Cadde Oscar'lara çeyrek kala

Oscar'lara çeyrek kala

21.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Oscar öncesi son büyük sinema ödülleri SAG Ödülleri, 26’ncı kez sahiplerini buldu

Oscarlara çeyrek kala

ABD’de her yıl düzenlenen görkemli bir törenle dağıtılan Screen Actors Guild Awards (Ekran Oyuncuları Birliği) bu yıl Los Angeles’taki Shrine Auditorium’da yapılan organizasyonla, 26’ncı kez sahiplerini buldu. Film alanında büyük ödüle Güney Kore yapımı ‘Parasite’ kavuşurken, dizi dalında da ‘The Crown’ ve ‘The Marvelous Mrs. Maisel’ büyük ödülün sahibi oldu. Şıklık yarışının yaşandığı gecede, Renée Zellweger, Joaquin Phoenix, Laura Dern, Brad Pitt ve Jennifer Aniston da ödüllendirilen oyuncular oldu. Törenin en çok konuşulan isimleriyse, gecede ikisi de ödül alan eski eşler Pitt ile Aniston oldu. İşte detaylar...

Haberin Devamı

Elimi brakma Jenn!

2000-2005 yılları arasında evli kalan Brad Pitt ve Jennifer Aniston, samimi tavırlarıyla dikkat çekti. Angelina Jolie’den boşanma kararı aldıktan sonra adı, eski eşiyle aşk dedikodularına karışan Pitt, ‘The Morning Show’ ile drama dizisi dalında ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü alan güzel yıldızın konuşmasını arka odadan dinledi. ‘Once Upon a Time in Hollywood’ ile ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’ seçilen Pitt’i tebrik eden Aniston’ınsa heyecanlı halleri kameralara yansıdı.

İlki başardı

Sinema dalında ‘En İyi Oyuncu Kadrosu’ ödülünü alan ‘Parasite’ filmi, organizasyon tarihinde bir ilke imza attı. ‘Bombshell’, ‘The Irishman’, ‘Once Upon a Time in Hollywood’ ve ‘Jojo Rabbit’i gedride bırakan yapım, yabancı dilde bu ödüle layık görülen ilk proje oldu. Yönetmen Bong Joon-Ho, teşekkür konuşmasında, “Bu güzel geceyi asla unutmayacağım” dedi.

Haberin Devamı

Muhalefet oldu

Robert De Niro, gecede ‘Yaşam Boyu Başarı’ ödülünü aldı. Meslekte 50’nci yılını kutlayan 76 yaşındaki aktör, ödülünü Leonardo DiCaprio’nun elinden aldı. Muhalif kişiliğiyle bilinen De Niro, teşekkür konuşmasında, şunları söyledi: “Bir vatandaş olarak benim de düşüncelerimi dile getirmeye hakkım var. Şu an bulunduğum mevkiden dolayı sesimi yükseltebiliyorsam, gücün terbiyesizce istismarını gördüğüm her an bunu yapacağım demektir. Bu geceyle ilgili tüm söyleyebileceklerim bunlar...”

Leo’ya teşekkür!

‘Joker’deki performansıyla ‘En İyi Erkek Oyuncu’ seçilen Joaquin Phoenix, rakibi olan Leonardo DiCaprio’ya dönerek, “25 yıldır bana ve birçok insana ilham kaynağı oldun, sana çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Drama ödülü

Drama dizisi dalında ‘En İyi Aksiyon Performansı’ ödülünü alan ‘Game of Thrones’un oyuncula- rından Peter Dinklage, aynı dalda ‘En İyi Erkek Oyuncu’ seçildi.