Parti Ajanı

Parti Ajanı

parti@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Cumartesi gecesi en jilet halimle taksiyi çevirip şoföre, “Bayrampaşa’ya” diyorum. Evet, bu işte bir terslik var! Bayrampaşa ile bir alıp veremediğim yok elbette. Sadece, haftanın en ‘sıcak’ saatlerinde Bayrampaşa’ya gitmek, pek tercihim değil. Bu ziyaretimizin sebebi, dev akvaryum Turkuazoo’nun içindeki parti. ‘J&B Start a Party’nin son ayağı, köpekbalıklarına nazır, Turkazoo’da. ‘Köpekbalıklarıyla parti’ fikri teoride cazip dursa da pratikte çuvallıyor. Yaratılan ortama diyecek tek yok. J&B’nin ikonik disko topu, sağlı sollu etrafınızı saran su altı alemi ve parti için New York’tan kalkıp gelen ünlü parti DJ’i The Misshapes, gayet hoş güzel.
Cam tünellerde üzerinizde dev köpekbalıkları, kaplumbağalar, ahtapotlar yüzerken, siz elinizde viskiyle partiliyorsunuz. Ama... Gerisi koca bir ‘ama’ dan ibaret. Ama etrafınızı saran, ‘kim bu insanlar yahu?’ kitlesi, partide geçirilecek zaman dilimini kısaltıyor. İnsan kayırıp parti insanı ırkçılılığı yapan mekanları her daim şiddetle kınasam da Turkuazoo’daki kitle tam bir hayal kırıklığı. Kısa kesip gece

BAYRAMPAŞA’DAN ŞiŞHANE’YE
müdavimlerinin ait olduğu topraklara dönüyoruz. Taksiye atlayıp bu kez mutlu bir ifadeyle; “Şişhane’ye!”

Haberin Devamı

Karşılaştırmalı kapı raporu
Önce kapıdan bildirelim: Public’in kapı önü kalabalığı son noktaya ulaşmış, topuklu kadınlar kaldırımdan caddeye taşmış.
Kapı görevlisi eski Ulus 29 çalışanı olunca, içeri girmesine onay verilen ‘seçkin’ kişiler de 29/Anjelique müdavimli oluyor. Otto’da takıldıktan sonra, sallan yuvarlan Public’e gelip elini kolunu sallayarak giren henüz görülmedi. Şayet sicilinizde 29 ya da Anjelique varsa, Public’in kapısı emrinize amade. İçeride de ‘29/Anjelique’ havası hakim.
Can Ateş ve bekar, playboy arkadaşlarından doluşan yedi-sekiz kişilik erkek grubu, mekana kurulmuş, şişe ardına şişe açtırıyor. Gece ilerledikçe kesmedik ‘dişi’ bırakmıyor. Sevgilinize sahip çıkmakta zorlanıyorsunuz.
İçerideki stratejik konumlanmanın şifresini çözünce dehşete kapılmamak elde değil: Güzel bacaklı kadınlar asma katın önünde, ateşli çiftler girişin sağındaki kuytu köşe koltukların üstünde, kız kıza eğlenmek isteyenler bara dizilmiş, orta alan ise Can Ateş ve tayfasının başını çektiği avcılara ait.
Kapı raporuna 11:11 ile devam edelim. Burada daha homojen bir duruş hakim. ‘Kim olursan ol gel’ denmese de Public kadar sıkmıyor, kasmıyor. İçerisi daha rahat, daha cool.
Kulübün müdavimlerinden Tuba Ünsal, yine orada. Birkaç haftadır baş başa eğlendiği yakın arkadaşının kimliği de açığa çıkıyor: Galerist’in sahibi Murat Pilevneli. İkilinin son haftalardaki yakınlaşması, Tuba Ünsal’ın etrafına aldırmadan yakın hareketlerde bulunması kafa karıştırıyor.