Op. Dr. Ziya Saylan

Op. Dr. Ziya Saylan

ziya@saylan.com

Tüm Yazıları

İdeal bir yüz germe ameliyatı sonrası daha genç ve güzel görünmelisiniz. Yine de 20-30 sene gençleşmeyi beklemeyin

Yaptırdığı yüz germe ameliyatı ile çok konuşulan, çocuk yüzlü Renee Zellweger, ameliyat sonrası yüz cerrahı olarak beğendiğimiz dolgun çeneli ve olgun bir yüze sahip olmuş. Bence başarılı!

Yüzde yapılan başarılı bir ameliyat, yaşlanma belirtilerini saklar ama yine de gerçekçi olup 20-30 sene gençleşmeyi beklememelisiniz.
Yüz germe ameliyatı, ekonomist gözüyle iyi bir yatırımdır.
Bir hastamın “Satın aldığım mücevheri ayda bir takıyorum ama gerilmiş yüzümü sabah akşam taşıyorum” lafı, bence olaydan ne kadar kazançlı çıktığınızın belgesi.
Ayrıca artık yüz germe ameliyatları çok daha güvenceli ve makul fiyatlarda, yani yatırımınız az miktarda ama kazancınız büyük.

BAŞARI DA CABASI
Sanatçı bir hasta, ameliyat sonrası daha çok program ve toplantılara çağrıldığını; işsiz kalan bir hasta ise yüz germe sonrası kolayca iş bulduğunu ve başka bir hasta da aldatan eşinin ameliyat sonrası tekrar onu keşfettiğini söylüyor.
Diğer bir hastaya göre de, yüz germe öncesinde gittiği davetlerde fark edilmeden ortada dolaşırken; şimdi herkes yanına gelip onunla konuşmak istiyormuş.
Özellikle yönetici hastalar; ameliyat sonrası kendilerine olan güvenlerinin arttığını, giyimlerine daha çok dikkat ettiklerini ve daha rahat konuştuklarını belirtiyor.

İyiLEŞME SÜRECİ...
Ameliyatı istemeli ve kendiniz için yaptırmalısınız. Nüfus kağıdınızdaki yaşınız, göründüğünüz yaştan farklıdır. Ayrıca kendinizi hissettiğiniz yaş, esastır.
Eskiden yaygın olan klasik yüz germeler, 3-4 haftada iyileşir. Günümüzde çok uygulanan ‘Mini Lift’ (S-Lift, MACS Lift) ise 10-12 günde iyileşir. Bu sürenin sonunda normal yaşamınıza döner ve hatta iş başı yapabilirsiniz.
Ameliyatın ömrü ‘Mini lift’lerde 6-7 sene, ‘Full Face’ denen bütün yüzün gerildiği lift’lerde ise 8-9 sene. Ancak ‘Mini Lift’in en büyük avantajı kolayca tekrarlanabilir olması.

Haberin Devamı

TÜRK KADINI YAŞLILIĞI KABUL EDEMiYOR

Haberin Devamı

Yaklaşık 33 sene çalıştığım Almanya ve İngiltere’de hastalar yaşlanmayı çok daha kolay kabul ediyor... Benim ülkemin kadını ise mümkün olduğu kadar genç kalmak istiyor ve yaşlılığı kabul edemiyor. Almanya’da sokakta devamlı beyaz saçlı kadınlar görürsünüz. İstanbul’da ise beyaz saçlı kadın çok az... Saç boyamak, bir gençleşme yöntemi.

AMELİYATTA İSTENMEYEN DURUMLAR OLABİLİR...

Günümüzde mini yüz germe ameliyatları, oldukça güvenli ve uzman ellerde, başarı oranı çok yüksek. Ancak mesela bir fıtık ameliyatında meydana gelebilecek olan kanama ve enfeksiyonlar burada da olabilir.
Sigara içenlerde doku ölümleri sıktır ve yara geç iyileşir. Ameliyattan bir hafta önce sigara kesilir ve yüksek doz C vitamini alınır. Geçici olarak ağız kenarı sinirlerinde bir tembellik oluşabilir ama her zaman düzelir. Kendinizi güvene alın, tecrübeli bir cerrah bulun ve daha önce o doktor tarafından ameliyat olmuş hastalarla konuşun. Yüz cerrahları bir terzi gibidir... Yüzü gererken, deriyi aynen terzinin kumaşı yıkaması gibi gençleştirmeli. (Soyulma, Lazer ve PRP). Aksi takdirde ameliyat ne kadar başarılı olursa olsun, yüzün güzelliği belli olmaz.

Haberin Devamı

YÜZ GERME  NE DEĞiLDiR

Amerikan Fox televizyonundan Steeve Doocy, yaptığı ‘Hillary Clinton’un 2016 Yüzü’ adlı programda Clinton’un yüzünü gerdirdiğini ve 2016 başkanlık seçimlerine hazırlandığını iddia etti. Clinton’un yuvarlak yüzü, daha estetik olan ‘V’ yüz şekline döndürülmüş.