Cadde Podyumlarda ada esintisi

Podyumlarda ada esintisi

06.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

HSBC Colombo Moda Haftası’nda ‘Prada’nın rengârenk tasarımları, kalp şeklindeki motifleri, fırfırlı etekleri, taçları ve süsleri ilgi gördü

Podyumlarda ada esintisi

Hint Okyanusu’nda bulunan ada ülkesi Sri Lanka’nın başkenti Colombo’da başlayan “HSBC Colombo Moda Haftası”, uluslararası moda otoritelerinin dikkatini çekmeyi başardı. Yerel tasarımcı koleksiyonlarının ağırlıklı olduğu moda etkinliğinde, yabancı tasarımcılar da kendine yer buluyor. Rusya’nın dünyaca ünlü tasarımcılarından Agatha Ruiz de la Prada da 2013 İlkbahar-Yaz koleksiyonunun tanıtımı için Colombo’yu seçti. Açılış defilesini yapan de la Prada’nın rengarenk tasarımları, kalp şeklindeki motifler ve fırfırlı etek paçaları ve kollarla belirlediği çizgileri beğeni topladı.
Hindistan, Pakistan, Filistin’den de birçok tasarımcının yer aldığı etkinliğin en dikkat çeken defilelerinden biri ise, yerli Deneth markasının ki oldu.
Sarı, mavi ve kırmızı gibi ana renkleri belirgin bir şekilde kullanan markanın, özellikle saç aksesuarı olarak kullandığı, üzerinde ada motifleri taşıyan taçlar ve süsler ilgi gördü.

Hafif ve günlük giyim
Podyuma plaj esintisi getiren koleksiyonda, çiçek baskıları, tek omuz kesimler, derin göğüs dekolteleri, bol etekler öne çıktı. Öte yandan, adanın gelirinin yüzde 50’sini karşıladığı tekstil ihracatında önemli yer tutan ipek kumaşlar da defilelerde ağırlıkla kullanıldı. Yerli tasarımcılar, ürünlerinde genellikle, hafif ve günlük giyime uygun modellere yer vermeyi tercih ettiklerini belirtti.