Özay Şendir

Özay Şendir

ozay.sendir@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Habertürk, Türk milyarderlerin hangi takımı tuttuklarını derlemiş, içinde editoryal zeka olan bir iş olmuş. Buna göre en fazla milyarder taraftarı olan kulüp 19 zengin ve 24.6 milyar dolarlık toplam servetle Fenerbahçe. Onu 13 zengin ve toplam 11.7 milyar dolarlık servetle Galatasaray izliyor. Ardından Beşiktaş geliyor. Toplam sekiz zengin ve 8.5 milyar dolarlık bir servet hesabı yapılmış.

Gelecek gençlerde...

Bu ülkede çok güzel şeyler yaşanıyor ve çoğumuz bu güzellikleri ıskalıyoruz.

Mesela Diyarbakır, Bismil’deki öğrencileri ve onların heyecanını yazdı Abbas (Güçlü) abi çarşamba günü. Türkiye’nin en iyi okullarında okuyan öğrencilerle aynı sınavda yarışacak olmalarına rağmen geleceğe dair umutlarını koruyan çocukları öğrendik. Aynı gün İstanbul’da bir başka etkinlik vardı. MEF Okulları’nın bu yıl 26. düzenlenen Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması için hazırladıkları projeler, sergi halinde görücüye çıktı. Ne var bunda diyeceksiniz, çok şey var...

Haberin Devamı

Gençler öyle projeler üretmişler ki, protez organ yaratmaktan, doğal hibrit güç bankasına, farklı kanser türlerinin tedavisini kolaylaştırmaktan, görme engellilerin yaşam kalitesini yükseltmeye kadar bir sürü çalışma yapmışlar.

Yani doğayı, insan sağlığını, korumayı amaç edinmiş gençler yetişiyor.

Bu çocuklara bakınca insanın gelecek adına karamsarlıkları kayboluyor.

HANGİ MİLYARDER HANGİ TAKIMI TUTUYOR
Deniz yine Deniz...

Son bir ayda, üçüncü Deniz Seki yazım bu. Çok gelebilir ama az bile yazıyorum. Salı günü Deniz Seki’nin cezaevinden tahliyesini birkaç saat ertelediği haberi geldi, merakla herkes sebebini okudu. Kendisini takip eden ve tüm gece de evinin kapısında nöbet tutacak muhabirlerin oruç olacaklarını düşünmüş ve onlar iftarını yaptıktan sonra çıkmaya karar vermiş. Düşünün, beklediğiniz özgürlük birkaç adım ileride ve siz birkaç saat daha beklemeyi göze alıyorsunuz. Hapishanede geçen beş dakikayla, dışarıda geçen beş dakika arasında çok fark vardır, oysa. Bir kez daha Deniz Seki yazısı yazmamın tek sebebi bu değil... İftarımı arkadaşlarımla yapıp ya da orucumu burada bozup çıkacağım demiyor. Bir sürü ünlünün oruç tutma ibadetini reklam malzemesi yaptığı bir dünyaya, daha ilk adımda karşı duruyor. Seki belki oruç tutacak, belki tutmayacak, bilmiyorum. Bildiğim bunu kullanmadığı... Bugüne kadar bir sürü Deniz Seki yazısı yazdım ve hepsinde de bir duruş vardı. Mesela 2003 yılında, Popstar yarışmasında, ününe ün katarken, “Cinayet işleyenden pop star olmaz”diyerek jüriyi terk edecek kadar cesur davrandı. Mesela yaşadığı ilişkide, başkasına verdiği bir sözü bozan o olmamasına rağmen, herkes üzerine gittiğinde son derece vakur bir duruş sergiledi. Bir sürü insan şimdi, cinayet işleyenden olmuyor da uyuşturucu sabıkası olan birinden pop star olur mu diye düşünebilir. Lütfen unutmayın, sadece cinayette pişmanlık işe yaramaz, giden can geri gelmez.

Haberin Devamı

Benim, bizim hatamız...

İzin vermediğim bir firmanın bana SMS yoluyla reklam mesajı yollaması yasak kanunen. Her gün en az 3-5 reklam mesajı geliyor. BTK’ya şikayet edeyim de günlerini görsünler diye düşünüyorum ama online şikayet için de uzun bir üyelik süreci gerekiyor, gündüz iş yoğunluğu akşam kızımla zaman geçirme fikri daha cazip geliyor, erteleyip duruyorum. Yasa çıkmış, ilgili kurum şikayet yolunu açmış ama ben ertelediğim, zaman bulamadığım, üşendiğim için, sistem işlemiyor. Bir sürü konuda hepimiz benzer bir tavır içine giriyor ve yasa tanımazların ekmeğine yağ sürüyoruz. Kendime söz verdim, bu hafta mutlaka şikayet sürecini tamamlayacağım, umarım zaman aşımı yoktur.

Haberin Devamı

Ramazan çadırları ve artan yemekler...

HANGİ MİLYARDER HANGİ TAKIMI TUTUYOR

Ramazan boyunca İstanbul genelinde onlarca iftar çadırı kuruluyor. Peki acaba artan yemekler sonra ne oluyor, çöpe mi gidiyor yoksa hayvan barınaklarına mı ulaştırılıyor? Sosyal medyada günlerdir bu yemeklerin çöpe gitmemesi için çağrılar yapılıyor. Anladığım kadarıyla artan yemekleri toplayıp hayvan barınaklarına bırakmaya gönüllü kuruluşlar ve insanlar da var. Umarım seslerine kulak veren çıkar...