Oyuncu Tamer Karadağlı'nın babası vefat etti!

Tamer Karadağlı'nın babası vefat etti. Çocuklar Duymasın dizisinin yapımcısı Birol Güven, acı haberi Twitter'dan duyurdu...

Oyuncu Tamer Karadağlı'nın babası vefat etti!

Ünlü oyuncu Tamer Karadağlı'nın bugün acı günü. Çocuklar Duymasın ve Ferhunde Hanımlar dizileri ile adını televizyon dünyasında duyuran oyuncu Tamer Karadağlı'nın babası vefat etti. Çocuklar Duymasın dizisinin yapımcısı Birol Güven, acı haberi Twitter'dan duyurdu. Güven, cenazenin Ankara'da kaldırılacağını belirtti.

Birol Güven, acı haberi Twitter hesabından işte böyle duyurdu;

Oyuncu Tamer Karadağlının babası vefat etti



Tamer Karadağlı / Oyuncu

24 Mayıs 1967 Ankara
Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı. Aslen Kars-Sarıkamışlı’dır. İlkokula başlamadan ailesi ile birlikte ABD’ye yerleşen Karadağlı, Türkiye’ye dönmüş sonra yapamayıp tekrar Amerikaya gitmiştir. Lise son sınıfta kesin dönüş yaptığı yıllarda da lise yıllarında okulunu aksatıp akut sinemasına abone olmuştur. Bir yandan da lise yıllarında onun için bir tutku olduğunu belirttiği seslendirme sanatına başlamıştır. Sonra Shakespeare’in “Kuru Gürültü” adlı oyununu hem Türkçe hem İngilizce oynamış ve böylece Bilkent Üniversitesi macerası başlamıştır. TED Ankara Kolejinden sonra Çankaya Lisesinden ve Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümünden mezun olan sanatçı ilk filmini 1993 yılında çevirdi. Çocuklar Duymasın dizisiyle ün kazandı. Birçok ünlü oyuncunun seslendirmesini de yapan Karadağlı, Arzu Balkan ile evliydi. Sanatçı ayrıca 8 farklı ingilizce lehçesini konuşmaktadır.

Filmografisi

Ah Kalbim- 2009
Son Ağa – 2008
Kiralık Oda – 2008
Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım – 2007
Fedai – 2007
Living & Dying – 2007
Hayatım Sana Feda – 2006
Arka Sokaklar – 2006
Beyza’nın Kadınları – 2005
Şans Kapıyı Kırınca – 2005
Yağmur Zamanı – 2004
Bir Tutam Baharat – 2003
En Son Babalar Duyar (dizi) – 2002
Çocuklar Duymasın – 2001
Nasıl Evde Kaldım – 2001
Artık Sevmeyeceğim – 2000
Sarı Evin Esrarı – 2000
Şaşı Felek Çıkmazı – 2000
Demir Leblebi – 1999
Babam Olur musun? – 1999
Ferhunde Hanımlar – 1993

Seslendirme

Sanatçı, seslendirme camiasında George Clooney’in özdeşleşen sesi olarak tanınır.

Ocean’s Eleven vcd ve dvdde George Clooney
Batman ve Robin vcdde George Clooney
Intolerable Cruelty – Dayanılmaz Zulüm vcd ve dvdde George Clooney
Rezervuar Köpekleri tv dublajında Michael Madsen
Original Sin (Günahkar) vcd ve dvdde Antonio Banderas
Dragonfly – Sonsuz Aşk vcd ve dvdde Kevin Costner
Bodyguard vcdde Kevin Costner
Godfather – Baba TRT dublajında Al Pacino
İyi,Kötü ve Çirkin vcdde Clint Eastwood

“Dublajda rol yapmazsınız. Yapılmış olan role hizmet edersiniz. Tabi ki tonlamanın Türkçeye uyması gerekir ama en önemlisi karakterin ruhuna zarar vermemektir.”

İtfaiyeden tilki kurtarma operasyonuİzmir’in Tire İlçesinde 30 Metrelik boş kuyuya düşen tilki 3 gün kaldığı kuyuda vatandaşların ihbarı ile İtfaiye tarafından kurtarıldı.

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber