R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

BOĞA
21 Nisan-21 Mayıs


İş, para ve kariyer

Bu yılın büyük bir bölümünde finansal alanda daha özenli davranmanız gerekiyor. Satürn’ün konumu uzun vadeli borçların düzenlenmesi gerektiğine işaret etmekte. İşte krizler gündeme gelebilir, ancak 20 Aralık 2017’den ufuklarınızı genişletebilecek olanaklar geliyor olacak. Ayrıca bu yıl 10 Ekim sonrasında işbirlikleri, finansal destek ve ortaklı işlerle büyüme söz konusu.

28 Ocak’a kadar olan dönemde gelecek beklentileriniz yönünde daha hareketlisiniz. Gruplar, sosyal işler bu hedefleriniz için önemli olabilir.

Haberin Devamı

28 Ocak-9 Mart arasında ani kararlarla risk almaktan kaçınmalısınız. Bu dönemde tam olarak önünüzü göremediğiniz durumlar huzursuzluk getirebilir. Başkalarının hatalarının kurbanı olmamaya bakmalısınız.

10 Mart-20 Nisan arasında Mars burcunuzda ilerlerken parasal konularda ve iş hayatınızda daha kararlı olabilirsiniz. Daha mücadeleci bir tavır içindesiniz. Bu durum ve yeni adımlar iş hayatı açısından kritik sayılır.

21 Nisan-3 Haziran arasında daha fazla harcama, masraf gündeme gelebilir. Ticari konularda ve görüşmelerde istekli davranabilirsiniz.

4 Haziran-19 Temmuz arasında yakın çevrenizde, ailevi işlerde daha etkin ve girişken davranabilirsiniz. Ancak görüşmelerde ve yazışmalarda daha sakin olmaya dikkat etmelisiniz.

20 Temmuz-4 Eylül arasında işe ait konularda hızlı ilerlemek pek mümkün olmayabilir. Bu dönemde işte dikkat çekmeniz pek kolay değil. Ancak gelecek yönünde yeni planlar yapmaya bakın.

5 Eylül-21 Ekim arasında iş hayatında son derece dikkat çekici olabilirsiniz. Girişimlerinizle öne çıkabilir ve zekanızı verimli biçimde kullanabilirsiniz.

22 Ekim-8 Aralık döneminde çalışma hayatında ve iş ortamındaki ilişkilerinizde daha soğukkanlı ve dengeli olmaya bakın. Kadınlarla ilgili işlerde huzursuzluk, tartışma da olabilir.

9 Aralık sonrasında önemli sonuçlar ve değerlendirmeler içindesiniz. Pek çok açıdan ilerleme ve ortaklaşa konular üzerine odaklanma gereği var. Yıl boyunca yaptıklarınızın sonucunu görmeye başlayabilirsiniz.

2017 size ne getirecek?

Haberin Devamı

Kariyer gezegenleri Jüpiter ve Satürn 2017’de burcunuzla ilişki kurmakta zorlanıyor. Bu durum yılın özellikle ilk yarısında iş hayatında ilerleme konusunda bazı dengesizlikler oluşturmakta. Ancak 10 Ekim’den sonra koşulların lehinize değişmeye başladığını göreceksiniz. Bu tarihten sonra özellikle ilişkiler, evlilik ve iş fırsatları açısından son derece dinamik ve verimli bir süreç başlıyor olacak.

10 Ekim’e kadar Jüpiter size bolca iş, uğraş ve didinme getirmekte. Sonbahara kadar uğraştırıcı nedenler, iş hayatında ortaklıklardan ya da ilişkilerden kaynaklanan uğraşlar dikkat çekiyor. Bu süreçte iş ortamında yabancılarla ilgili konular fazla olabilir ancak hep bir uğraştırıcı neden de söz konusu. 10 Ekim tarihiyle birlikte sizi ileri götürecek olanakların arttığını görürseniz şaşırmayın. Mesleki alanda daha fazla temas ve başkalarından gelen destekler, ilgiler artıyor olacak.

Değişiklik istekleri

Son birkaç yıl Satürn’ün Yay burcunda olması da korkulara, endişelere sahne oluyor. Satürn 20 Aralık’a kadar da Yay burcunda kalmaya devam edecek. Dolayısıyla bu dönemde başkalarının finansal durumlarını yönetmek, fazladan yük olmaya devam edecektir. Bu olaylar içinde önemli yollar da kat ettiğiniz için 25 Ağustos’tan sonra yavaş da olsa bir hafifleme hissedebilirsiniz. Uranüs ise bu yıl da Koç burcunda kalmakla birlikte, 2018’de burcunuza ilerlemiş olacak. Dolayısıyla yılın ikinci yarısında hayatınızda kıpırdamalar, değişiklik istekleri artmakta.

Haberin Devamı

2008’den bu yana burcunuzla son derece uyumlu bir açıda ilerleyen Pluton bu yıl da desteğini sürdürmekte. Bu süreçte pek çok Boğa, kendisini güçlendiren bir duruma geçti. Özellikle yabancılarla ilişkilerde, uluslararası konularda ya da medya içerisinde kişisel gücünüzü daha etkin kullanabileceğiniz fırsatlar elde ettiniz. 6-11 Mayıs doğumlu olan Boğa’lar Pluton dönüştürücü ve yenileyici açısı altındalar. Eğer bu tarihler arasında doğmuşsanız, gündeme gelecek güçlü değişiklikler sayesinde kişiliğinizi kullanmak ve kurumsal konularda destek almak konusunda oldukça şanslı sayılırsınız.

Yüksek bir anlayış

Neptün de burcunuzla yumuşak ilişkisini sürdürmekte. 2011’den bu yana Balık burcunda ilerleyen Neptün pek çok Boğa’ya yumuşama, daha yüksek bir anlayış ve farkındalık getirmeye devam ediyor. Eğer 29 Nisan-6 Mayıs tarihleri arasında doğmuş iseniz Neptün size yaratıcı alanda ilham gücü, ruhsal konulara ilgiler, daha fazla kabullenme, sosyal konulara duyarlılık ve başkalarına daha fazla yardımcı olma isteği getirmekte. Yavaş yavaş gelişen bir hafifleme ve eski katı kalıplarınızdan kurtulma, yumuşama süreci içerisindesiniz.

Aşk, evlilik ve ilişkiler

Bu yıl evlilikler özellikle sonbahar aylarında daha pozitif sonuçlar getirmeye başlayacak. 10 Ekim’den itibaren Jüpiter’in evlilik evinize girmesi ile birlikte, sizi mutlu edecek ve harekete geçirecek olanaklar artmakta. Bu evlilik ya da yakın beraberlikler sizi her açıdan daha destekleyici ve zenginleştirici olabilir.

Bu yıl aşk gezegeni Venüs 4 Mart-15 Nisan arasında geri gidecek. Bu nedenle aşkta zorlanmalar, gecikmeler, belirsizlikler yaşanabilir.

Bu yıl Venüs’ün burcunuzla uyumlu olduğu dönemler olan 3 Ocak-3 Şubat, 15-28 Nisan, 6 Haziran-5 Temmuz, 20 Eylül-14 Ekim arasında aşkta ve arkadaşlıklarda daha mutlu tecrübeler söz konusu. Bu dönemlerde hayattan daha çok keyif alabilirsiniz.

Ancak 10 Mart-21 Nisan, 20 Temmuz- 6 Eylül ve 9 Aralık sonrasında tartışmalara dikkat etmelisiniz.

Sağlık

Bu dönemde sağlığınızla daha fazla ilgilenme gereği duyabilirsiniz. Özellikle 10 Ekim’e kadar olan dönemde beslenme ve çalışma koşullarınıza daha çok özen gösterebilirsiniz. 22 Ekim- 9 Aralık arasında da aşırı çalışma, stres bedeniniz açısından daha zorlayıcı olabilir.

Merkür gerilemesi bu yıl hangi temaları getirmekte?

İletişim ve hareket gezegeni Merkür 8 Ocak’a kadar geri harekette görülüyor. Merkür bu yıl 10 Nisan-3 Mayıs arasında Boğa’da, 13 Ağustos-5 Eylül arasında Başak’ta, 3-23 Aralık arasında ise Yay burcunda geri gidiyor olacak. Bu dönemlerde iletişimde yavaşlamalar, organize olmakta zorlanma ya da teknik konularda sıkıntılar yaşanabilir. Merkür kararları, pazarlıkları, anlaşmaları ve yazışmaları açıkladığı için Merkür geri giderken verilen pek çok kararı yeniden gözden geçirmek gerekecektir. Bu nedenle Merkür geri giderken kendi hatalarımızı düzeltmek için şansa sahip olabiliriz.

8 Ocak’a kadar çalışma hayatına, sağlık ve düzene ait konular, 10 Nisan 3 Mayıs arasında kişisel girişimler ve görüşmeler, 13 Ağustos 5 Eylül arasında yatırımlar ve görüşmeler, 3-23 Aralık arasında ise finansal işler, borç, alacak ya da miras ile ilgili konularda daha özenli ve sabırlı davranmak, aceleci olmamak gerekebilir.

Tutulmalar neler getiriyor?

11 Şubat’ta Aslan burcunda Ay tutulması ailevi durumlara, eve, yerleşime, toprağa yönelik farkındalık getiriyor. 26 Şubat’taki Güneş tutulması ise Balık burcunda güney düğüm yönünde olacak. Bu nedenle görüşmeler ya da eğitimle ilgili hassasiyetler gündeme gelebilir.

7 Ağustos’taki kısmi Ay tutulması Saka burcunda gerçekleşmekte. Bu dönemde iş ve kariyer konusunda, sorumluluklar alanında güçlü bir farkındalık ve önemli duygusal sonuçlar var. 21 Ağustos’ta Aslan burcunda kuzey düğüm yönünde gerçekleşen Güneş tutulması ise eve, ailenize, yerleşimle, gayrimenkullerle ilgili konulara büyük bir yenilenme ve canlılık getirmekte. Bu süreçte yakın çevrenize, eve yönelik işlere çok daha fazla zaman ayırabilirsiniz.

Yükselen burcunuza göre 2017

Sonbahara doğru  hareketlilik başlıyor

Yükselen Koç: Bu yıl meslek alanında dikkat çekici gelişmeler söz konusu. Yıl sonu geldiğinde sorumluluklarda artış ya da kariyer alanında sizi sıkıştırabilecek koşullar gündeme gelmeye başlayabilir. Sonbahara kadar kariyerinizdeki fırsatları daha iyi kullanmalısınız. 28 Ocak-10 Mart arasında çok daha cesur davranabilirsiniz. 5 Eylül-22 Ekim arasında çalışma hayatınıza, düzeninize ve sağlığınıza daha çok önem vermeniz gerekebilir. Bu yıl meslekte yeni bir yön arayışı söz konusu.

Yükselen Boğa: Bu yıl finansal alanda, borç alacak konularında yükümlülükler devam etmekle birlikte, 20 Aralık sonrasında daha istikrarlı koşullar başlayacak. Sonbahar aylarında iş hayatında ilerleme fırsatları yükselmekte. 10 Mart-21 Nisan arasında Mars yükselen burcunuzda ilerlerken hareketsiz kalmayacak, öne çıkmak zorunda olacaksınız. Bu yıl kendinizi daha özgür hissetmek istediğiniz koşullar içindesiniz.

Yükselen İkizler: 2017 kariyer yeni hedeflerin öne çıkacağı bir yıla benziyor. İş hayatınızda ortaklıkların getirdiği sorumlulukları önemsemeye devam etmelisiniz. Aşk hayatınız daha ciddi bir boyut kazanırken, bir evlilik düşünebilirsiniz. Sonbahar aylarına kadar mutluluk getiren olaylar söz konusu olabilir. 21 Nisan-4 Haziran arasında hedeflerinizde çok daha mücadeleci olabilirsiniz. Kariyer alanında 20 Aralık 2017’den sonra finansal yükümlülüklerde artışlar olabilir.

Yükselen Yengeç: İş hayatınızda iyi bir toparlanma içindesiniz. Sağlığınıza gereken önemi vermelisiniz. Bu yıl sonbahar aylarına kadar aileden, evle, mülklerle ilgili konularda destekler ve fırsatlar var. 10 Ekim sonrasında aşk hayatınızda çok daha hareketli bir dönem başlayabilir. 20 Aralık 2017 sonrasında kariyerinizde çok önemli bir dönem başlıyor. 4 Haziran-20 Temmuz arasında kişisel alanda son derece atılımcı ve aktif olabileceğiniz günlerdesiniz. Kararsız kalmayacaksınız.

Yükselen Aslan: Bu yıl genel olarak istikrarlı ilerleme getiren koşullar sunuyor. 20 Aralık 2017’ye kadar fırsatları çok iyi değerlendirmeye bakın. Sosyal alanda ve eğitsel konularda çok yol alabilirsiniz. 20 Temmuz-5 Eylül arasında kişiliğinizi ortaya koyabilirsiniz. Bu yıl çocuklarla ilgili sorumluluklar var. Sonbahar ayları ile birlikte işte altınızda çalışanlarla ilgili konulara daha fazla dikkat etmeniz gerekebilir.

Yükselen Başak: Genel olarak kariyerinizdeki arayışların önemli sonuçlar vereceği bir dönemdesiniz. Bu dönemde ailenize, evinize yönelik bazı kısıtlamalar içinde olabilirsiniz. Neyse ki 20 Aralık 2017’den itibaren daha istikrarlı ve sevdiğiniz işi yapabileceğiniz koşullar geliyor. Bu yıl sonbahar aylarına kadar işte kazançlar ve ortaklıklardan gelebilecek fırsatlar var. 10 Ekim sonrasında zihinsel açıdan daha etkin ve araştırmacı olabilirsiniz.

Yükselen Terazi: Bu yıl son derece şanslısınız zira yükselen burcunuzda ilerleyen Jüpiter 10 Ekim’e kadar sizi fırsatlara daha açık kılıyor. Tembellik etmemeli, atılımcı davranarak kendinizi geliştirmeye bakmalısınız. Bu dönemde eğitimde ve zihinsel alanda zor görevleri çok daha iyi başarabilirsiniz. Ancak 20 Aralık 2017’den sonra kariyerinizde ve evinize ait konular içinde önemli sorumluluklar başlıyor.

Yükselen Akrep: Bu yıl sonbahar aylarına kadar beklemeler söz konusu olabilir. Bu özellikle ilişkiler ya da evlilikle ilgili bir konunun gizli kalan kısımları ile ilgili olabilir. Sonbaharla birlikte gelişme olanakları çok artıyor. 10 Ekim’de burcunuza ilerleyecek olan Jüpiter her açıdan ilerlemeye işaret etmekte.

Yükselen Yay: 2017’de Satürn burcunuzdaki yolculuğunu tamamlayacak. 20 Aralık 2017’ye kadar sizinle beraber olması bu yıl kendinizi yeniden yapılandırma, sorumluluk alma ve ciddi düşünme yönünde önemli fırsatlar getirmekte. Gruplar ve sosyal çalışmalar size yeni beklentiler getirmekte. 21 Nisan sonrasında iş hayatında yeni adımlar ve ilerlemeler mümkün. Ancak 5 Eylül-22 Ekim arasında işte ve detay gerektiren konularda daha gayretli olmak durumundasınız. 19 Ekim sonrasında kendi iç dünyanıza daha fazla dönmek ihtiyacı hissedebilirsiniz.

Yükselen Oğlak: 2017 kariyer alanında ve ilişkiler cephesinde daha olumlu görünümler sunmakta. Son yıllarda iş hayatınızda yaşanan belirsizlikten sonra bu dönemde kendinizi daha hevesli hissedebilirsiniz. 28 Ocak-10 Mart arasında iş açısından düşük bir dönemdesiniz. Ancak 4 Haziran sonrasında hareketlenme hızlanıyor olacak. Bu süreçte yükselen burcunuzda ilerleyen Pluton sizi daha kararlı kılmakta.

Yükselen Saka: 2017 her açıdan istikrarlı koşullar getirmekte. Öncelikle yaratıcı alanda ve düşünsel boyutta kendinizi çok iyi ifade edebilir, yabancılardan ve uzaklardan fayda görebilirsiniz. Eğitimden ve yolculuklardan gelen güzel imkanlar söz konusu. Bununla birlikte, 20 Aralık 2017 sonrasında hayat yolunuzda bazı belirsizlikler doğacak. Bu yıl 21 Nisan-4 Haziran arasında aşkta çok daha canlısınız. 20 Temmuz sonrasında hedeflerinizi yenilemeniz gerekebilir. 9 Aralık sonrasında iş hayatına ciddi biçimde odaklanmanız gerekecek.

Yükselen Balık: Bu yıl önemli yükler altındasınız. Hayal kurmak yerine yaşadıklarınızdan daha güçlü dersler çıkarabilirsiniz. İş hayatındaki kısıtlamalar 20 Aralık 2017’ye kadar devam edebilir. Bu yıl 10 Ekim’e kadar ortaklı kazançlar, mirasla ilgili gelişmeler de söz konusu olabilir. 20 Ekim sonrasında yaşam enerjiniz ve iyimserliğiniz artıyor olacak. Uzaklar, yabancılar ve eğitimle ilgili daha geniş olanaklar elde etmeye başlayabilirsiniz. 5 Eylül sonrasında daha hızlanan bir tempo içerisine giriyor olacaksınız.

Sonbahara doğru  hareketlilik başlıyor
YARIN: İKİZLER