Cadde Olimpiyatların kapanış töreni büyüleyecek

Olimpiyatların kapanış töreni büyüleyecek

12.08.2012 - 19:57 | Son Güncellenme:

Dünya bu akşamki kapanış törenini heyecanla beklerken, George Michael Twitter’dan yazdığı bir mesajla, tüm sürprizi bozdu: “Geçen haftanın büyük bölümünü kapanış töreni için çılgınlar gibi hazırlanarak geçirdim”

Olimpiyatların kapanış töreni büyüleyecek

BBC’de yer alan habere göre, 2012 Olimpiyatları’nda sona gelirken, dikkatler madalyalar için verilecek mücadelenin yanı sıra, kapanış töreninin ayrıntılarına da odaklanmış durumda. İlk haber, George Michael tarafından. Michael, Twitter’dan yazdığı mesajında, kapanış töreninde yer alacağını duyurdu. Londra 2012’nin resmi marşının bestecisi İngiliz grup Muse da, kapanış töreninde rol üstleneceğini teyit etti.

Londra Olimpiyatları Organizasyon Komitesi, iddialarla ilgili olarak herhangi bir açıklama yapmazken, ismi açıklanmayan bir basın sözcücüsü, “Her şeyi açılış töreninde olduğu gibi gizli tutmak istiyoruz” dedi.
Bugün Türkiye saatiyle 23.00’te başlayacak kapanış töreninde, 80 bin kişilik Olimpiyat Stadı’nın dolması bekleniyor. Açılış töreni dünya genelinde 900 milyon kişi tarafından izlenmişti. Kapanış töreninde de benzer bir rakama ulaşılması umuluyor.

‘Britanya müziğinin senfonisi’ olarak adlandırılan ve sanat yönetmeni Kim Gavin tarafından hazırlanan açılış törenindeki gibi kapanış töreninin de İngiliz besteci Elgar’dan Adele’e kadar İngiliz müziğinin geniş yelpazesine ilişkin bir kompozisyonu yansıtması planlanıyor.

Haberin Devamı

Spice Girls de çıkabilir
George Michael, hafta içi attığı bir tweet’te, “Geçen haftanın büyük bölümünü kapanış töreni için çılgınlar gibi hazırlanarak geçirdim” dedi. Şarkıcı Ed Sheeran da Avustralya’da yayın yapan bir radyo kanalına Pink Floyd’a eşlik edeceğini öne sürmüş, bu iddiası grup adına yapılan açıklamayla reddedilmişti. The Who, Madness, Take That ve Spice Girls’ün de törende rol oynayacakları söylentileri var. Kapanış töreninde ayrıca, katılan ülkelerin bayrakları ve sporcular bu kez ülkelere göre ayrılmış şekilde değil, bir arada geçiş yapacaklar. Sonunda da Yunanistan, Britanya ve 2016’nın ev jsahibi ülkesi Brezilya’nın bayrakları göndere çekilerek, 27 Haziran’da yakılan olimpiyat ateşi törende söndürülecek.