R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları



Yılın ilk günlerinde Mars, burcunuza ayak basacak. Mars size dayanıklılık, mücadele ve kararlılık getirmeye başlayacak. 6 Mart tarihine kadar sürecek olan bu döneme dikkat edilmeli

2016 yılında burcunuzu doğrudan ilgilendiren önemli transitler çok dikkat çekici olmamakla birlikte, yılı 2’ye ayırarak değerlendirmek daha doğru olacak. Daha yılın ilk günlerinde 3 Ocak’ta burcunuzun yöneticisi Mars burcunuza ayak basacak. Bu yılın konsantre ve güçlü olmak yolunda ne kadar önemli olduğunu gösteriyor olmalı. Mars kendi burcunda size dayanıklılık, mücadele ve kararlılık getirmeye başlayacak. Özellikle 6 Mart’a kadar sürecek olan bu dönemi çok iyi değerlendirmeye bakmalısınız. Bu süreçte kişisel adımlar atmanız, niyetleriniz yönünde ilerlemeniz hiç zor olmayacak. Ancak Mars’ın gerileyeceği 17 Nisan’dan sonraki tarihlere dikkat edin ve 17 Nisan-30 Haziran arasında daha ihtiyatlı, daha az aceleci olmaya bakın. Bu süreçte tamamlanması gereken işler, bazı girişimlerin yeniden ele alınması söz konusu olabilir. 30 Haziran-2 Ağustos arasında da sizin için önemli konularda açılmalar ve düzelmeler bekleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Bolca iş ve proje

Şansı, gelişmeyi ve zenginlikleri anlatan Jüpiter bu yıl 9 Eylül’e kadar Başak burcunda ilerliyor. Jüpiter bu burçta çok rahat ve iyimser değildir ancak size bolca iş ve yeni projeler getirebilir. Nitekim son 6 aydır daha fazla iş ve çalışma temposu içerisindesiniz. Ancak bu süreçte yüksek verimlilikten fazla iş ve detay da söz konusu olabiliyor. Her durumda Jüpiter size sonbahara kadar sosyal alanda aktif olduğunuz, çalışkan davrandığınız, bir şekilde gruplarla ilgili işlerde sürekli meşgul olabileceğiniz etkinlikler getirmekte. Bu süreçte sadece kendiniz için değil başkaları için de hizmet verebilirsiniz. 9 Eylül sonrasında ise şans gezegeni Jüpiter ortadan kaybolacak gibi gözüküyor. Daha doğru bir anlatım, 2016’nın son aylarında işte ve kariyer alanında şans sizin elinizde olmaktan çok, pek kontrol edemediğiniz alanlardan geliyor.

Çok şey öğrendiniz

Satürn ise artık burcunuzu terk etti ve bir ölçüde sizi rahat bıraktı. Kuşkusuz son 2.5 yılda çok şey öğrendiniz ve yeni sorumluluklar almaya başladınız. Hayata bakış açınız sağlamlaştı. Şimdi 2017 sonuna kadar olan dönemde Satürn özellikle iş hayatında ve para durumunuz hakkında daha gerçekçi bir bakış açısı getirmeye başladı. Bu süreçte ne kadar kazandığınız üzerinde daha ciddi durabilirsiniz.

Haberin Devamı

2008’den bu yana Oğlak burcunda ilerleyen Plüton sizi daha mücadeleci, yoğun ve zihinsel alanda sürekli bir dönüşüm içinde kılmakta. Bu tarihten beri zihinsel alanda, eğitsel uğraşlar içinde, kardeşlerinizle ya da yakın çevrenizle ilişkilerinizde kendinizi değişik mücadelelerin içinde bulmuş olabilirsiniz. Neptün ise 2011’den bu yana burcunuzla uyumlu kalmaya devam ediyor. Balık burcunda ilerleyen bu gezegen özellikle aşk hayatınıza, sevdiklerinizle, çocuklarınızla ilgili konulara büyük bir idealizm, fedakarlık ve kendini adama getirmekte. Bu süreçte aşk hayatınızda daha kabullenici bir tutum içinde olabilirsiniz.

Tutulmalar ne getiriyor?

Haberin Devamı

2016’da Güneş tutulmaları Balık/Başak ekseninde gerçekleşiyor. 9 Mart’taki tutulma aşk hayatınıza, güzel olan şeyler için harcamalara, spekülatif işlere ve çocuklarla ilgili konulara bazı karmaşalar, belirsizlikler getirebilir. 1 Eylül’deki Güneş tutulması ise özellikle gelecek planlarınız, işe yönelik koşullar ve gruplarla, takım çalışmalarıyla ilgili koşullara işaret etmekte. Bu tutulma altında iş hayatınızda yeni beklentiler içine girebilirsiniz. Tutulmanın etkilerini 16 Ağustos’tan itibaren görmeye başlayabilirsiniz. 16 Eylül’deki Ay tutulması aşk hayatınız ve çocuklarla ilgili konulara vurgu yapmakta.

Yeteneklere odaklanılmalı


İş, para ve kariyer

Özellikle yükselen burcu Akrep olanlar açısından 2010’dan bu yana iş hayatında büyük değişiklikler ve yenilikler yaşanıyor. İş hayatı daha heyecanlı ama daha düzensiz ve fazla sürprizli bir alan haline gelmiş olabilir. Çalışma ortamınızda sürekli bir yenilik, iniş çıkış ve oynaklık var. Yine de şimdi bu süreçte, 2017 sonuna kadar olan dönemde kariyer ve parasal konulara daha iyi bir istikrar getirebilirsiniz. Satürn’ün para evinizde ilerliyor olması esasında ciddi düşünmek, bütçenizi dengelemek hatta bir parça kemerleri sıkmak için uygun koşullar ve motivasyonlar getirmekte.

2016’da sonbahar aylarına kadar iş ve sosyal yaşam sürekli bir meşguliyet getirmekte. 9 Eylül’e kadar çalışma ortamınızda daha fazla kişiyle temas, bolca organizasyon ve gelecek açısından yeni umutlar getiren koşullar var. İşsiz olanlar açısından bu dönemde daha gerçekçi iş olanakları söz konusu olacak. Ancak yılın ilk yarısında özellikle Mars’ın geri harekete olacağı 17 Nisan-30 Haziran günleri arasında daha sabırlı olmalı, gereksiz yere kendinizi yıpratmamalısınız.

6 Mart-27 Mayıs dönemi arasında çelişkili durumlar ve tam yönünde ilerlemeyen hatta bozulan planlar gündeme gelebilir. Mars’ın gerilemeye başlayacağı 17 Nisan sonrasında harcamalarınızı takip etmeniz iyi olacak.

27 Mayıs-2 Ağustos gibi uzun bir süre içinde yeniden toparlanma ve eksik kalan işleri tamamlama söz konusu. 30 Haziran sonrasında yavaş yavaş bir hızlanma var ancak bir yandan önceliklerinizi iyi belirlemeye bakmalısınız.

2 Ağustos-27 Eylül arasında iş hayatınıza cesur hareket edebileceğiniz bir dönemdesiniz. Ancak giderlerinizi kontrol altında tutmaya bakmalısınız.

27 Eylül-9 Kasım arasında iş görüşmeleri, ziyaretler, devlete ya da kurumsal konulara ait yazışmalar dikkat çekiyor. Bu dönemde zihinsel uğraşlar içinde konsantrasyon sağlayabilirsiniz.

9 Kasım-19 Aralık 9 Kasım-19 Aralık arasında daha gayretli olmanızı gerektiren koşullar var. Bu tarihler arasında iş hayatında fazladan çaba gerekiyor.

19 Aralık sonrasında ise enerjinizi yaratıcı uğraşlara odaklayabilirsiniz. Ancak bu dönemde harcamalarınız gereksiz yere şişebilir.

Merkür geri giderken neler getirecek?

İletişim ve marifetin gezegeni Merkür bu yıl özellikle toprak elementinde geri hareket edecek. Toprak elementi maddi konular, pratik olmak gereği, eldeki işlere şekil verme ve somutlaştırmayla yakından ilgili olduğu için Merkür’ün gerileyeceği dönemlerde iş konularına, parasal gelişmelere ve anlaşmalara dikkatli yaklaşmak gerekebilir. Diğer yandan Merkür geri giderken düşüncelerimizi gözden geçirmek, düzeltmeler yapmak, hataları bulmak daha kolaydır ve bu doğru bir tercih olabilir. Bu dönemlerde bizi daha önceden meşgul etmiş şeylerin çözümlerini de keşfedebiliriz. Bu yıl Merkür’ün önce Saka burcunda ardından Oğlak burcunda gerileyeceği 5-26 Ocak, Boğa burcunda gerileyeceği 28 Nisan-22 Mayıs ve Başak burcunda gerileyeceği 30 Ağustos-22 Eylül arasında yukarıda sözü edilen konulara daha fazla dikkat edelim. Özellikle, 5-26 Ocak döneminde, yakın çevreniz, görüşmeler, ziyaretler ve kardeşlerle ilgili konularda değişiklikler, tekrarlar, gecikmeler daha sık gündeme gelebilir.

Yeteneklere odaklanılmalı
Yükselen burcunuza göre 2016

Yükselen Koç: Bu yıl iş ortamına çok emek verebilirsiniz. Yıl boyunca iş ve çalışma hayatınıza fazlasıyla zaman ayırmak durumundasınız. Ancak sonbahar daha verimli sonuçlar aldığınız bir dönem olacak. İş hayatında baharda bazı aksamalar ve yabancılarla ya da medyayla ilgili konularda gecikmeler, pürüzler yaşanabilir. 27 Eylül-9 Kasım arasında iş hayatında çok yoğunsunuz.

Yükselen Boğa: Yılın ilk yarısında ortaklaşa alanda ve evlilik alanında daha stresli olabilirsiniz. Bu yıl finansal konularda, kredilerle ilgili işlerde yükleriniz artmakta. Tam olarak kontrol edemediğiniz koşullar, özellikle yabancılarla ilgili sıkıntılar gündeme gelebilir. Aşk hayatında ise mutlu olabileceğiniz pek çok tecrübe söz konusu. Aşkta ve arkadaşlıklarda 5-30 Ağustos arasını iyi değerlendirmeye bakmalısınız.

Yükselen İkizler: Yılın ilk yarısında evlilik ve ortaklıklar oldukça meşgul edici olabilir. Bu yıl size kariyer alanında ilerleme ve yeni sorumluluklar getirmekte. Uzun bir süredir hazırlandığınız konularda daha fazla tanınma ve muhatap alınma şansınız var. Aynı zamanda ilişkilerinize ve evlilik hayatına da ciddi bakmak durumundasınız. Bu yıl evlilik ve iş arasındaki dengeyi iyi kurmaya bakmalısınız. Yılın ilk yarısında evlilikte ve ortaklı konularda problemler yaşabilir.

Yükselen Yengeç: Yılın ilk yarısında iş ve çalışma koşullarınızı daha iyi yönetmeniz gerekiyor. Bu yıl zihinsel uğraşlar, iş ortamında sürekli meşgul eden durumlarla oldukça yoğun geçecek. Planlamaya önem vermelisiniz. İş ortamında düzeltilmesi, üzerine gidilmesi gereken çok şey var. Özellikle yılın ilk yarısında, özellikle Mars’ın geri gideceği 17 Nisan-30 Haziran arasında çok sabırlı ve sakin olmaya bakmalısınız. Sonbahar, aile hayatına daha pozitif enerjiler getirmekte.

Yükselen Aslan: Bu dönemde birikimlerinizi daha iyi değerlendirmeye bakın. Bu yıl sorumluluk almakta çekinmeyeceksiniz. Sevdiğiniz bir konuya çok iyi konsantre olabilirsiniz. Ancak iş ve keyifler arasında uygun bir denge kurmaya bakmalısınız. Aynı zamanda çocuklarla ilgili konular daha fazla sorumluluk gerektirebilir. Yılın ilk yarısında aşkta ve spekülatif konularda daha özenli olmak gerekebilir.

Yükselen Başak: Yıl boyunca iş ve ev arasında yeni bir denge kurmak gerekiyor. Bu yıl 9 Eylül’e kadar yükselen burcunuzda ilerleyen Jüpiter size yenilenme ve yeteneklerinizi daha iyi değerlendirme fırsatı getirmekte. Kişisel alanda pek çok değişiklik yapabilirsiniz. Kendinize güveniniz artıyor. Ev ve yerleşime yönelik konular, ailevi işler daha fazla sorumluluk getirmekte. Bu süreçte iş hayatında sonlanmalar ve gelecek yönünde planlar söz konusu.

Yükselen Terazi: Bu yıl biraz sabırlı olmak gerekiyor ama kendinizi geliştirmek yönünde yapıcı imkânlar da var. Özellikle eğitim alanında ve yakın çevrenizle ilişkilerinizde kendiniz daha gerçekçi ifade etmek için çaba sarf edebilirsiniz. Zihinsel uğraşlar, yabancılarla ilişkiler de öğretici olabilir. Ancak yılın ilk yarısında ziyaretler ve yolculuklar daha uğraştırıcı olabilir. 9 Eylül’den itibaren Jüpiter’in burcunuza ilerlemesiyle birlikte daha şanslı ve akıcı bir döneme giriyorsunuz.

Yükselen Akrep: Burcunuzun yıllık öngörümlerini dikkatle okuyunuz. Son yıllarda aldığınız yeni sorumluluklardan sonra bu dönemde iş hayatınızı ve parasal durumunuzu daha sağlam ve gerçekçi hale getirebilirsiniz. Bu dönemde gruplar, arkadaşlar ve size destek verebilecek kişilerden önemli fırsatlar geliyor. Ancak yılın ilk yarısında, özellikle 17 Nisan-30 Haziran arasında iş hayatında ve harcamalarınızla ilgili konularda daha dengeli ve kontrollü olmaya bakın. Sonbaharda ilişkiler, ortaklıklar yeni fakat alışılmamış durumlar getirebilir.

Yükselen Yay: Bu yıl 6 Mart-17 Nisan arasında dikkat çekici atılımlar yapabilirsiniz. Sorumluluk ve sınırlamalar gezegeni Satürn’ün yükselen burcunuzda ilerlemesi daha fazla ciddiyet getirmekte. Bu dönemde ilişkilerinize daha ciddi sınırlar çizebilir ve hayata bakışınızda olgunlaşabilirsiniz. Bedensel konulara, sağlığınıza daha çok özen göstereceksiniz.

Yükselen Oğlak: 2016’da 27 Eylül-9 Kasım arasında oldukça etkinsiniz. Bu dönemde, kariyerinizi ve iş hayatınızı etkileyen gelişmeler üzerinde çok söz sahibi olamayabilirsiniz. Geçen yıldan bu yana kontrol dışı durumlar ve dengesizlikler var. Özellikle yılın ilk yarısında gizli düşmanlıklara ya da düşünmeden girebileceğiniz riskli durumlara dikkat ediniz. Bu yıl şans size daha çok medyayla ilgili konulardan, yeni şeyler öğrenmekten ve yabancılardan gelebilir.

Yükselen Saka: Sonbaharda önemli atılımlar içindesiniz. Son yılların getirdiği ağır yüklerden sonra bu dönemde hayata daha iyimser bakabilirsiniz. Gruplar, sosyal çalışmalar gelecek hedefleriniz içinde önemli bir yer tutmakta. Ancak yılın ilk yarısında gelecek plan ve beklentilerinizi yenilemeniz gereken bazı pürüzler de olabilir. Özellikle 17 Nisan-30 Haziran arasında önemli risklere dikkat etmelisiniz. Bu yıl miras, borç alacak gibi uğraşlar sizi zihinsel yönden meşgul edebilir. 9 Eylül sonrasında ise her açıdan daha akıcı ve destekleyici koşullar içindesiniz.

Yükselen Balık: 2016’da gerçek bir plan yapmalısınız. Bu yıl iş hayatında önemli sorumluluklar ve dikkat çeken yükler var. Mesleki alanda daha gerçekçi olmanız gerekiyor. Aynı zamanda başkalarından gelen imkânlar ve önemli işbirlikleri de mümkün. Ancak yılın ilk döneminde, özellikle de 17 Nisan-30 Haziran döneminde iş hayatında sıkı bir mücadele var.

Aşk, evlilik ve ilişkiler

2011’den bu yana aşk ve yaratıcılık alanınızda ilerleyen Neptün size daha romantik ve bir şekilde gözlerinizi kapattığınız ya da fedakarlık gösterdiğiniz koşullar getiriyor olabilir. Eğer yükselen burcunuz Akrep ise bu daha belirgin olacak. 2016 aşk hayatınız açısından çok büyük şanslar getirmemekle birlikte, arkadaşlıklar ve sosyal açıdan daha hareketli ve meşgul bir yılda olabilirsiniz. Daha önemlisi 9 Eylül’den sonra gündeme gelebilecek gelişmeler, evlilik ve ilişkilerinizi yakından etkileyebilir. Sonbaharda beklenmeyen ya da gizlide kalan koşullar söz konusu olabilir. Özellikle 19 Aralık sonrasında aşkta daha tutkulu ve kimi zamanda çok akılcı davranamadığınız durumlar yaşanabilir.
Venüs’ün burcunuzla uyumlu olduğu dönemlerde, 12 Mart-5 Nisan, 30 Nisan-24 Mayıs, 17 Haziran-12 Temmuz, özellikle 23 Eylül-18 Ekim arasında aşkta mutluluk çok daha kolay olabilir. Bu dönemlerde hayatın güzel yönlerine daha açıksınız ve sizi destekleyici ilişkiler içerisinde olabilirsiniz. Bu arada yılın ilk yarısında burcunuzda uzun bir süre kalacak olan Mars aşkta tutku ve tartışma getirebilecek durumlara da işaret edebilir.

Sağlık

Geçen yıllara oranlara bu dönemde sağlığınız daha az baskı altında. Ancak yılın ilk yarısında riskli konulara, kazalara karşı daha önlemci olmalısınız. 18 Mart, 5 Mayıs, 23 Ağustos, 29 Ekim, 26 Aralık tarihleri bu açıdan daha dikkat çekici olabilir. Ayrıca 9 Eylül sonrasında hayata bakışınızda iyimserliğinizi korumaya gayret gösteriniz.