Op. Dr. Ziya Saylan

Op. Dr. Ziya Saylan

ziya@saylan.com

Tüm Yazıları

İnsan yüzünde yaşlılığın ilk belirtisi olarak yanaklar çöker ve burun kenarı olukları belirgin hale gelir. Bu durum her kadında zamanla oluşur

Elmacık kemikleri ve yanakların içinde bulunan yağ, yer çekimi sonucu aşağıya iner ve çene kenarları sarkar. Deri bollaştığı için burun kenarı olukları derinleşir. İlk önce ameliyatsız yöntemler denenmeli, radyo frekans ile yağlar eritilip yüz derisi gerilmeli.

FÖN ÇEKTİRİR GİBİ
Bu yöntem, Güney Avrupa ülkelerinde çok yaygın, hatta kadınlar akşam davetlere giderken fön çektirir gibi yüzlerini radyo frekans dalgalarıyla gerdirir.
Tek bir seans üç gün etkili olur, altı seans ise 5-6 ay etkinliğini korur. Geriye elmacık kemiklerini ve burun kenarlarını dolgu maddesiyle doldurmak kalır. Uygulama yarım saatte biter. Bu uygulamaların tehlikesi, sadece dolgu maddesine bağlı reaksiyonlardır.
Hoşunuza gitmezse altı ay sonra tekrar eski halinize dönersiniz. Halbuki yüz ameliyatlarında geriye dönüş yok. Ağız çevresine ve yanaklara botoks yapılmaz, bazı hastalarda ağız hareketleri bozulur ve konuşurken tuhaf sesler çıkarırlar. En iyisi hiç yaptırmamak.
Genç hastalarda hemen yüz germek gerekmez, gıdı ve yanaklardan yağ alınır, yanaklardan ağırlık kaldırılarak sarkmanın sonuçları giderilir.
Ameliyatsız yöntemler, ameliyata alternatif değil, sadece ameliyat tarihini erteler.

YÜZÜNÜZE İYİ BAKIN
Cildinizi nemlendirmez, onu güneşte yakar, susuz bırakır ve temizlemezseniz seneler sonra cezasını ödersiniz.
Yüzümüz, vücudumuzun en korunmasız organıdır. Günde binlerce defa yaralanır ve iyileşir ama kalan izler bizi yaşlı gösterir.
Kapalı ortamlarda çalışanlar ve yaşayanlar daha genç kalır, sarkmaları azdır. Belli bir süre sonra yüzünüz o kadar zarar görür ve elastikiyetini kaybeder ki, tek çare ameliyattır.

AĞIZ KENARLARI
Yanaklara ağırlık binince ağız kenarları da aşağı iner ve ‘üzgün ağız’ ortaya çıkar. Hani e-posta yazarken yaptığımız üzüntü işaretinde olduğu gibi, ağız kenarları aşağıya doğrudur. Yanaklar düzeltilince ağız kenarları tekrar düzelmez ve mutlaka doldurulmaları gerekir. Ayrıca dudakların da doldurulmasında fayda var. Kadınları genç gösteren yüz derilerinin temizliği ve lekesizliğidir, bu nedenle PRP ile mikrodermabrazyon (yüz derisinin elmasla zımparalanması) gereklidir ve tedaviyi tamamlar.
Bu işlemler yapıldıktan sonra hastalar, ameliyatsız 5-10 sene gençleşir ve sosyal yaşama hemen dönebilir. Günümüzde sunulan lazer uygulamaları, cildi kimyasal soyulmalar kadar homojen ve gergin hale getiremez.

Haberin Devamı

TÜRK YÜZ PLASTiK CERRAHi DERNEĞi

Haberin Devamı

2005 yılında kurulan Yüz Plastik Cerrahi Derneği, ülkemizdeki yüz estetik cerrahisinin önder kuruluş-larından. Üyelerine Türki-ye’de ve yurt dışında düzen-lediği eğitimlerle dünya çapında bir eğitim alma olanağını sunar. Ülkemizde yüz plastik cerrahisinin kalitesi çok yüksek. Plastik ve yüz plastik cerrahları, hem başarıları hem de ünleri sayesinde yurt dışından hasta gelmesine neden olup ülkemi-ze önemli döviz kaynağı yara-tır. Güzelleşmek için başvur-duğunuz doktorun hangi plastik cerrahi derneğine üye olduğunu sorun!