Op. Dr. Ziya Saylan

Op. Dr. Ziya Saylan

ziya@saylan.com

Tüm Yazıları

Seneler önce hastalar estetik ameliyattan sonra günlerce hastanede kalıp iyileşmeyi beklerdi. O zamanlar en yaygın yöntemlerin başında yüz germe gelirdi ve yüz aylarca şiş kalırdı. Artık bu tür büyük ameliyatlar geride kaldı. Şimdi daha farklı ve daha az tehlikeli yöntemlerle çok daha etkili sonuçlar elde ediyoruz.

Günümüz yüz estetik ameliyatları ücretleri daha makul ve hastaların kısa sürede iyileştiği uygulamalar. Bundan 40 sene önce biz bu pahalı yüz ameliyatlarına “Hollywood ameliyatları” derdik. 5 - 6 ayda iyileşir ve bir lüks otomobil fiyatına mal olurlardı.

Haberin Devamı

Genç ve dinlenmiş görünüm

ESTETİĞİN  YENİ YÜZÜ
Basında çıkan, ‘Ufak işlemlerden büyük sonuçları’ her zaman elde edemezsiniz. Estetik düzeltmelerde problem cildin derinliklerindedir ve dışarıdan müdahale imkanı sınırlıdır. Günümüzde dışarıdan istenmeyen yağları eriten 30’dan fazla alet vardır ve

üretici firmalara sorarsanız hepsi de mutlak etkilidir ve hastaya zarar vermez. Ancak gerçek farklıdır. Mesela gıdıyı düzelten birçok ameliyatsız yöntem mevcuttur ama hiçbiri yağ emmenin yerini tutamaz. Ameliyatsız yöntemleri daha çok ameliyat yapamayan doktorlar önerirler.

İdeal bir yüz germe doğal görünmeli. Günümüzde yüz germe sayesinde gençleşirsiniz ama güzelleşmeniz şart değildir. Ameliyat olan bir dizi oyuncusuna rejisörü, “Ne yaptırmışsın anlayamadım ama iyi olmuş” demesi gibi ameliyat sonrası çok daha fazla genç ve dinlenmiş görünürsünüz. Bazı hastalar “İnsanlar beni tatilden yeni gelmiş gibi genç ve dinlenmiş görüyorlar” diye tarif eder.

ESTETİĞİN  YENİ YÜZÜ

Doğalı bozmadan estetik

Eskiden “Doktor ameliyat olduğumu kimse anlamadı boşuna ameliyat oldum” diyen hastalar artık “Çok memnunum sadece yakın çevrem ve bilenler anladı, doğal oldu” der. Yüzler eskiden aşırı gerilir ve doğal görünmeyen ‘Done Face’ (yapılmış yüz) ortaya çıkardı. Ağız yanlara doğru uzar, gözler kayar ve yüz ufalırdı. Bu nedenle yüzler artık fazla gerilmemekte ve ameliyatla beraber doldurularak yaşlanma ve ameliyat sonucu ufalan yüz tekrar büyütülmekte. (Ger ve doldur)

ESTETİĞİN  YENİ YÜZÜ
Günümüzde kullanılan 3 - 4 farklı mini yüz germe yöntemi var. Bu işlem, tam yüz germe gibi yüzü çarpıtmaz, onun kadar komplikasyonu yoktur ve ondan daha çabuk iyileşir. Avantaj olarak ameliyat ve iyileşme süresi kısadır. Tek farkı etkisinin tam yüz germeler gibi 10 yıl yerine 7 - 8 sene sürmesidir.

Haberin Devamı

Mini yüz germede yüzde deri altı fazla açılmaz ve sarkan yağ ve bağ dokusu elmacık kemiğine dikilerek gerilir. Gıdıdan yağ emilir ve çene doldurularak profil düzeltilir. Uzun lafın kısası daha az problem olsun, yüzüm çabuk iyileşsin ve doğal

görünsün istiyorsanız bence mini yüz germeyi tercih edin.