Özge Ökten

Özge Ökten

-

Tüm Yazıları

Bugün sizlere Kemal Oruç’tan bahsetmek istiyorum. Işıklı reklam panolarının ve akıllı teknolojik donanımların pek çok hayatı ele geçirdiği günümüzde, hayatını ve gönlünü mesleğine adamış bir adam o. Üstelik, yaptığı işlerle tiyatroya sağladığı katkılar hiç de azımsanacak gibi değil.
Tiyatro temelli pek çok sosyal projenin koordinatörlüğünü yapan, 17 yıl içinde yaklaşık 60 oyunda yazar, yönetmen ve oyuncu olarak yer alan Oruç, başarılı bir yaratıcı drama eğitmeni de aynı zamanda. Ama bana kalırsa Kemal Oruç, alkışı en çok 2008 yılında kurduğu Drama Kumpanyası’nda yaptığı işlerle hak ediyor. Böyle düşünüyorum çünkü ‘Sahneden Destek Kampanyası’nı ve ‘Tiyatro Temelli Toplumsal Destek Projeleri’ni hayata geçirerek; cezaevlerinde, sokakta, pek çok kurumda ve sahnede binlerce kişiye ulaşmasını, birçok köye ve okula sanat kitaplıkları kurmasını çok anlamlı buluyorum.

Her yaş grubunun ufkunu açabilecek bir yetkinlikte durmasını, çabasını, azmini ve kararında bırakmayı bildiği hırsını takdir ediyorum.
Tiyatronun yoluna baş koymasını ve o yoldan yıllardır hiç çıkmamasını da öyle. Sanırım sadece tiyatroda değil, sanatın hemen her dalında, bu duyarlılık noktasında duran insanlara çok ihtiyacımız var.
Yedi yılda 14 oyun
Kemal Oruç, Drama Kumpanyası’nda 7 yıl içinde 14 oyun sahneledi. Yeni oyun ‘Kulübe, Balık Ağı, Silah, Viski ve Çay’ da alkışa hazır.
Oruç’un yazdığı ve yönettiği, Ayşe Taştemel ve Okan Uzelli’nin rol aldığı oyun, yarın akşam Tiyatro Hâl’de ilk kez seyircisiyle buluşacak.
Adından da anlaşılacağı gibi, farklı çağrışımlardan yola çıkarak duygusunu seyircisiyle birlikte var eden ‘Kulübe, Balık Ağı, Silah, Viski ve Çay’ı yarın görme şansınız olmazsa, 28 Mayıs ve 6 Haziran’ı bir yere not edin derim. Keyifli seyirler…

Haberin Devamı

31. GENÇ GÜNLER FESTİVALİ SÜRÜYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın bu yıl 31’inci kez düzenlediği ve artık bir gelenek haline gelen ‘Genç Günler Festivali’ son hızla devam ediyor. 9 Mayıs’ta açılış yapan festivalde, özellikle genç kuşak oyuncuların sahnelediği oyunlar, atölye çalışmaları, söyleşiler ve dans gösterileri, Şehir Tiyatroları’nın sahnelerinde seyirciyle ücretsiz buluşuyor.
Yüzüncü yılını kutlayan Darülbedayi’nin, genç ve yetenekli kuşağı destekleyen, onlara sahnenin olanaklarını açarak kendilerini ifade etme şansı tanıyan geleneksel festivali Genç Günler, her sene olduğu gibi bu sene de yine büyük ilgi görüyor. Deneyimli ve özenli bir ekip tarafından, dolu dolu programlanan festivalin her günü en az iki etkinliği içeriyor.
Harbiye Muhsin Ertuğrul, Üsküdar Kerem Yılmazer, Üsküdar Musahipzade Celal ve Kadıköy Haldun Taner Sahneleri’nde gerçekleşen 31’inci Genç Günler kapsamında; 10 yeni oyun ve 3 dans gösterisi var. Bu yıl ilk kez düzenlenen Konservatuarlar Buluşması’ndaysa 9 oyun festival programına alındı.
Ödüller verildi
Yine festival kapsamında geçen hafta, Şehir Tiyatroları ve Türk Kadınlar Birliği tarafından düzenlenen törende, 21’inci Bedia Muvahhit Ödülü bu yıl Şehir Tiyatroları oyuncularından Berna Adıgüzel’le NurdanKalınağa’ya verildi. 21 Mayıs’a kadar devam edecek 31’inci Genç Günler Festivali’nde bugün Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde ‘Delikanlı’, Kerem Yılmazer Sahnesi’ndeyse ‘Kurban’ adlı oyunlar izlenebilir. Programın devamı için ayrıntılı bilgiyi http://www.ibb.gov.tr adresinden alabilirsiniz.