Cadde Pembe desteğin nedeni annesi!

Pembe desteğin nedeni annesi!

18.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Meme kanserine farkındalık yaratmak için düzenlenen Pinktober’ın Türkiye yüzü olan Bilgin Erdoğan, bu kararı almasının arkasından annesinin meme kanseri olması olduğunu ifade etti

Pembe desteğin nedeni annesi

Hard Rock Cafe’nin dünya çapında 16’ncısını gerçekleştirdiği Pinktober’in (Pembe Ekim) bu yılki Türkiye yüzü oyuncu Belçim Bilgin Erdoğan oldu. Bilgin’in meme kanserine karşı küresel farkındalığın artmasını hedefleyen Pinktober kampanyasına destek vermesinin nedeninin de annesi olduğu öğrenildi. Annesi Emine Bilgin’in meme kanserine yakalanmasından sonra Bilgin, Pinktober’dan gelen teklifi düşünmeden kabul etti.

Haberin Devamı

Annesinin erken teşhis sayesinde meme kanserinden kurtulmasından sonra Bilgin, dün sabah saatlerinden itibaren 4. Levent’teki evinde cemiyet ve sanatçı arkadaşlarını davet ederek kampanya için destek istedi. Gün boyunca devam eden etkinlikte Bilgin ve gelen davetliler fikir alışverişinde bulunarak meme kanseri için neler yapabileceklerini konuştu. Bilgin’in davetine Revna Demirören, Elif Dürüst, Arzu Sabancı, Meryem Uzerli, Aynur Aydın, Gülhan Tekin, Suzan Kardeş, Oylum Talu ve ABD İstanbul Başkonsolosu Charles Hunter gibi isimler katıldı. Ev sahipliğini üstlendiği etkinlikte Bilgin, kampanya için pembe bir elbiseyle davetlilerini karşıladı.

Eşi yalnız bırakmadı

Bilgin’in yüzü olduğu Pinktober kampanyasına en büyük destek eşi Yılmaz Erdoğan’ın ortağı olduğu BKM’den geldi. BKM şirketi 500 kadının mamografi taramasının ücretini üstlenerek kampanyaya destek olacak. BKM ayrıca yaptığı organizasyonlarda stand kurarak Hard Rock Cafe’nin Pinktober için hazırladığı özel pembe tişörtleri satarak geliri MEVA’ya (Türkiye Meme Vakfı) bağışlayacak. Kampanya için konuşan Belçim Bilgin Erdoğan, “Bizim hikâyemizde hiç beklemedik, hiç hazır olmadık bir zamanda bu çok rastlanan ve erken teşhisle önlenilebilir hastalık kapımızı çaldı. Bu uzun süreçte yaşadığımız deneyimler bu konuyla ilgili acil bir şeyler yapmam gerektirdiğini hissettirdi” dedi.