Cadde Ödüller genç oyunculara

Ödüller genç oyunculara

24.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

18’inci Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri sahiplerini buldu. Gecede genç oyuncular büyük başarı gösterirken yılın kadın oyuncusu Selen Uçer, erkek oyuncusu da Kıvanç Tatlıtuğ oldu

Ödüller genç oyunculara

Bu yıl 18. kez düzenlenen Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri sahiplerini buldu. Beşiktaş Belediyesi sponsorluğunda, Efes Türkiye’nin tanıtım desteğiyle, Türk sinemasının usta ismi Sadri Alışık anısına ailesi tarafından düzenlenen ödüllerin töreni Mustafa Kemal Merkezi’nde gerçekleştirildi. Yekta Kopan’ın sunuculuğunu üstlendiği törende Serkan Çağrı, Öykü Gürman ve Levent Yüksel küçük birer konser verdi.

Haberin Devamı

Komedide İlker Aksum
Ödüllerde sinema dalında yılın en başarılı kadın oyuncusu “Can”daki rolüyle Selen Uçer, yılın en başarılı erkek oyuncusu ise “Kelebeğin Rüyası”ndaki performansıyla Kıvanç Tatlıtuğ oldu. Yardımcı rolde yılın en başarılı kadın oyuncusu ödülüne “Kelebeğin Rüyası”yla Farah Zeynep Abdullah, yardımcı rolde yılın en başarılı erkek oyuncusu ise “Araf” ile Barış Hacıhan değer görüldü. Müzikal ve komedi dalında yılın en başarılı kadın oyuncusu ödülü “Hükümet Kadın” filmiyle Demet Akbağ’a, yılın en başarılı erkek oyuncusu ödülü “Mutlu Aile Defteri” filmiyle İlker Aksum’a verildi.
Tiyatro dalında ise yılın en başarılı erkek oyuncusu The Club tarafından sahnelenen “Domino” oyunuyla Evren Erler, yılın en başarılı kadın oyuncusu Altıdan Sonra Yapım’ın “Kimsenin Ölmediği Bir Günün Ertesiydi” oyunuyla Sumru Yavrucuk oldu. Müzikal ya da komedi dalında yılın en başarılı erkek oyuncusu ödülü Faruk Barman’a (“Kurabiye Evi” - Yan Etki), yılın en başarılı kadın oyuncusu ödülü Pınar Çağlar Gençtürk (“Yalnızlar Kulübü” - İkinci Kat) verildi. Tiyatro dalında seçici kurul özel ödülüne “Adalet Sizsiniz” oyunu, Efes Türkiye Özel Ödülü’ne de Ekip Tiyatrosu değer bulundu.

Atilla Dorsay’a özel ödül
Başka bir ödül gecesinde olduğu için törene katılamayan Atilla Dorsay’a sunulan Emeğe Saygı Özel Ödülü’nü, Dorsay’ın yerine alan Kerem Alışık şunları söyledi: “Emek Sineması sadece sinema salonu değil. Türk Sineması’nın sembolüdür.”
Onur Ödülleri ise Haldun Dormen, Cüneyt Arkın, Umur Bugay ve Emek Sineması Müdürü Hikmet Dikmen’e takdim edildi.