Cadde Peyker Kurtlar Vadisi’ne indi!

Peyker Kurtlar Vadisi’ne indi!

27.07.2010 - 23:54 | Son Güncellenme:

Aşk-ı Memnu’nun Peyker’i Nur Aysan, çekimleri süren ‘Kurtlar Vadisi Filistin’de rol alıyor. 5 Kasım’da seyirciyle buluşacak filmin senaryosuna ise Mavi Marmara gemisinde yaşanan olaylar eklendi

Peyker Kurtlar Vadisi’ne indi

Çekimleri başlayan “Kurtlar Vadisi Filistin” filminde “Aşk - ı Memnu” dizisinin Peyker’i Nur Aysan da başrolde... Adana, Mersin ve İskenderun bölgesinde çekilecek filmin senaryosuna ise son anda Mavi Marmara gemisinde yaşanan olaylar eklendi.
Filmin hikâyesi, Gazze’ye insani yardım malzemeleri götürmeye çalışan gemilere yapılan kanlı baskın üzerine Polat Alemdar ve arkadaşlarının Filistin’e gitmesiyle başlıyor. Filmde Polat Alemdar’ı oynayan Necati Şaşmaz, Memati’yi canlandıran Gürkan Uygun ve Abdülhey’i ete kemiğe büründüren Kenan Çoban’ın yanı sıra, Moşe karakteriyle Erdal Beşikçioğlu, Erkan Sever, Zafer Diper, Umut Karadağ ve Mustafa Yaşar da rol alıyor. Filmin kadın başrol oyuncusu ise “Aşk - ı Memnu” dizisinin Peyker’i Nur Aysan. Mahsun Kırmızıgül’ün yönettiği “New York’ta 5 Minare” filmi gibi 5 Kasım’da seyirciyle buluşacak “Kurtlar Vadisi Filistin” filminin yapımcılığını Pana Film adına Raci Şaşmaz üstlendi, senaryosunu ise Raci Şaşmaz, Bahadır Özdener ve Cüneyt Aysan kaleme aldı.

Hollywod’dan ünlü isimler devrede
Yönetmenliğini Zübeyr Şaşmaz’ın yaptığı filmin özel efekt koordinatörlüğünü daha önce “Saving Private Ryan (Er Ryan’ı Kurtarmak)” ve “Kingdom of Heaven (Cennetin Krallığı)” gibi filmlerde çalışan Mark Meddings üstlendi. Filmin dublör koordinatörlüğünü ise yine “Er Ryan’ı Kurtarmak” ve “Mumya” gibi filmlerde görev alan Çek asıllı Dusan Hyska yapacak. Görüntü yönetmeni ise Selahattin Sancaklı.

Haberin Devamı

Filmin bütçesi 10 milyon dolar
10 milyon dolarlık büçte ayrılan filmin konusu ise şöyle: Gazze’ye insani yardım malzemeleri götürmeye çalışan gemilere yapılan kanlı baskın üzerine Polat Alemdar ve arkadaşları Filistin’e gitmiştir. Hedef, bu baskının askeri planlayıcısı ve yürütücüsü olan İsrailli komutanın ele geçirilmesidir. Filistinlilerle temas kurup hedefine adım adım yaklaşmaya çalışan Polat Alemdar’ı bazı sürprizler beklemektedir. Hedeflerindeki kişi olan Moşe Ben Eliezer’in gaddarlığı işleri zorlaştırmaktadır. Polat, Moşe’ye ulaşmaya çalışırken, Filistin’de masum insanların nasıl öldürüldüklerini görür.