet Işıl Aksoy’a kaptıran Özgü Namal, “Saadet Işıl Atasoy çok beğendiğim bir oyuncu. Benim alamamam bir şansızlık değil. Onun ödülü almasına sevindim” dedi.

Sevgilisi de aileye girdiSaadet Işıl Aksoy, SİYAD gecesine, polis olan annesi İnci Aksoy ve oyuncu sevgilisi Rıza Kocaoğlu ile katıldı. Geçen aylarda Aksoy ile fotoğrafları çekilirken yüzünü gizleyen Kocaoğlu, bu kez sevgilisi ve sevgilisinin annesiyle objektiflere poz verdi.

Haberin Devamı

SİYAD ödüllerinin tam listesi
En İyi Film: Yumurta
En İyi Yönetmen: Semih Kaplanoğlu (Yumurta)
En İyi Senaryo: Semih Kaplanoğlu, Orçun Köksal (Yumurta)
En İyi Kadın Oyuncu: Saadet Işıl Aksoy (Yumurta)
En İyi Erkek Oyuncu: Nejat İşler (Yumurta)
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Derya Alabora (Adem’in Trenleri)
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: İlyas Salman (Sis ve Gece)
En İyi Görüntü Yönetmeni: Özgün Eken (Yumurta)
En İyi Müzik: Zülfü Livaneli (Mutluluk)
En İyi Sanat Yönetimi: Naz Erayda (Yumurta)
En İyi Kurgu: Ayhan Ergürsel, Suzan Güneri, Semih Kaplanoğlu (Yumurta)
Umut Veren Sanatçı: Melis Birkan (Barda)
Onur Ödülleri: Kadir İnanır, Müjde Ar, Safa Önal
Emek Ödülü: Üstün Karabol