Cadde Rahmi Koç Müzesi’nde kurdele saklama dönemi

Rahmi Koç Müzesi’nde kurdele saklama dönemi

18.12.2008 - 00:10 | Son Güncellenme:

Rahmi Koç Müzesi’nde “Hayallere Sığmayan Minyatür Odalar” adlı serginin açılışını yapan Rahmi Koç, yeni aldıkları kararla açılışını yaptıkları kurdelelerin saklandığını söyledi

Rahmi Koç Müzesi’nde kurdele saklama dönemi

Minyatür sanatının günümüzdeki tek aktif temsilcisi Henry Kupjack’ın 20 adet “minyatür odası”, Zen Diamond ana sponsorluğunda ve THY’nin desteğiyle Rahmi M. Koç Müzesi’nde sergileniyor.
“Hayallere Sığmayan Minyatür Odalar” adlı sergide, her bir detayı titizlikle ve aslına uygun bir şekilde ele alınan, dünya tarihinde iz bırakmış dönemlerin yaşam tarzını, mimari özelliklerini ve en önemlisi ruhunu yansıtan 20 minyatür oda yer alıyor.

‘Kendi aramızda konuşmayalım’

Serginin önceki akşam yapılan açılışına iş ve cemiyet dünyasından birçok ünlü isim katıldı. Açılışa ise Rahmi Koç’un konuşması damgasını vurdu.
Konuşmacıların kürsüde olduğu sırada misafirlerin kendi arasında konuştuğunu gören Rahmi Koç eline mikrofonu alarak, “Sevgili misafirler burada sessiz olalım. İnsanlar buraya sergiyi gezmeye geldi. Kendi aramızda konuşmayalım” dedi.
Açılış kurdelesini kesip cebine koyan Rahmi Koç, şunları söyledi: “Yeni aldığımız karar nedeniyle artık açılışını yaptığımız kurdeleleri kesip saklıyoruz. Üzerine tarih ve bilgiyi yazıp bir yerde muhafaza ediyoruz. En çok açılışı biz yapıyoruz zaten.”

Haberin Devamı

Sakıp Sabancı yaşasaydı, en çok açılışı yapan ikinci kişi olurdu
Rahmi Koç, “En çok açılışı biz yapıyoruz zaten. Sakıp Sabancı da yaşasaydı ikinci o olurdu” dedi. Florida Naples Sanat Müzesi, Winterthur Müzesi, Chicago Sanat Enstitüsü, Boston Kütüphanesi ve Illinois Devlet Müzesi gibi dünyanın belli başlı müze ve galerilerde sanatseverlerin beğenisine sunulan eserlerden oluşan sergi, 15 Mart 2009’a kadar açık kalacak.