Cadde Okula dönüş sendromu yaşamayın!

Okula dönüş sendromu yaşamayın!

15.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Pek çok öğrenci tatili dinlenerek geçirdi. Peki, şimdi ne olacak? DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü’nden Uzman Psikolog Ayşegül Moral, ‘Okula Dönüş Sendromu’yla baş etme yollarını anlattı

Okula dönüş sendromu  yaşamayın

Öğrenciler üç ay boyunca denizin, havuzun, güneşin ve sokakların keyfini çıkardı. İstedikleri saatte yatıp, istedikleri zaman kalktı. Yemek düzenleri değişti. Oyun, tüm vakti kapladı. Tatil sona erdi. Özgürlüklere alışan çocuklar programlı okul hayatına nasıl adapte olacak? Bu dönemde çocuklarda okulun başlamasıyla ilgili davranışsal ve duygusal sorunlar görülebildiğini anlatan Uzman Psikolog Ayşegül Moral, “Yaz ödevlerini erteleyenler, yapamayanlar, arkadaş ilişkileriyle ilgili sosyal sorun yaşayanlar, akademik başarılarıyla ilgili öğrenme, dikkat problemi olanlar ve tatilin eğlencesine doyamayanlar okulla ilgili şikayetlerini dile getirebilir” dedi. Moral ayrıca, “Okul açılınca görülebilecek, derslere uyum sağlamak, dikkat, konsantrasyon ve ders performansıyla ilgili davranışsal sorunlarla, öfke, yorgunluk, isteksizlik gibi duygusal sorunların düzenlenmesi bazı koşullara bağlıdır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Maceraya katılsınlar!

Animasyon filmi ‘Troller’le dünyada yeni bir çılgınlık başladı. Çocuklar da buna eşlik ediyor. Keskin Color’ın lisanslı Trolls Koleksiyonu, yeni sezonda da maceradan maceraya koşacak. Resim, okul ve not defterlerindenoluşan koleksiyon, kalitesiyle de fark yaratıyor. Firmanın portföyündeki ürünlerin tamamı, tüm sağlık testlerinden geçirilerek, kullanıma hazır hale geliyor.

Heyecan başladı

English Home’un okula dönüş dönemi için hazırladığı yeni tema ‘Okul Heyecanı’ miniklere özgü tasarım ve desenleriyle mağazalarda yerini aldı. Uzay robotları ve unicorn gibi sezonun trend desenleriyle tasarlanmış okul çantaları, çocuklarınızın hayal dünyasını geliştirerek, okul hazırlıklarınızı eğlenceli hale getirecek.

Haberin Devamı

Şık koleksiyon

Tchibo, sipariş hattında ve mağazalarında yerini alacak ‘Tchibo ile Okula Hazırım’ koleksiyonunu sunuyor. Çocukların okul heyecanına ortak olan marka, şık ceketlerden okul aksesuarlarına kadar renkli ürünleri bir araya getiriyor.

Renkli kaplar

LAV, tasarımlarıyla olduğu kadar yaratıcı önerileriyle de anne ve çocukların okula dönüş dönemini keyifli hale getiriyor. Evin her yerinde kullanılabilen LAV Lapis kavanozları, okul döneminde çocuklar için renkli aksesuarlara dönüşüyor.

Hijyen çok önemli

Bebe D’or, Zoo serisinde yer alan askılı ve pipetli bardaklarla, çocuklara okula dönüş keyfi yaşatacak. Okuldaki en büyük ihtiyaçlarından biri olan bardak, hem hijyen sağladığı için kapaklı olması hem de askılı olması sebebiyle anneler tarafından
tercih ediliyor. Marka, bu ihtiyaçlardan yola çıkarak ürettiği Zoo serisiyle dikkat çekiyor.

Metro’dan sıkı denetim!

Metro Toptancı Market, 10 yıldır okula dönüş sezonunda ayakkabı, çanta, defter, sözlük, kalem, boya ve oyun hamuru gibi 50 farklı kategoride bin ürünü, kanserojen riskler açısından test ediyor. Marka, ayrıca tedarikçilerin üretim yerlerinde denetimler de gerçekleştiriyor, her yıl 200’e yakın tedarikçiyi eğitiyor. Metro Türkiye Gıda Dışı Satın Alma Grup Müdürü Suat Ünlü, “Metro olarak, insan sağlığını diğer konuların üzerinde değerlendiriyor, çalışmalarımızla sektörün kalite çıtasını yükseltmekten gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Miniklere yazmayı sevdirin

Scrikss Hexagon-R kalemleriyle, okula başlamak keyfe dönüşecek. Marka, neon ve metalik renklere sahip kurşun kalemleri Hexagon-R’yi okula dönüş sezonunda öğrencilerle buluşturuyor. Scrikss Hexagon-R, özel tasarımı, renkleri ve
kalitesiyle çocuklara yazmayı sevdirecek.

Adaptasyon önerileri…

Alınan kırtasiye malzemelerini çocukların dolaplara yerleştirmesi önemlidir.

Çocuğun, odası ve çalışma masasında daha çok zaman geçirebileceği aktiviteler yapılmalıdır.

Ders ve günlük yaşam programlanabilir.

Ders temposu her gün artırılarak, ders çalışma veriminin artması sağlanabilir.

Öğrencinin aldığı yeni kararları, odasında her zaman görebileceği bir yere yazıp asması uygulamasına yardımcı olabilir.

Ödev sonrası oyun oynamaya izin verilmesi, çocukların sorumluluklarını ertelemesini önleyebilir.